Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe volkan demirel türk telekom arena'yı terk etti, volkan demirel taraftarlarla tartıştı, volkan demirel ile taraftarların kavgası, volkan demirel ceza alacak mı, volkan demirel'in cezası, Fenerbahçe Volkan Demirel açıklama - Fenerbahçe Haberleri

        2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki Türkiye - Kazakistan maçı öncesi Türk Telekom Arena'da ısınırken kendisine küfredilen ve ıslıklanan Volkan Demirel, sahayı terk etmişti. Daha sonra; Volkan Demirel, Emre Belözoğlu'nun kullandığı araçla TT Arena'dan ayrılırken güvenlik elemanları basın mensuplarına saldırmıştı...

        Fenerbahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre ve Genel Sekreter Mahmut Uslu gündemdeki olaylarla ilgili açıklama yaptı İşte Aytöre ve Uslu'nun açıklamaları:

        DENİZ TOLGA AYTÖRE: VOLKAN VE EMRE'NİN ÜZERİNE CİDDİ ŞEKİLDE GİDİLİYOR

        "Bu toplantıyı düzenleme amacımız gerginliğin üzerine gitmek değil, olayları gerçek olarak anlatmak ihtiyaç haline geldi. Herkes adına aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Her olayda tek sorumlunun Fenerbahçe gibi gösterilmesine artık "Dur" denilmesi gerekiyor. Volkan Demirel'in kulübümüz için önemi tartışılmaz. Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu üzerine ciddi bir şekilde gidiliyor."

        "VOLKAN SAVUNMASINI KENDİSİ YAPMAK ZORUNDA KALDI"

        "Volkan Demirel, Milli formayla ısınmaya çıkıyor ama ana, avrat, çocuk küfürlerle karşı karşıya kalıyor. Volkan maalesef savunmasını da kendisi yapmak zorunda kaldı. Fatih Terim, Volkan Demirel'i haklı buluyor ve hatta kendi arabasıyla stattan ayrılmasının uygun olabileceğini söylüyor. Futbol ortamı kalmayınca Volkan sahayı terk etti. Sonrasında ise ceza almamak için geri döndü. Volkan doping kontrolünde bulunması gerektiğinden dolayı stada geri döndü. Yoksa UEFA, Türkiye'ye ceza verecekti."

        "VOLKAN STATTAN ÇIKARKEN TFF YETKİLİSİ YER ALMIYOR"

        "Volkan stadyumdan çıkarken hiçbir güvenlik görevlisi ve TFF yetkilisi yer almıyor. Volkan da kulübün güvenliği ile gidiyor. Volkan kendisine hakarette bulunanlardan şikayetçi olduğunu söyledi. İfadesinde dahi yanında hiçbir yetkili yer almıyor. Hiçbir kupa, galibiyet ya da oyun, Türk insanının annesinden, eşinden, kızından önemli değil. 6222 ve 6229 sayılı yasa gereği biz bulup cezalandıramıyorsak biraz oturup düşünmemiz gerekiyor."

        "ORGANİZE BİR HAREKET VAR. BÜYÜK RESMİ GÖRMEK LAZIM"

        "Futbol Federasyonu, bu küfürleri edenleri bulamıyorsa burada da bir sıkıntı var. TFF'yi, milli takım oyuncularını ve teknik direktörünü hedef alan organize bir hareket var. Büyük resmi görmek lazım. Devletin bu işe müdahil olması lazım. Çok tehlikeli boyutlara gidiyor... "

        "MAKSADI AŞAN ŞEYLER VARSA BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ"

        "Herkesin kendine göre haklı tarafı var ama maç sonu yaşananlar hoş değil. Bunu kabul etmek lazım. Basın mensubu arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyetleri var. Kısa bir süre önce bir arkadaşları hayatını kaybetti. Ancak özellikle dileğim olayları olduğundan farklı kılmayalım. Maksadı aşan şeyler varsa biz gereğini yaparız. Gazeteler de yapar. Maçtan sonra gazetecilerle yaşananların, Volkan Demirel olayının önüne geçmesine izin vermeyelim. Büyük resim o..."

        "AKREDİTASYON SÜRESİ 120 DAKİKA"

        "Akreditasyon talimatının süresi 120 dakika ile sınırlıdır. Fakat bu olay müsabakadan sonra 2 buçuk saat sonra gerçekleşiyor. Bu işi bir kişi ya da bir kuruma bağlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Basın özgürlüğü ne kadar tanınıyorsa, demeç vermeme özgürlüğü de o kadar tanınmalı."

        "HASAN ÇETİNKAYA'NIN İFADESİ ALINDI"

        "Menajerimiz Hasan Çetinkaya'nın 6222'ye muhalefetten ifadesi alındı, olayları başlattığı için. Hasan Çetinkaya ne yapmış? Hasan Çetinkaya'nın oyuncuları arabaya bindirip oradan uzaklaştırmak istemesi nasıl olayları başlatıyor? Hiç bir güvenlik önlemi alınmayan yerden bizim sporcularımız araçlarına binmeye çalışıyor. Mavi parkalı birisi sözlü bir tepki veriyor. Hatta basın mensupları bile dönüp bakıyor, niye küfür ediyor diye? Her kargayaşı, her olayı, her çıkmazın Fenerbahçe'ye bağlanmasından sıkıldık."

        "ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

        "Orada ki basın mensubu arkadaşlarımızın gereksiz gerginliğinin farkında mısınız? Olaydan üzüntülüyüz. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Ama basının da özeleştiri yapması lazım. Egemen, Volkan'a geri pas vermek istemiyormuş Volkan'a küfür edecekler diye. Bu çocuklar böyle şartlarda oynuyorlar."

        MAHMUT USLU: BİZ İNADINA ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

        "Başkanımızın verdiği demeçlerin hemen ardından sıcağı sıcağına oldu bu olaylar. Net olarak söylüyoruz. Yalnızca futbolda değil her sporda oluyor. Devlet bu işe el koymazsa bu işler bitmez. Kamuoyunda imaj yaratıldı. Her şeyin altından Emre ve Volkan çıkıyor diye. Bunlar yalan. Biz inadına onlara sahip çıkacağız."

        "CUMHURBAŞKANI'NA DA HAKARET ETTİLER"

        "Anamıza küfredilmesine zaten alıştık ama çoluk çocuğa da küfredildi. Volkan'a 20 dakika küfrettiler. Cillop bir stat verilmesine rağmen, o statta maalesef sayın Cumhurbaşkanı'na da hakaret edildi. E-Bilet veya 6222 ile ilgili aksaklıklar varsa değiştirilsin. Ceza veriyorlar karakola gideceksin diye. Gitmezse cezası yok. 6222 sayılı yasanın neden çıktığını biliyoruz artık. O yasa şike operasyonu için yapılan bir yasa değil. Bu olayın bir milat olması lazım."

        "BU OLAY ORGANİZE. VOLKAN OLAYI MİLAT OLMALIDIR"

        "Oradaki 40-50 kişi ellerinde. Hepsine soruşturma açılmalı. Kanunlarda aksaklıklar var. Sürekli söylüyoruz. E-Bilet diyorlar, yazmışlar kanuna, "Federasyon hariç". Neden böyle? Orada da olay oluyor. Passolig ile ilgili kanun çıkarılıyor. Fakat bilet veriliyor. Bu iş sonra organize hale geliyor. Ay Yıldızlı formayı taşıyan adama neden küfür ediyorsunuz? Milli Takım'ın oyuncusu bu. Biliyoruz ki bunların hepsi organize. Biz Galatasaray ile ilgili örnekleri bu nedenle verdik. Hepimiz aynı gemideyiz. Üstelik bir de milli takımın karşılaşması. Biz biliyoruz bu iş organize. Volkan olayı milat olmalıdır. Seyirci gelmesi isteniyor, bilet veriliyor. Kime veriliyor bu biletler. Senin seyircin sana sahip çıkmazsa başarı nasıl olur."

        "GÖREVİNİ YAPIYORSAN BEKLEYECEKSİN"

        "Fenerbahçe Stadı'nda bu arkadaşlar 10 yıldır çalışıyor. Basın mensupları tanıyor. Bir tane vukuat var mı? Yok. Basın mensubunun, "Bilmem ne çocuğunu bekliyoruz" demesi normal mi? Görevini yapıyorsan bekleyeceksin. Futbolcu basına konuşmak zorunda değil. Konuşmayan futbolcuya küfrederek bir yere varamazsınız. Kimin ne yaptığını görüyoruz? Korumayı elle nasıl itersin? Yönetimden talimat alıp oraya gitmişler."

        "FATİH TERİM ÖNEMLİ BİR KARAR ALDI"

        "Basın özgürlüğü diyorlar. Tamam da ben ifade vermeye mecbur muyum? "Bilmemne çocuklarını beklemeye mecbur muyuz?" diyor adam. Biri bana arkamdan, anneme küfredecek. Ben o adamları mahvederim. Karısına, kızına küfredilen bir futbolcu var ortada. Ne olacağı da belli değil maçta. Fatih Terim de önemli bir karar aldı."

        GALATASARAY'A TEŞEKKÜR

        "Fatih Terim'e ve Galatasaraylı yöneticilere verdikleri destek ve sağduyulu açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Benim için Burak neyse, Volkan da odur. Beşiktaşlı Olcay neyse, Volkan da odur. İç İşleri Bakanı ve Sayın Başbakanımız dahil herkesi göreve davet ediyorum. Artık buna bir son verilmeli."

        "GELİP BİRİ BIÇAĞI TAKSA? GELİN ARABASI MI BU?"

        "Ya aralarında Volkan'ı, Emre'yi sevmeyen biri olsa gelip bıçağı taksa? Arabanın üzerine çıkıyorlar. Korumaları bu yüzden gönderiyoruz. Haber almak demek arabanın üzerine çıkıp kamerayla çekmek demek değil. Bu gelin arabası mı, önünü kesiyorsunuz? Arabanın üstüne çıkılır mı? Arabanın içine mikrofon sokulur mu?"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ