Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'ın 57. teknik direktörü oldu. Hamza Hamzaoğlu kimdir? Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Sarı-Kırmızılı kulüp, Cesare Prandelli’nin biletini keser kesmez teknik direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi. G.Saray’ın eski futbolcusu olan, Akhisar’da harikalar yaratan Hamzaoğlu; babası Ahmet Hamzaoğlu’nu İzmir’de defnettiği gece hayatının en büyük teklifini aldı.

        Baba acısı yaşadığı, içinde fırtınalar koptuğu sırada Sarı-Kırmızılılar’dan teklif alan Hamzaoğlu iki farklı duyguyu bir anda yaşadı. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst önceki gece telefonla ulaştıkları Hamzaoğlu’na “Başın sağolsun hocam. Seni böyle bir günde, böyle bir konu için rahatsız etmek istemezdik. Ancak Galatasaray’ın sana ihtiyacı var. Eğer düşünürsen, Federasyon’la görüşüp, Fatih Terim’den de izin alarak seni takımın başına geçirmek istiyoruz” dediler.

        ‘G.SARAY BENİM YUVAM’

        Hamzaoğlu başsağlığı dileklerini kabul ettikten sonra, “İnanın şu an hiçbir şey düşünecek durumda değilim. Ancak biz bu camiada büyüklerimizden şunu öğrendik; G.Saray’a ‘Hayır’ denmez. Böyle bir durumda görevden kaçılmaz. Eğer Fatih hocam onay verir, TFF’den de izin alınırsa çalışırım. G.Saray benim yuvam” cevabını verdi.

        Bunun üzerine Dürüst ve Albayrak, Fatih Terim’le görüşerek kendisinden izin aldı. Dürüst daha sonra Hamzaoğlu’yla anlaştıklarını açıkladı. Terim, yardımcısına başarılar dilerken; TFF’nin de onay vermesiyle G.Saray’ın 57. teknik direktörü Hamzaoğlu oldu.

        ‘KEŞKE BABAM DA GÖRSEYDİ’

        Genç teknik adam teklif geldiğinde babasını kaybettiği için yüreği yangın yeriydi... Telefonu kapattığında gözleri dolan Hamza Hamzaoğlu, taziye için gelen yakınlarına, “Keşke bunu babam da görseydi. Çok sevinirdi. Onunla dertleşirken, ‘Bir gün G.Saray’da da çalışacağım’ derdim. Milli Takım’a

        gidişime çok sevinmişti. Bu anı görse çok sevinirdi” dedi.

        SÖZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

        Hamza Hamzaoğlu, “4 sezonda 2 şampiyonluk yaşadım ama doyamadım. G.Saraylı her oyuncunun hayali hoca olarak dönmektir” diye konuşmuştu. Geçen yıl da “G.Saray için kendimi çok geliştirmem lazım. Belirli bir olgunluğa ulaşırsam düşünürüm” demişti.

        EŞİ DE ANTRENÖR

        Hamza Hamzaoğlu’nun en büyük destekçisi eşi Nergiz hanım... Beden eğitimi öğretmeni olan Nergiz Hamzaoğlu, aynı zamanda UEFA B diplomasına sahip bir futbol antrenörü.

        Hamza Hamzaoğlu düğününde sarı-kırmızı bir damatlık seçmişti...

        FENERBAHÇE’YE UNUTULMAZ JEST

        Türkiye’de ezeli rakipler üzerinden “Şampiyon takım alkışlanır mı, alkışlanmaz mı?” polemiği yapılırken, Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı Akhisar Belediyespor bu alanda bir ilki gerçekleştirmişti. Geçen yıl F.Bahçe şampiyonluğunu ilan ettikten sonra gittiği Akhisar deplasmanında sahaya çıkarken oyuncular tarafından alkışlanmış, Hamzaoğlu’nun centilmenliği büyük takdir toplamıştı.

        KADERİN CİLVESİ: İLK LİG MAÇI AKHİSAR'LA

        G.Saray’ın yeni hocası Hamzaoğlu, çarşamba günü Arena’da Eskişehirspor önünde ilk kez Sarı-Kırmızılı takımın başında görev yapacak. İlk lig maçında ise büyük bir rastlantı sonucu gelecek hafta sonunda Arena’da eski takımı Akhisar önünde galibiyet arayacak.

        SOSYAL MEDYADAKİ SPEKÜLASYONLAR

        Terim’in sağ kolunun seçimi, sosyal medyada büyük yankı yarattı. Taraftarlar, “Mayıs 2015’teki seçimde Ali Dürüst başkan olur. 28 Mart’taki Hollanda maçının sonucuna göre Terim, milli takımdan ayrılabilir. Terim, G.Saray’a sportif direktör olur” yorumu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ