Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Slaven Bilic'in açıklamaları, Beşiktaş kasımpaşa maçı sonrası açıklamalar, Slaven Bilic'in konuşması - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta iyi bir oyun çıkardıklarını söyledi.

        Bilic, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Üç puandan memnunum. Sadece üç puandan değil ortaya koyduğumuz futboldan da memnunum. İlk yarıda iki takımın da pozisyonu vardı ama biz daha çok pozisyon bulduk. Oyunun belirleyici anlarında golleri attık. İkinci yarı taktiksel olarak harika oyun çıkardık. Fişi çekebilecek birçok pozisyon bulduk. Rahat bir galibiyet elde ettik" diye konuştu.

        Maçta iki gol atan Demba Ba ile başarılı performans sergileyen Sosa'yı öven siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, şöyle devam etti:

        "Sosa, Oğuzhan'nın katkısıyla takımı farklı seviyeye getirdi. Takımın özgüvenini yükseltmesi ve forveti besleyecek iyi bağlantıyla hem hücumda hem savunmada katkı sağlayan bir oyuncu. Bugün harika oynadı. Onu transfer etmemizin en büyük nedeni bu. Demba Ba harika bir oyuncu. Demba Ba arkadaşlarının yardımıyla yol alıyorsa hedefe ulaşırsınız. Ayrıca harika bir karakter. Takımı için her şeyi yapan biri. Mustafa ve Cenk'i de o pastanın üstündeki çilek gibi görmek lazım."

        STAT ISRARI

        Hırvat çalıştırıcı, zaman zaman bazı maçlarda oyunu tutamamalarına rağmen bugün bunu başardıkları yönündeki sözler üzerine, şunları kaydetti:

        "Bazı maçlarda oyunu tutamadık. İçerideki Partizan maçı, buna örnek. Rakip oyunu ikiye böldüğünde ve 4 oyuncuyu önde bıraktığında buna ayak uydurmanız zordur. Bugün bunu başardık. Stadın da etkisi var. Stadın bütünlüğü var ve oyuncular üzerinde pozitif etki yaratıyor. Oyunun diğer tarafında oynayanlar da beni duyabiliyor. Olimpiyat Stadı çok büyük. Kendinizi devasa bir yerde hissediyorsunuz. Oyuncular da bizden uzak kalıyor. Bugünkü performansı ne kadar tekrarlarsak galibiyete o kadar yakın oluruz."

        Şu an bir statlarının olmadığını ve bunun kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu anlatan Slaven Bilic, "Sürekli hareket etmek zorunda kaldığınızda ciddi dezavantaj yaratıyor. Yeni stat bitene kadar benim düşüncem burada oynamak yönünde. Burada her şey üst düzeyde. Biz de burada oynamaktan memnun kalıyoruz. Yönetim çözüm üretmek için elinden geleni yapıyor. Burada devam etmemek için bir neden görmüyoruz. İstanbul'un çok büyük bir kulübüyüz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer yetkililerin inisiyatif almasıyla burada oynamaya devam edebiliriz. İzin vermemeleri için herhangi bir sebep görmüyorum" ifadelerini kullandı.

        NECİP'E İLGİNÇ BENZETME

        Bilic, Kasımpaşa karşısında stoper oynayan Necip Uysal'ın performansını ise ilginç bir benzetmeyle değerlendirdi.

        Farklı pozisyonlarda kullandığı Necip'i, Pulp Fiction filmindeki Mr. Wolf karakterine benzeten Hırvat çalıştırıcı, şöyle konuştu:

        "Necip için sağ açık da oynadığını söylediler. İyi de oynamış. Kendisi Beşiktaşla doğmuş ve yaşayan bir oyuncu. Bazı hatalar yaptığında hem medya hem taraftarlarımız onu değerlendirirken adil davranmadıkları oluyor. Örnek Kayseri Erciyesspor maçı... Hiçbir zaman şikayet etmiyor. Gerektiğinde sağ bek, gerektiğinde stoper oynuyor. Stoper oynadığında Mascherano gibi modern oynuyor. İdeal pozisyonu orta saha kabul ediyoruz ama bütün boşlukları dolduruyor. Onu Pulp Fiction'daki Mr. Wolf'a benzetiyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ