Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş fikret ormanın açıklamaları, fikret orman'dan hakan çalhanoğlu açıklaması, hakan çalhanoğlu beşiktaş'a transfer olur mu - Beşiktaş Haberleri

        İşte Fikret Orman'ın Açıklamaları;

        "Kasımpaşa karşılaşması güzel bir maçtı. Stat ufak olunca içerideki seyirci oldukça az ama futbol ambiansı oluşmuş oluyor. Bu kadar az seyirciyle bile ortam fena değildi."

        "Bu sahada oynayan bir Başakşehir kulübü var ve sahanın zemininde belirli problemler var. Başakşehir kulübü iki takımı zeminin kaldırmayacağını söyledi ama dostluk ellerini uzatıp da özellikle bu Kasımpaşa ve Akhisar maçı için bize verdiler. Bu hafta sahanın durumuna bakıp Trabzonspor karşılaşmasını burada veya başka bir statta oynayacağız. İki takımı birlikte sahanın kaldırması zor görünüyor."

        "ŞAMPİYONLUK TAKIM ÜZERİNDE..."

        "Şampiyonluktan bahsedince aşağıya çekmeler başlıyor. Süleyman Seba sezonunda Beşiktaş'ı şampiyon yapacaklar yorumları çıkıyor ondan sonra hemen katliamlar başlıyor. Şampiyonluğu sezon sonunda konuşalım. Bugün itibariyle lideriz, yarın Fenerbahçe kazanırsa yeniden liderlik koltuğuna oturabilirler. Önümüzde uzun bir maraton var. UEFA'da da yolumuza devam etmek istiyoruz. Perşembe günü Asteras maçı var ona odaklıyız şampiyonluk laflarının şimdiden kullanılmasını uygun bulmuyorum."

        "Şampiyonluğun takım üzerinde baskısı olduğunu düşünmüyorum. Takımımız saha içinde bir ekip halini aldı, teknik ekibinden oyuncusuna bir bütün olduk. Takım üzerinde baskıdan ziyade dış etkenler takımı etkiliyor."

        FİKRET ORMAN'DAN HAKEM YORUMU

        "Futbol güzel bir oyun ve bu oyunun içinde başkanlar ile yöneticiler yoklar. Taraftarlar var, oyuncular var, teknik kadro var, hakem var, bizler işin dışında kalmalıyız. Maalesef ki bu zamana kadar hakemlerin etki altında kaldıklarını düşünüyorum. bunları özellikle dile getirmeliyiz. Özellikle çizgi hakemleri de çıktıktan sonra yan hakemler ve çizgi hakemleri maç boyunca sürekli kulaklıklarıyla maçın içindeler. Orta hakemler daha çok göz önünde duruyorlar ama diğer kalan 5 hakem de sürekli oyunun içindeler. Bizim maçlarımızda ne hikmetse daha fazla içinde oldular ve çok hatalı kararlar verildi. Bunun bir operasyon olduğunu düşünmek istemiyorum. İyi niyetli bakıyorum ama her şeyin de bizim üzerimizde gelişmesinden rahatsızlık duyuyorum. Bundan da benden fazla camiam rahatsızlık duyuyor. hiç kimsenin unutmaması gerekli olan şey şu biz de camialarımıza karşı sorumlu olan insanlarız. Camiamızın sesini dile getirmek durumundayız, kendi üslubumuzla onu yapmaya çalışıyoruz. "

        "HER HATA BİZİM MAÇIMIZA DENK GELDİĞİ ZAMAN"

        "Yaklaşık 2,5 yıldır başkanım ve genel itibariyle hakemlerle ilgili konuşmam. Haklı veya haksız olsak da hakemlerle ilgili yorum yapmam. Açıkça söylediğimiz gibi hakemlerden bir beklentimiz de yok."

        "Hakemler hatalar yapacaktır ama her hata bizim maçlarımıza denk geldiği zaman art niyet aramaya başlıyoruz. Özellikle Fenerbahçe maçından önce de söyledim. Ne hikmetse 6 hakem de bizim maçlarımızda sahanın içerisinde. Diğer maçlarda da rakiplerimizin lehine sahanın içerisinde. Yani Fenerbahçe maçına bakacak olursak Olcay'a verilen 2. sarı kartı 4. hakem vermiştir. Diğer tarafta Demba Ba'nın Mehmet Topal ile olan penaltı pozisyonu çizgi hakeminin gözünün önünde. Görmemesi mümkün değil ama görmedi. Bu pozisyonların benzerlerine rakiplerimizle ilgili baktığımız zaman değil görmemek neredeyse sahanın içine girip penaltı verdirtiyorlar. Bunları tüm spor kamuoyu görüyor. Hakem hataları ile ilgili bir beklentimiz yok fakat şununla ilgili rahatsızlığımızı federasyon başkanı ve MHK başkanına da dile getirdik. 4-5-6. hakemler çok fazla irdelenmesi gereken şeyler."

        AZİZ YILDIRIM'A CEVAP

        "Aziz Yıldırım ile iyi bir dostluğumuz var fakat kendisinin farklı bir tarzı var. Ne kadar dostluk olsa bile farklı camiaların başkanıyız. Nerede ne zaman açıklama yapacağımıza ne başka camianın başkanı yada yöneticisi karar verebilir.

        Stat konusunda Aysal ile konuştuk o gün bana seçimimiz var seçimi halledelim ondan sonra veririz dediler. Seçimler geçtikten sonra yönetim kurulundan izin almamız gerekiyor dediler. Galatasaray'ın stat konusunda bize hayır deme çekli çok yanlıştı."

        "Bir başkanın olduğu yerde hakemle işi olmamalı.Hakemlere verilen erteleme yetkisi doğru bir karar. "

        "Şike ile ilgili bizim ne söyleyeceğimizi başka bir kulübün başkanı karar verebilir mi? Bırakın bizim siyasetimizi, yapacağımız yorumları kendimiz belirleyelim. Aklı olan herkes aklını kendine saklasın. Aziz Yıldırım ile dostluğumuzun çizgisi bellidir. Beşiktaş kulübü şerefli ikincilikler ile övünen bir kulüptür."

        "Her şeyi Passolig'e bağlamamak lazım.Federasyonun görevi bu işin koordinasyonunu yapmak. "

        "Yabancı sınırı konusunda sezon sonunda hiçbir karara muhalif değilim. Yabancı sınırı 0'da olur sınırsız da olur biz ona göre plan yaparız."

        "Sağ bekte çok önemli bir oyuncumuz Serdar var ve çok memnunuz. Serdar'ın bir alternatifi yok. Daha önce Necip o bölgede oynadı ama tepkiler aldı. Bir sağ bek ihtiyacımız var ve devre arasında almak istiyoruz. Zaman zaman ben de gidip izliyorum, görüşüyoruz devre arasında mutlaka bir sağ bek istiyoruz. Sezon sonu itibariyle alacağımız mevkiler belli, yabancı stoper alacağız. Defansif yönlü bir orta saha almayı planlıyoruz. Demba Ba, Cenk Tosun ve Sosa nokta transferlerdir. Yatırım amaçlı bir forvet almayı planlıyoruz. "

        "Stadın açılışı için Barcelona ile maç yapmayı düşünüyoruz."

        HAKAN ÇALHANOĞLU İÇİN NE DEDİ

        "Aynı mevkilerde oynama ihtimalleri olmasına rağmen Gökhan, Kerim'i motive ediyor. Bu çok hoşuma gidiyor. Hakan Çalhanoğlu benim zamanında istediğim bir oyuncuydu. Bu gibi oyuncuları kazanmamız lazım."

        "Sözleşmesi bitmek üzere olan futbolcular ile görüşmelere başlandı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ