Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Ersun Yanal, Ersun Yanal basın toplantısı - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal, göreve gelmesinin ardından ilk kez basın mensuplarının karşısına geçti.

        Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersun Yanal, Fenerbahçe sorularına cevap verirken Galatasaray maçı öncesinde de oldukça iddialı konuştu.

        İşte Ersun Yanal'ın o açıklamaları:

        "MUTLULUK DUYUYORUM"

        "Hep beraber bu yolculuğa başlıyoruz. Bugün İstanbul yolculuğu. Sonra da ligin sonuna kadar olacak bir yolculuk. Öncelikle başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Tekrar burada olmaktan mutluluk duyuyorum."

        "TRABZONSPOR FARK YARATACAKTIR"

        "Beni iyi tanıyorsunuz. Bugün futbol olarak yapabileceklerimi ve nasıl bir oyun tarzı belirlediğimizi de biliyorsunuz. Trabzonspor takımı oynayacağı futbolla fark yaratacaktır. Ligin içinde bir renk olacaktır. Sonucu almak için 90 dakika mücadel eden, keyif veren, tempolu oynayan, maç kazanma arzusunu hissettiren bir takım olacak. Bunun için de çalışmalara başladık."

        BASIN TOPLANTISI NEDEN ERTELENDİ?

        "Bir imza töreni düzenledik. O gün rahatsızdım, biraz ateşim vardı. Ancak o gün burada size o fotoğrafı verdik. O gün bir basın toplantısı beklediniz ancak biz o gün sadece fotoğraf için bir araya geldik. Ancak bir şeyler söylendi. Benden birşey duymadan bir yorumda bulunmanızı istemiyorum."

        "Biz Trabzonspor taraftarına izleteceğimiz takımla ilgili yaptığımız çalışmaları sizlere de aktaracağız. Bizler hep beraber yürüyeceğiz. Başarı birlikte yürüyüşle gerçekleşiyor. Başarı tek başınıza gelmiyor. Bugünden itibaren de yönetim, taraftarımız, oyuncularımız, biz, siz bu yürüyüşte birlikte olacağız."

        "GENÇ VE YETENEKLİ BİR TAKIMLA..."

        "Elimizdeki kadro genç bir kadro. Milli takımlarımızda oynamış oyuncularımız var. Yaklaşık 9 tanesiyle çalışmadım. Diğer oyuncularımızla burada çalıştık. Tanıdığımız oyuncular var. Genç ve yetenekli bir takımla çalışacağız. Ben bu konuda birkaç hafta içerisinde ihtiyaçlarımızı belirleyecek paylaşımları sizinle daha rahat yapabileceğimz. En azından mücadeleyi üst düzey tutacak bir takım olacağımızı düşünüyorum. Bu en kısa sürede olacaktır. 14 puanlık bir kaybımız var, bunu telafi etmek için hep birlikte ilerleyeceğiz. Türkiye'deki yapıyı çok iyi biliyorum. Bu konuda istikrarlı bir katkının olması gerekiyor. Trabzonspor camiasını da iyi tanıdığımız düşünüyorum. Hep beraber bunu yaparsak başarılı olacağımızı düşünüyorum."

        ERSUN YANAL, ONLARI AFFETMEYECEK

        "Mustafa Yumlu, Zeki Yavru'nun kadro dışı kalması idari bir karar. Buna saygı duyuyorum. Takım yapısını az çok bilen biri olarak şuan bunu (affetmeyi) düşünmediğimi söyleyebilirim. Çalışmalara hemen başlamak gerektiğini düşünüyorum. Biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zaman dilimi içinde ona göre çalışmalarımızı yapıp, ihtiyaçlar listesini oluştururuz. Ancak şuan bir af söz konusu değil."

        YABANCI OYUNCU TRANSFERİ HAKKINDA

        "Bu tespitleri yapıp sizinle mutlaka paylaşırım. Çünkü dışarıdan bakmakla içinde olmak arasında fark var. Biz biraz zaman istiyoruz. Bu zamanı tanırsanız ben bunu birkaç hafta içerisinde sizinle paylaşmış olurum."

        "HER YERİ TRABZONSPOR YAPMAK İSTİYORUZ"

        "Galatasaray maçıyla başlayacağız. Kazanmak istiyoruz. Biz her yeri Trabzonspor yapmak istiyoruz. Kısa bir süre var ancak böyle maçların motivasyonu da çok iyidir. Bu nedenle oyuncuların da saha içerisinde bunu göstereceğini düşünüyorum."

        "DESTEĞİNİZİ İHTİYACIM VAR"

        "Kadroda rekabet edebilecek oyuncular var. Çok içinde olmama rağmen onlarla çalışmak farklı fikirlere sahip olmamıza neden olacaktır. Türkiye Kupası yeni başlayacak. Avrupa'da da devam ediyoruz. Ligde de çok büyük bir fark yok. Ancak hep birlikte yapacağız. Başarılar böyle geliyor. Bu konuda hepinizin desteğine ihtiyacımız var."

        "KALECİ TRANSFERİ İSTEMİYORUM"

        "Kalecisi konusuna gelirsek; şu anda Fatih ile devam ediyoruz. Ben herhangi bir kaleci alınması görüşünde değilim."

        "İNANILMAZ BÜYÜK BİR KAYNAĞA SAHİBİZ"

        "Futbolda öncelikle Trabzon ruhunun eksik olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu ruh çok önemli bir kavramdır. Futbolla yaşanan bir kentin kokusunu çok net bir şekilde hissedersiniz. Bu nedenle Trabzonsporluluk ruhu önemli bir kavramdır. Bir taraftan baktığımızda da alt yapı sorunu vardır. İnanılmaz büyük kaynağa sahibiz. Bu kaynağın ne kadar doğru kullanıldığıyla ilgili sistemsel bir sorundan bahsetmeliyiz. Ülke futbolunun bir kaos içinde olduğunu söylemek çok doğru ancak ülkenin bence sistemle ilgili çözmesi gereken bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'da bir dönem bu ruhu oluşturmuş bir alt yapı söz konusu. En azından tesis açısından... Bu nedenle sistemi tartışmak gerek. Oldukça uzun bir konu ve sorun."

        "YENSEN DE YENİLSEN DE..."

        "Futbolun sevgisi bitmiyor. Tam tersi bazı ülkelerde futbol yeniden organize edilip, büyüyor. Bir dönem aynı şeyleri İngiltere yaşıyordu. Aynı sorunları şuanda İtalya yaşıyor. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu ülke futbolu çok seviyor. Her şeyi kazanmak mümkün değil. Kaybettiğinizde de rakibinin elini sıkacağın bir kültür vardır. Yensen de yenilsen de bir saygı olmalıdır. İçerde kaybedenler, tribündekilerden daha fazla kazanmak istiyor. Bundan emin olun. Bu nedenle bizi sağduyuya itecek sistemlere ihtiyacımız var. Artık toparlanma sürecine gireceğimizi düşünüyorum. Bundan daha fazla taban yapacağımızı beklemiyorum. Bu düşüşün ardından tekrar yükseliş başlayacaktır."

        "ŞAMPİYON OLABİLECEK BİR TAKIM BIRAKTIM"

        "Fenerbahçe'de de aynı söylemlerle başladım. Bu süreç içinde saha içinde kalacağımızı söyledim ve mümkün olduğunca saha içinde kalıp, saha içini konuşmaya, saha içinde çalışmaya gayret ettim. Oyuncularımı da buna odaklandırmaya çalıştım. Bu süreç içinde ben olayın hiçbir yerinde yer almadım. Ancak bildiğim bir şey var ki o dönem Trabzonspor'a geldiğimde sorulmayan soruların şu an sorulması oldu... Benim bildiğim bir şey var, ben şampiyon olabilecek bir takım bıraktım."

        F.BAHÇE SORUSUNA CEVAP

        'Fenerbahçe taraftarı 'Yanal' diye bağırıyor, Fenerbahçe taraftarı, Trabzonspor maçında yine bağırırsa ne olacak?' sorusuna cevap veren Ersun Yanal şunları söyledi:

        "Süreci hepiniz biliyorsunuz. Ben sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya çalıştım. Burada da aynı şey olacak. Hiçbir başkanla bu konuda hiçbir sorun yaşamadığımı düşünüyorum. Bir kişi hariç, bunu da siz biliyorsunuz. Ben açıklamalarımız yaptım, konuşmak istemedim. Benim için mutluluk, mutlu olacağım yerde olmaktır. Ben mutlu olduğum yerde olmak için çalışıyorum. Futbolu çok seviyorum ve bu oyunun içinde olma gayreti içindeyim. Benim için futbolun içinde olmak mutluluk, mutlu olduğum yerde olmak daha büyük bir mutluluk. Ben o gün çalıştığım kulüpte elimden geleni yaptım. Burada da fazlasıyla yapacağım. Bu beni pozitif yönde etkiliyor."

        AVNİ AKER'DE İÇERİ KOŞMASI HAKKINDA...

        "Saha içinde o gün kalarak bir provakasyon yapmak istemedik. Bunun için hemen içeri girmek istedik ki bunu konuşmuştuk. Ancak futbolun içinde kavgayla anılmadım, kavga da etmedim."

        "TAKIM KÖTÜ, KADRO YETERSİZ DEMEDİM"

        "Alt yapıdan çok oyuncu gelecek. Ben buna her yerde önem verdim. Burada da aynı şeyler geçerli olacak. Gençleri içimizde tutacağız. Bu sayısal eksiklikle ilgili değil. İletişim karşılıklı olan birşey. Onlarla temas kurarsanız, siz de yanlışa düşmezsiniz. Bunun için biraz zaman tanımakta fayda var. Takım kötü, kadro yetersiz tarzında şeyler söylemedim kesinlikle..."

        "ONDAN SONRASI BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

        "Biz teknik adamlar, futbolcular saha içinde kalıp, saha dışını yönetmeye çalışmayalım. Bizler saha içinde görevliyiz. Onun dışındakiler bizi ilgilendirmiyor. Ben o dönem bu takımı da kurdum ve şampiyon olabilecek bir takım bıraktım. Ondan sonrası beni ilgilendirmiyor."

        "GEZMEDİĞİM YAYLA KALMADI"

        "Trabzon'da gezmediğim yayla kalmadı. Halka burada beraber olmak benim için büyük keyif. Ben burada 19 aylık dönemde çok mutluydum. Bunu tekrarlamak istiyorum. Doğanın güzellikleri, halkın sevgisi, bunların tekrar keyfini çıkaracağım."

        "G.SARAY MAÇIYLA..."

        "Benim oynatacağım futbolu iyi biliyorsunuz. Biz keyif veren, saygı duyulan, mücadele eden, tavırlı bir takım yapmak istiyoruz. Bunu da başaracağız. Galatasaray maçıyla buna başlamak istiyoruz. Taraftara çağrımız tabii ki var. Biz beraber yürürsek güç oluştururuz. Sonuca da çok rahatlıkla ulaşırız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ