Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Zekeriya Alp'ten 'hata' ve Çakır açıklaması - Galatasaray Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen haftalık olağan basın toplantılarının ilki, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıda Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp açıklamalarda bulundu.

        GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇINDAKİ HATA

        Zekeriya Alp, Galatasaray ile Trabzonspor maçının hakemi Mustafa İlker Coşkun'un bordo-mavili takımın ilk golü öncesinde çizgi üzerinde Yekta'nın eline çarpan pozisyonla ilgili olarak, "O pozisyonda orta hakem pozisyonu önünde oyuncular olduğu için göremiyor. Yardımcı hakemin görevi o pozisyonu yakalamaktır. Çizgi hakemlerinin de görevi sadece "çizgiyi geçti mi geçmedi mi?" olamaz. Ben göreve geldiğim günden beri "görmedim, duymadım" dememelerini istediğimi ifade ettim. Hakem "göremedim" diyorsa ona inanacaksınız. O pozisyonda çizgi hakeminin görme şansı düşüktü. "Göremedim" demesini kabul etmek zorunda kaldım. Herkes yaptığı hatanın cezasını çekecekti. Kim hata yapıyorsa cezayı alacaktır ve almaya devam edecektir" dedi.

        Bu sezon ilk kez derbide görev yapan Mustafa İlker Coşkun'un maçta şanslı olduğunu da ifade eden MHK Başkanı Alp, "Hocamızın performansından gerçekten memnunuz. Güzel maç yönetti. Ama şanslı bir arkadaşmış o penaltı pozisyonunda eğer gol olmasaydı gerçekten gündem olacaktı. Haklı bir gündem oluşacaktı. O golün olması şansının göstergesi" diye konuştu.

        10. HAFTADA YAPILAN DİĞER HATALAR

        Geçtiğimiz yıllarda 7. ve 8. haftalarda hakemlerde düşüş olduğunu ancak bu seneyi gayet güzel şekilde atlattıklarını kaydeden MHK Başkanı Alp, "Biz bundan sonraki haftalarda o haftanın maçları ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa paylaşacağız. Geçen haftanın maçlarında Galatasaray-Trabzonspor maçında Trabzonspor'un ilk golü öncesinde yaşanan pozisyon haricinde gördüğüm kadarıyla başarılı bir hafta önümüze geldi. Bu hafta Galatasaray - Trabzonspor maçında ilk golden önce bir hata yaşandı, Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor maçında da bir hata yapıldı, Beşiktaş - Kasımpaşa maçında da iki numaralı hakemin yanlış bir ofsayt kararı var. Eskişehirspor - Kayseri Erciyesspor maçında da Eskişehir'in attığı ilk golün 9 cm'lik bir ofsaytı var. Bursaspor - Fenerbahçe maçında da iki ofsayt kararı yanlış verildi. Bundan sonraki haftalarda bu hataları daha da indirmeye çalışacağız. Hep birlikte ümit ettiğimiz, seyertmeye hasret kaldığımız maçları izleriz. Yine başka bir sevindirci gelişme de futbolcuların saha içinde iyi niyetle hakemlere yardım etmesini gördük. Futbolcu kardeşlerime Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu olarak teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        UEFA'nın çabukluk ve hız gerektiren Yo-Yo testini geçemeyen Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ın FIFA listesinden çıkarılması konusunda Başkan Alp, "Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım ile istediğimiz başarıyı elde edemedi. Tabiki sonrasında çok değişik yorumlar yapıldı. Listeden çıkınca herkes üzülür. Uzun yıllar milli takımda oynayıp milli takımdan çıkarılıyorsunuz tabiki üzülüyorsunuz. Bu iki hakem kardeşimiz 8 yıldır FIFA kokartı takıyordu." dedi.

        Alp, Gençlerbirliği ile Kardemir Karabükspor maçında rahatsızlanarak maçın ikinci yarısına çıkamayan Cüneyt Çakır'ın durumunun iyi olduğunu ve 10 gün içinde antrenmanlara başlayacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ