Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Anderlecht: 2 - Galatasaray: 0 Maç Özeti ve Golleri - Futbol Haberleri
        DEVLER LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ANDERLECHT - GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Prandelli yönetimindeki Galatasaray Avrupa'ya veda etti... Temsilcimiz Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Anderlecht'e deplasmanda 2-0 yenildi. Belçika ekibinin gollerini 44. ve 86. dakikalarda Mbemba kaydetti. Galatasaray'da Selçuk İnan 84. dakikada kırmızı kart gördü. Grupta Avrupa Ligi için mücadele eden sarı - kırmızılılar 1 puanda kalarak Avrupa'ya veda etti! Galatasaray son iki sezonda gruptan çıkmayı başarmıştı... Galatasaray bu sezon D Grubu'nda 5 maçta 3 gol attı, 15 gol yedi, -12 averaj ile 1 puan topladı!

        D Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Arsenal evinde konuk ettiği Dortmund'u 2. dakikada Yaya Sanogo ve 57. dakikada Alexis Sanchez'in attığı gollerle 2-0 yendi. 12 puanlı Dortmund ile 10 puanı bulunan Arsenal ikinci tura çıkan takımlar oldular. 5 puana yükselen Anderlecht ise Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

        ANDERLECHT’E SİFTAHI YOK

        Cimbom, Avrupa kupalarında Anderlecht ile oynadığı 4 maçı da kazanamadı. Bu sezon ilk maçta rakibi ile 1-1 berabere kalan Galatasaray ikinci maçında da sahadan 2-0 yenilgi ile ayrıldı. Galatasaray, 1976-77 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 2. turunda iki maçı da 5-1’lik skorlarla kaybedip elenmişti. Aslan ayrıca Avrupa’da Belçika takımları ile oynadığı 6 maçta da galibiyet alamadı. Anderlecht, Türk ekipleriyle Avrupa kupalarında yaptığı 12 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi elde etti.

        ANDERLECHT: 2 - GALATASARAY: 0

        STAT: Constant Vanden Stock

        HAKEMLER: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

        ANDERLECHT: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Defour (Dk. 46 Kawaya), Tielemans, Najar, Praet (Dk. 84 Kljestan), Conte, Mitrovic (Dk. 89 Cyriac)

        GALATASARAY: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop (Dk. 90+1 Furkan Özçal), Sneijder, Bruma (Dk. 75 Umut Bulut), Burak Yılmaz

        GOLLER: Dk. 44 ve 86 Mbemba (Anderlecht)

        KIRMIZI KART: Dk. 83 Selçuk İnan (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 29 Tarık Çamdal, Dk. 42 Bruma, Dk. 45+1 Chedjou, Dk. 66 Hamit Altıntop (Galatasaray), Dk. 33 Defour (Anderlecht)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Praet'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top üsten az farkla auta gitti.

        4. dakikada ceza sahası önünde sağ çaprazda topla buluşan Preat'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, yerden giden top kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.

        29. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan hareketlenen Telles'in ortasında, ceza sahası içinde Burak'tan hemen önce araya giren Mbemba, tehlikeyi uzaklaştırdı.

        30. dakikada Anderlecht'in ceza sahası dışında sol çaprazda kazandığı serbest atışta topun başına Tielamans'in direkt kaleye yaptığı vuruşta, ön direk dibinde kaleci Muslera uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.

        34. dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

        35. dakikada Anderlecht, Defour'la gole oldukça yaklaştı. Soldan Conte'nin ortasında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı sol çaprazında önünde bulan Defour'un bekletmeden vuruşunda, top yan direğe çarparak kale çizgisi üzerinde paralel ilerleyen meşin yuvarlağı Muslera, diğer yan direğin dibinde kontrol ederek önemli bir tehlikeyi önledi.

        44. dakikada Anderlecht, Mbemba'nın golüyle 1-0 öne geçti. Soldan Conte'nin yaptığı ortada, ceza sahası önünde Praet'ın kafasıyla geriye aşırdığı topu, kale önünde Mbemba kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        51. dakikada soldan Bruma'nın yaptığı ortada, Burak'tan önce araya savunma girerken, seken topu kaleci Proto yumruklayarak uzaklaştırdı.

        54. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazdan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Proto köşeye giden topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.

        58. dakikada soldan Defour'un getirdiği top, savunmanın müdahalesi sonrası Praet'in önüne düşerken, bu oyuncunun ceza sahası içinde vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

        59. dakikada ceza sahası dışından Melo'nun vuruşunda Burak Yılmaz'a çarpan top, yine bu oyuncunun önünde kaldı. Burak'ın ceza sahası sağ çaprazından şutunda ise kaleci Proto topu kornere çeldi.

        60. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Hamit'in sert vuruşunda, kaleci Proto meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

        62. dakikada Conte'nin sağ çaprazdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top kaleci Muslera'da kaldı.

        76. dakikada Galatasaray, Anderlecht karşısındaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti.

        86. dakikada Anderlecht, Galatasaray karşısında farkı 2'ye çıkardı. Kljestan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topu tokatlarken, pozisyonun devamında Mbemba meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        ÜST ÜSTE 4. YENİLGİ

        Anderlecht'e 2-0 yenilen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 4. maçını kaybetti. Grubunda henüz galibiyeti bulunmayan Cimbom, Anderlecht ile İstanbul'da yaptığı maçı 1-1 berabere tamamlarken, ardından Arsenal'e 4-1, Borussia Dortmund'a 4-0 ve 4-1, Anderlecht'e 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Sarı-kırmızılı ekip, son 4 Şampiyonlar Ligi maçında kalesinde 14 gol gördü.

        SELÇUK İNAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Sarı-kırmızılı ekipte Selçuk İnan, karşılaşmanın 83. dakikasında kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçın 65. dakikasında ilk sarı kartını gören Selçuk, 83. dakikada hakem Ivan Bebek'e yaptığı itirazlar sonucunca ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Selçuk İnan, Galatasaray'ın Arsenal ile oynayacağı son maçta takımdaki yerini alamayacak.

        SEMİH KAYA HAKEMLERE SİNİRLENDİ

        Karşılaşmanın 10. dakikasındaki bir pozisyonun ardından Semih Kaya, faul bekleyerek maçın hakemlerine tepki gösterdi. Hızlı gelişen bir Anderlecht atağında savunmadaki son adam durumunda bulunan Semih, Mitrovic'in müdahalesiyle yerde kalırken, sarı-kırmızılı kalede gol tehlikesine neden olan bu pozisyonun ardından genç oyuncu, orta hakeme ve yan hakeme giderek tepkisini aktardı.

        SNEİJDER VE BURAK TOPU PAYLAŞAMADI

        Müsabakanın 33. dakikasında kazanılan bir serbest vuruş sonrası Burak Yılmaz ile Sneijder, serbest vuruşu kimin kullanacağı konusunda anlaşmazlık yaşadı. Sneijder'in yerde kaldığı bir pozisyonda kazanılan vuruş için topun başına Burak geçerken, Hollandalı oyuncusu ise el hareketleriyle kenar yönetimine tepkisini aktardı. Ardından her iki oyuncu birden topun başına geçti ve vuruşu Sneijder yaptı.

        ÇİZGİ HAKEMİNİN BAŞINA YABANCI MADDE İSABET ETTİ

        Anderlecht taraftarlarının bulunduğu tribünden sahaya atılan bir yabancı madde, çizgi hakemine başına isabet etti. Maçın 78. dakikasındaki bir pozisyonda penaltı bekleyen Belçikalı taraftarlar, sahaya yabancı maddeler atarlarken, bu yabancı maddelerden biri de çizgi hakeminin başına geldi. Çizgi hakeminin yerini bırakarak sahaya girmesiyle oyun kısa sürede durakladı ve ardından uyarı anonsu yapıldı.

        UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki beşinci maçında Belçika temsilcisi Anderlecht'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, ligde son oynanan Trazonspor maçının ilk 11'inde çok sayıda değişikliğe giderek takımını sahaya sürdü.

        İtalyan çalıştırıcı, 3-0 kaybedilen Trabzorspor maçının ilk 11'inde sahaya çıkan oyunculardan sakat olan Hakan Balta ile UEFA'ya ismi bildirilmeyen Sabri Sarıoğlu dışında Koray Günter, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın ve Emre Çolak'a Anderlecht karşısında şans vermezken, bu isimlerin yerine Wesley Sneijder, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Bruma, Telles ve Tarık Çamdal sahaya çıktı.

        Trabzonspor maçında yedek soyundurulması eleştirilere neden olan Sneijder, yeniden ilk 11'deki yerine dönmüş oldu.

        BRUMA VE TELLES YENİDEN ŞANS BULDU

        Teknik direktör Cesare Prandelli'den şans bulmakta zorlanan isimlerden Bruma ve Alex Telles, Anderlecht karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

        Sarı-kırmızılı formayla en son 2-0 kaybedilen Balıkesirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan, ardından da 4-0 kaybedilen İstanbul Başakşehir müsabakasında ise sonradan oyuna dahil olan Bruma, 4 maç aradan sonra yeniden forma buldu. Portekizli genç oyuncu, ligde Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Borussia Dortmund maçlarında süre alamamıştı.

        Galatasaray'da Alex Telles ise forma giyemediği 3 resmi maçın ardından yeniden sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı. Brezilyalı oyuncu, ligdeki Kasımpaşa karşılaşmasında forma giymesinin ardından Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Borussia Dortmund maçlarında şans bulamamıştı.

        SEMİH KAYA 2 MAÇ SONRA SAHADA

        Semih Kaya, sarı-kırmızılı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı deplasmanda oynadığı son maçta yaşadığı sakatlığın ardından 2 müsabaka sonra formasına kavuştu. Borussia Dortmund maçının ardından ligdeki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında oynayamayan Semih Kaya, Trabzonspor maçı öncesi takımla çalışmalara başlamasına karşın, bu müsabakada teknik direktör Prandelli'nin tercihleri arasında yer almamıştı.

        İKİ EKSİK

        Galatasaray, Anderlecht karşısında 2 oyuncusundan eksik olarak sahada yerini aldı.

        Sakatlığı devam eden ve cezalı durumda bulunan Blerim Dzemaili ile sakat olan Hakan Balta, bu önemli müsabakada takımdaki yerlerini alamadılar. Sarı-kırmızılı ekipte Goran Pandev ile Emre Çolak ise teknik direktör Cesare Prandelli tarafından maç kafilesine dahil edilmemişlerdi.

        YÖNETİCİLER YALNIZ BIRAKMADI

        Sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri, Anderlecht deplasmanında Galatasaray'ı yalnız bırakmadılar. Galatasaray Yönetim Kurulu üyelerinden Abdurrahim Albayrak, Mehmet İpekdokuyan, İsmail Sarıkaya, Ali Yüce, Ebru Köksal ve Ural Aküzüm ile Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst, karşılaşmayı tribünden takip etti.

        SARI KIRMIZILI TARAFTARLAR STATTA

        Galatasaray taraftarları, Anderlecht maçında takımlarına destek vermek için Constant Vanden Stock Stadı'nda yerlerini aldı.

        Statta kendilerine ayrılan yaklaşık 3 bin kişilik bölümü dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Öte yandan, Anderlecht Kulübü'nün son üç yılda bilet almamış, sistemlerinde kayıtlı olmayan kimseye Galatasaray maçı için bilet satmayacağı yönündeki duyurunun da etkili olduğu görüldü.

        Türk kökenli seyircilerin Anderlecht taraftarları arasında stadyuma girmesini engellemek için alınan bu karar nedeniyle, rakip tribünlerde sarı-kırmızılı taraftarların bulunmaması dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ