Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Yönetim Kurulu, Cesare Prandelli ile yollarını ayırma kararı aldı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Yönetim Kurulu, Cesare Prandelli ile yollarını ayırma kararı aldı. Sarı-kırmızılı takımı Süper Lig'de 11. haftaki Gaziantepspor maçına kaleci antrenörü Taffarel hazırlayacak.

        Galatasaray'da Başkan Duygun Yarsuvat, yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst Cesare Prandelli'nin geleceği ile ilgili karar vermek için 16:45'te toplanmıştı. Abdurrahim Albayrak da yaptığı açıklamada, İtalyan teknik adamla yollarını ayırma kararı aldıklarını açıkladı.

        "YOLA DEVAM EDECEĞİZ" DEMİŞTİ

        Deneyimli hoca, Anderlecht maçı sonrası basın toplantısında, "Yola devam edeceğiz. Avrupa'dan elendiğimiz için üzgünüz ama biz profesyonelleriz ve yolumuza devam edeceğiz. Kesinlikle yaptığım açıklamam gibi hiçbir şekilde bir tazminat yok sözleşmede. Sözleşemle ilgili konuşmak istemiyorum şu anda. Maçla ilgili konuşalım. Ben bütün sorumlulukları alıyorum bu konuda. İsterseniz yöneticilerle konuşabilirsiniz" demişti.

        FLORYA'DAKİ SON SÖZLERİ...

        Galatasaray'da Teknik Direktör Prandelli'nin geleceği ile ilgili belirsizlik sürerken, İtalyan hoca Florya'da sürpriz bir açıklama yapmıştı. Prandelli, "Biz bekliyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda bildiğimiz bir şey yok. Yönetimin toplandığının farkındayız" ifadelerini kullanmıştı.

        SON İDMANA GEÇ KATILDI

        Sarı-kırmızılıların saat 16.30'da gerçekleştirdiği antrenmana Cesare Prandelli geç katıldı. Prandelli'nin yardımcıları yönetiminde çalışmaya başlayan futbolculara, bir süre sonra İtalyan hoca da katıldı. İşte Prandelli'nin Florya'daki son fotoğrafı...

        KOVULMA MALİYETİ: 7 MİLYON EURO

        Prandelli senelik 2.3 milyon Euro’dan 2 yıllık imza atmıştı. Şu ana kadar 1.3 milyon Euro ödeme yapan yönetim, 3.3 milyon Euro daha verecek. Ancak kulüpten çıkacak para bununla bitmeyecek.

        FIFA kuralları gereği, Prandelli sözleşmede vadedilen primlere de hak kazanıyor. Prandelli’ye, elenildiği için Avrupa kupalarından bir ödeme yapılmayacak. Ancak kontratında lig ve kupa şampiyonluğu için toplam 1.5 milyon dolarlık (1.2 milyon Euro) ödeme maddesi bulunuyor.

        Olay FIFA’ya taşınırsa, Prandelli’nin bu rakamları da alma hakkı bulunuyor. Üstelik yardımcılarının da kalan alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Bu durumda Prandelli’nin kovulmasının toplam maliyeti yaklaşık 7 milyon Euro’yu buluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ