Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Alex futbol kariyerine devam etme kararı aldı - Futbol Haberleri

        Coritiba Kaptanı Alex de Souza Brezilya basınına konuştu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Aralık ayında Brezilya'da liglerin sona ermesiyle birlikte kariyerine nokta koyacağını daha önce açıklayan yıldız futbolcu bu konuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve kararını değiştirebileceğini söyledi.

        Alex, "Fikrimi değiştirmek ancak kulüple yapacağımız iyi ve detaylı bir görüşme ile mümkün olabilir. Ortada bir projeyle mümkün olabilir. Bu düşüncelerin kağıda dökülmesiyle mümkün olabilir" diyerek, şartlara bağlı olarak bir süre daha devam etme ihtimali olduğunu ilk kez dile getirdi.

        Futbolculuk sonrası hayatı ile ilgili de konuşan Alex de Souza, teknik adamlık yapmak istediğini, bu yüzden de aktif kariyerini noktaladıktan sonra antrenörlük kurslarına gideceğini söyledi.

        Dünya Kupası itirafı

        2002 Dünya Kupası kadrosuna alınmaması ülkesinde hep tartışma konusu olan 37 yaşındaki futbolcu bu konuyla ilgili büyük bir üzüntüsü bulunmadığını belirtti. Alex, "Bunun adaletsiz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ancak o döneme baktığım zaman 'ben de oynayabilirmişim' diyorum" ifadelerini kullandı.

        'Heykeli şaka sandım'

        Türkiye'de kendisinin Neymar ile karşılaştırıldığı ve bir de heykeli yapıldığı hatırlatılan Alex, "İnsanlar bu tip karşılaştırmalar yaptıklarında bunun orada geçirdiğim tüm zamanlar için olduğunu biliyorum. Bana bunu söylediklerinde ilk başta şaka yaptıklarını düşündüm. Bir gün birileri geldi ve benim vücut ölçülerimi aldılar. Ayakkabılarıma baktılar ve sonra bir baktım gerçek olmuş" diye konuştu.

        Kariyerindeki en üzücü bulduğu anlarından birini de itiraf eden Alex, İtalya macerasına değinerek şunları söyledi: "Sıkıntılı bir anlaşma olmuştu. Ne yazık ki Parma o dönem uygun bir durumda değildi. Bu yüzden orada sadece beş maçta forma giyebildim".

        (Skorer)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ