Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta son hedef Maxi Pereira... - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR

        Forvet hattını Demba Ba ile güçlendiren, Sosa ile orta alandaki alternatiflerini artıran Beşiktaş’ta gündem sağ bek... Devre arasında savunmanın sağına mutlaka bir takviye yapmak isteyen Kartal’da uzun süredir Martin Linnes ismi gündemde... Teknik direktör Slaven Bilic’in önceki gün Dinamo Zagreb’ten İvo Pinto’yu istediğini açıklamasıyla adaylar ikiye çıkmıştı. Ancak herkesten gizlenen bir isim daha var: Benfica’dan Maxi Pereira...

        SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

        Uruguay’ın Defansor kulübünden yetişen ve 5 yıl bu takımın formasını giydikten sonra 2007’de Benfica’ya transfer olan 30 yaşındaki oyuncu için Beşiktaş gizliden gizliye araştırmalarını sürdürüyor. Pereira transferinde Kartal için en büyük avantaj, Uruguaylı’nın sezon sonunda serbest kalacak olması. Ancak Benfica’nın henüz sözleşme uzatmadığı oyuncu için bir de dev rakip söz konusu. Glen Johnson’a alternatif arayan İngiliz devi Liverpool’un da Pereira’yı istemesi, dün Portekiz basınının manşetlerini süsledi.

        BENFİCA’NIN DEĞİŞMEZİ

        Maxi Pereira bu sezon Benfica’nın ligde oynadığı 10 maçta da 11’de sahaya çıktı. Toplam 15 maçta 2 gol, 2 asistle takımına önemli katkı veren 1.73 boyundaki Uruguaylı, hücuma destek anlamında Gökhan Gönül’ü aratmıyor!

        BİLİC'İN ÖNCELIĞI MARTIN LINNES

        Kartal’ın sağ bek adayları konusunda teknik direktör Slaven Bilic’in önceliği Martin Linnes... Norveç’te yılın savunma oyuncusu seçilen ve Molde’nin şampiyonluğunda büyük rol oynayan Linnes’in henüz 22 yaşında olması da avantaj olarak görülüyor. 24 yaşındaki Ivo Pinto’yu da gençliği nedeniyle bir adım önde tutan Bilic, Pereira konusunda da “Kalitesi tartışılmaz” görüşünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ