Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Trabzonspor (Süper Lig 10. hafta) - Galatasaray Haberleri

        Nefesler tutuldu, milli aradan sonra haftanın maçı geldi çattı... G.Saray’ın Trabzon karşısındaki en büyük sigortası, TT Arena’da dev maç kazanma geleneği olacak... Taraftar gücünü de arkasına alan Cimbom, son 3 sezonda ezeli rakipleri ile sahasında oynadığı 7 maçtan da gülerek ayrıldı. 2012-13 sezonunda F.Bahçe ve Beşiktaş’ı 2-1, Trabzon’u 2-0 yenen G.Saray; geçen sezon da F.Bahçe ve Beşiktaş’ı 1-0, Trabzon’u 2-1’le yıktı. Bu sezon ilk büyük maçında F.Bahçe’yi 2-1 deviren G.Saray, Trabzon’u yenip peş peşe sahasında 8. zaferini elde etmek istiyor.

        ESKİLER HİÇ AFFETMİYOR

        Sarı-Kırmızılılar, ilk 9 haftada sadece 1 kez yenilen rakibini eski silahlarıyla vurmak istiyor... Trabzon’a 3’er gol atan Selçuk ve Burak dışında, 1 kez ağları sarsan Umut’un da bugün 11’de olması bekleniyor. Geçen sezon Trabzon önünde “duble” yapan Sneijder da Prandelli’nin kozu olacak.

        OLCAN ADIN İLK KEZ RAKİP OLACAK

        Sezon başında Karadeniz ekibinden transfer edilen Olcan Adın, eski takımına karşı ilk kez forma giyecek. Prandelli, idmanlardaki hırsıyla dikkati çeken Olcan’a bugün şans vermeyi düşünüyor.

        ‘CARDOZO’YA FIRSAT VERMEYİN’

        Prandelli, taktik idmanlarda savunmanın arkasına atılan toplarla gol aranmasını istedi. Ayrıca Sneijder ve Selçuk’a şut emri verdi. Ceza alanında bitirici vuruşlarıyla dikkat çeken Cardozu için de form düşüklüğü yaşayan Chedjou ve Semih’i uyardı.

        ASLAN PAS VE ŞUTTA ÖNDE

        Cimbom ilk 9 haftada Trabzon’a göre daha çok şut (126/109) çekti. Daha çok pas yaptı (2909/2266). İkili mücadelelerde daha az top kaybeden (162/130) Fırtına, rakibine oranla daha çok faul yaptı (150/117).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ