Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa, Shota Arveladze, Beşiktaş, Şota, Şota Demba Ba, Shota Arveladze açıklamalar, Kasımpaşa Shota Arveladze, Shota Arveladze Beşiktaş, Beşiktaş (Süper Lig'in en iyi takımı kim?) - Kasımpaşa Haberleri

        Kulübün Kemerburgaz’daki tesislerinde bir araya gelinen Gürcü çalıştırıcı, hem bu haftaki Siyah-Beyazlı rakiplerine hem de Türk futbolunun genel gündemine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu:

        Beşiktaş maçı için ne diyeceksiniz?

        Beşiktaş, kuşkuşuz şu an Türkiye’nin en iyi oynayan takımı. Çabuk düşünüp, çabuk oynuyorlar. Ayağa top olayının en iyisi.

        Demba Ba için ne düşünüyorsunuz?

        Demba Ba mükemmel bir forvet. Bence onu alarak çok iyi iş yaptılar. Egosu sıfır, hem oyunu hem kişiliğiyle kendini sevdiriyor. ‘Chelsea’den geldim’ havasında değil. Mütevazı, elinden geleni yapıyor.

        Beşiktaş’ın kendi stadında oynamıyor olması sizin için avantaj mıdır?

        Beşiktaş için dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezon bizim statta oynadılar. Bu sezon neden oynamıyorlar şaşırdık doğrusu. Biz gelin oynayın dedik. Yaptıkları maçların neredeyse hepsini kazandılar.

        Sizinle Ankara’da oynamak istediler ama reddettiniz. Gerekçeniz neydi?

        Biz Ankara’ya neden gidelim? Bizimki dışında İstanbul’da 3 stat daha var. Olimpiyat’ta 20 maç oynamışsın. O zaman İzmir’e gidelim, olmadı Tiflis’e gidelim! Ben İstanbul dışında oynamak istemiyorum. Tartışmalar maça yansımaz. Kimseye düşman değiliz.

        Takımınızın şu ana kadarki performansından ve yabancı oyuncularınızdan memnun musunuz?

        Geride kalmayan, ileriyi düşünen bir takımız. Beşiktaş maçında strateji olarak değişikliğimiz olacak. Eksik oyuncularımız var. Beşiktaş’a saygı duyuyorum. Takımda altı yabancı oyuncumuz var. Altısından da memnunuz. Sıkıntımız yok.

        Adem Büyük için 4 büyük takımdan teklifler geliyor mu?

        Olabilir. İyi oyuncudur. İyi oyuncuyu da birileri ister.

        DÖRT BÜYÜKLERE ELEŞTİRİ

        Bizim için önemli olan Türk Milli Takımı’na kaç oyuncu verdiğimizdir. Milli Takım’a gidince 4 büyük olarak adlandırılan takımlar onları hemen alıyor. Ama daha önce milli olmuş bazı oyuncular şimdi takımlarında oynamıyor. Ben bu politikayı eleştiriyorum. Olcan, Salih Dursun, Sefa, Alper, Serdar Kesimal, Hasan Ali, Veysel Sarı şimdi nerede? En az 14 oyuncu sayabilirim böyle.

        CRUYFF'A CEVAP VEREMEDİM!

        Sorun çok boyutlu. Başarıyı getirecek yeterli rekabet yok. Altyapılarda çalışıp, sonra A takım teknik direktörü olan antrenörler var mı? Belki 100 senede 2 tane. Barselona’ya gittim. Johan Cruyff ile görüştüm. Onun bir kurumu var. Altyapı için Meksika dahil pek çok ülkeyle çalışıyorlar. Bana “Neden Türkiye futbolu bu kadar sevdiği halde istikrarlı değil” dedi. Kolay değil tabii, verecek yanıt bulamadım.

        (Bugün)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ