Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray cesare prandelli'nin açıklamaları, galatasaray cesare prandelli, prandelli 4 kulüp, prandelli'nin istediği oyuncular - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, sözleşmesinde herhangi bir şart bulunmadığını ve sarı-kırmızılı takıma para kazanmak için gelmediğini söyledi.

        İtalyan teknik adam, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile oynadıkları maçın ardından gündeme gelen konulara açıklık getirmek istediğini belirtti.

        Sözleşmesinde özel maddelerin olduğu yönünde basında haberler yer alan Prandelli, "Sözleşmem hiçbir şarta bağlı değil. Bilakis, buraya kazanmak için geldim. Para kazanmaya değil. Benim geçmişim çok açık ve nettir. Her zaman sorumluluklarımı almışımdır ve karşılığında hiçbir şey beklememişimdir. Ben burada tarihi başarıyı elde edebilmek için çok çalışıyorum, şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bunu başarabileceğimize hala inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        AYSAL'IN VAATLERİ

        Cesare Prandelli, herhangi bir sorumluluktan kaçmadığını, yapıcı eleştirileri kabul ettiğini ve Galatasaray'a önemli bir hedef için geldiğini vurguladı.

        Eski başkan Ünal Aysal'ın çok önemli ve yenilikçi bir proje ile kendisini ikna ettiğini aktaran Prandelli, "Bu projeye göre; Avrupa'da, biri İtalya, biri Almanya ve biri İngiltere'den olmak üzere üç kulüp satın alınacak ve bunlar Galatasaray ile birlikte kontrolümde olacaktı" bilgisini verdi.

        İdealindeki kadronun 4'ü altyapıdan olmak üzere 24 kişilik olduğunu belirten Cesare Prandelli, şunları kaydetti:

        "Böylece kadronun kalitesini arttırarak geçtiğimiz sezon yaşanan istikrarsızlığın önüne geçmeyi planlıyorduk. Göreve başladıktan sonra Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell ve Song gibi oyuncuların transferi için iletişime geçmiştik. Bu isimlerden en az ikisini kadromuza katmak istiyorduk. İmzayı attıktan 20 gün sonra ise bunun tam tersine Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Hanım (Köksal), samimi bir şekilde, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti. Başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek, başka isimler önermeye devam etti. Sonrasında yaşananları biliyorsunuz."

        Prandelli, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan durumu kabul ederek, mevcut kadrodan en iyi verimi alabilmek için çalışmaya başladıklarını anlatarak, "Tekrar hatırlatmak istiyorum, 32 kişilik bir oyuncu kadrosuyla antrenman yapıyoruz. Biz oyuncu almasak da kadromuzdan oyuncu da göndermedik. Bu kadar geniş bir gruba sahipken zorlukların ne olduğunu anlamak pek zor değil. Sonrasında Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi başladı, kolay olmayacağını hemen anladık; ama demoralize olmadık" şeklinde görüş belirtti.

        Ünal Aysal'ın ilk olarak takımın oyun kalitesini eleştirdiğini, daha sonra da fazla bir açıklama yapmadan görevinden ayrıldığını aktaran İtalyan teknik adam, yeni yönetimin, açık fikirler ve güçlü bir iradeyle bu zor durumu önceki yönetimden miras aldığını, şu an bu durumu düzeltebilmek için çok çalıştıklarını anlattı.

        Prandelli, herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması için biri kendi aralarında diğeri de futbolcuların da katılımıyla iki toplantı yaptıklarını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ