Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Ankaragücü taraftarı açlık grevine başlıyor - Futbol Haberleri

        Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı, 3 yılda Spor Toto Süper Ligi'nden 2. Lig'e düşen MKE Ankaragücü taraftarları açlık grevine başlıyor.

        Ankaragücü taraftarı olan Ayhan Aydoğan yaptığı açıklamada, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün isim babalığı yapmış, kurtuluş savaşında birçok taraftarının şehit olduğu Ankaragücü kulübünün kapanmaması ve sesimizi duyurmak için açlık grevine başlıyoruz'' dedi.

        2008 yılında Cemal Aydın ve Melih Gökçek'in yapmış olduğu güç birliğinin ardından yaşanan sorunlar nedeniyle Ankaragücü'nün bugünkü sorunları yaşadığını belirten Ayhan Aydoğan; ''Ben ve Ankaragücü sevdalı arkadaşlarım sadece tribünlerde, aşık olduğumuz renklerin destekçisiyiz. Hiçbir zaman maddi beklenti içerisinde olmadık ve olmayacağız. 2008 yılından bugüne kadar Cemal Aydın, Ahmet Gökçek, Serdar Özersin, Sami Altınyuva, Haluk Ilıcan, Bent Ahlat, Atilla Süslü, Mehmet Yiğiner, Metin Akyüz ve 2 dönemde Cengiz Topel Yıldırım kulübümüze başkanlık yaptı. Ancak ne gariptir ki bugün borç 80 milyonun üzerinde. Yıllardır Ankaragücü'ne sahip çıkacak birileri çıkmadı aksine bu başkanların bazılarının döneminde borç 100 milyonun üzerine çıktı'' ifadesini kullandı.

        23 Kasım Pazar günü saat 11.00'de açlık grevine Tandoğan'da başlayacaklarını belirten Aydoğan, açıklamasına şu şekilde devam etti: ''Biz Ankaragücülüler olarak Atatürk’ün kurduğu ve isim babalığı yapmış olduğu, kurtuluş savaşında taraftarlarının tamamının şehit olduğu kulübümüzün düştüğü bu durumdan kurtarmak için bunu yapacağız. Açlık grevi yapmamızın nedeni, Ankaragücü'nün sahipsiz kalmasındandır. Ankara başkent olarak takımına sahip çıkıncaya kadar açlık grevine devam edeceğiz. Bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Bugün bu takımı yok sayanları bizde seçimde yok sayacağız ve Ankaragücü formaları ile binlerce taraftar sandığa gideceğiz ve boş oy atacağız.''

        Açlık grevine ilk etapta 50 kişi ile başlayacaklarını ifade eden 19 yaşında erkek ve 7 yaşında kız çocuğu babası olan Ayhan Akdoğan, son olarak şunları söyledi: “Ben iki çocuk babasıyım, bizim tek isteğimiz Ankaragücü'nün bu ortamdan kurtulması. Bizi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Ankaralı iş adamlarımız duyana kadar açlık grevine devam edeceğiz. Bizim tek sevdamız Ankaragücümüz. Biz kavga ile anılmak istemiyoruz. Biz sadece Ankaragücü’nün kurtulmasını istiyoruz. Greve katılamayan arkadaşlarımızda siyah kurdele takarak bizlere sessiz çığlıklar olarak destek verecekler. Gerekirse sokak aralarında bu grevi sürdüreceğiz. Asla vaz geçemeyeceğiz. Ne zaman sesimiz duyulur o zaman vaz geçeriz. Ölmek var dönmek yok''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ