Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Demba Ba, Demba Ba gol ortalaması, Demba Ba Beşiktaş, Demba Beşiktaş performansı, - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Türkiye’de bu sezonun en flaş transferi hiç kuşkusuz Demba Ba... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın uzun çabalar sonrası takıma kazandırdığı oyuncu için ilk etapta soru işaretleri söz konusuydu. Geçmişte yaşadığı sakatlıklar, Ba transferini biraz riskli hale getirmişti. Ancak Senegalli 15 resmi maçta 12 golle hem yönetimin yüzünü güldürdü hem de sakatlığıyla ilgili korkuları silip attı. Mütevazı tavırlarıyla takım arkadaşlarıyla da sıkı bir dostluk kuran Demba Ba’nın başarısındaki sır sadece mütevazılığı değil elbet. HABERTÜRK son dönemde Kartal’ı sırtlamaya başlayan tecrübeli golcünün performansındaki sırrı ortaya çıkardı. Özellikle penaltılardaki ustalığıyla rakip kalecileri çaresiz bırakan Senegalli, profesyonelliğin ve ekstra çalışmanın karşılığını alıyor.

        HERKES GİDER, O KALIR

        Çok önemli bir sorun olmadıkça takımın hiçbir antrenmanını kaçırmayan Demba Ba, bununla da yetinmiyor. Arkadaşları çalışmaları bitirip soyunma odasının yolunu tutarken, her gün en az yarım saat çalışmaya devam ediyor. Takımın 3 genç file bekçisi Cenk Gönen, Günay Güvenç ve Emre’yi de soyunma odasına göndermeyen Ba, kalecileri şut ve penaltı yağmuruna tutuyor. Chelsea gibi bir ekipten transfer edilen Demba Ba’nın Türkiye’yi küçük gören, sadece parayı düşünen meslektaşları arasında sergilediği bu profesyonellik, yönetimi de kelimenin tam anlamıyla mest ediyor.

        FARK, İDMAN SAHASI

        Demba Ba’nın özverisi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki personeli de şaşırtıyor. Ba’yı izleyen çalışanlar, herkesten fazla sahada kalan Senegalli yıldız için “Almeida çoğu idmanı tamamlayamadan belini tutarak soyunma odasına giderdi. Ama Ba idman kaçırmak bir yana fazladan çalışıyor. Aradaki fark zaten burada” yorumunu yapıyor.

        ÖĞRENCİSİ CENK TOSUN

        Demba Ba’nın Beşiktaş’a katkısı sadece attığı gollerle sınırlı değil. Tecrübeli oyuncu, son dönemde takımın bir diğer santrforu Cenk Tosun’u da yanına alıyor. Birikimlerini Cenk’e aktaran Ba böylelikle arkadaşına da katkı sağlıyor.

        KALECİLERE HODRİ MEYDAN: KURTARANA PLAY STATiON

        Demba Ba’nın kalecilerle yaptığı ekstra idmanlar, keyifli diyaloglara da sahne oluyor. Bu sezon 3 penaltı atışı kullanan ve hepsinde rakip kalecileri ters köşeye gönderen Demba Ba, genç kaleci Günay’a da meydan okuyor. Senegalli’nin “Sana 10 penaltı atacağım. Birini kurtar play station 4 alayım” dediği genç kaleciye karşı tüm vuruşları gole çevirmesi dikkat çekiyor. Demba Ba’nın aynı teklifi yaptığı bir diğer file bekçisi Emre de, dünya yıldızının ‘vuruş kalitesi’ karşısında çaresiz kalıyor.

        AKŞAM İSTANBUL’A DÖNDÜ

        Amcasının vefatı üzerine önceki gün Paris’e giden Demba Ba, dün de antrenmana çıkmadı. Akşam saatlerinde İstanbul’a dönen Senegalli oyuncu, bu sabah takımla birlikte Yunanistan’ın yolunu tutacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ