Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir - Beşiktaş canlı anlatım, Başakşehir - Beşiktaş canlı - Rams Başakşehir Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA. İSTANBUL BAŞAKŞEHİR - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Başakşehir'e konuk oldu. Ev sahibi ekip, 43. dakikada Epureanu ile öne geçti. İkinci yarıda Beşiktaş, üstünlüğü eline aldı. 63'te Demba Ba, çok güzel bir vuruşla skoru eşitledi. 75'te Sosa'nın şutunu Volkan Babacan sektirdi, topu Kerim Frei tamamladı: 2-1. Beşiktaş'ta 77'de Pedro Franco, uzatma dakikalarında ise İsmail Köybaşı, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı aldı. Erciyes ve Fenerbahçe'ye mağlup olan siyah-beyazlılar, 2 hafta aradan sonra galibiyete kavuştu.

        Bu sonuçla Beşiktaş, 17 puanla 3. sıraya yükselirken Başakşehir 11 puanla 11. sırada kaldı.

        İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

        STAT: Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Sedat Ağçay (Dk. 80 Mehmet Batdal), Rotman, Visca (Dk. 89 Alparslan Erdem), Mossoro, Doka (Dk. 84 Enver Cenk Şahin), Semih Şentürk

        BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Franco, Sivok, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 82 Ersan Adem Gülüm), Sosa, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 88 Motta), Demba Ba, Cenk Tosun (Dk. 78 Necip Uysal)

        GOLLER: Dk. 42 Epureanu (İstanbul Başakşehir), Dk. 63 Demba Ba, Dk. 75 Kerim Frei Koyunlu (Beşiktaş)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 76 Franco, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 86 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş), Dk. 58 Rotman, Dk. 75 Semih Şentürk, Dk. 89 Enver Cenk Şahin, Dk. 90 Ferhat Öztorun (İstanbul Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı.

        19. dakikada Beşiktaş, bir kez daha rakip kaleyi yokladı. Ceza alanı içinde kafalardan seken topu sol çaprazda önünde bulan Kerim'in yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        29. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı korner atışında İstanbul Başakşehir ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Cenk'in rövaşata vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

        42. dakikada İstanbul Başakşehir, bulduğu ilk net pozisyonda golü attı. Mossoro'nun soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde ön direğe hamle yapan Epureanu, meşin yuvarlağı kafayla rahat şekilde filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        45. dakikada Serdar'ın ceza alanına gönderdiği top, Oğuzhan'ın ayağına çarpıp ceza alanı içinde Cenk'in önüne düştü. Bu oyuncu daha uygun durumdaki Demba Ba'yı gördü ancak Senegalli oyuncunun vuruşunda kaleci Volkan, topu kornere çeldi.

        İstanbul Başakşehir, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Visca'nın sağdan ortasında İsmail Köybaşı'na çarpan meşin yuvarlak, kaleye yöneldi. Kaleci Cenk, üst direğe çarpan topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

        48. dakikada İstanbul Başakşehir yine tehlikeli geldi. Doka'nın ceza alanı önünden sert şutunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

        53. dakikada Mossoro, kullandığı korner atışında takımını bir kez daha gole yaklaştırdı. Bu oyuncunun soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde meşin yuvarlakla buluşan Semih, kafa vuruşuyla topu kaleye yönlendirdi. Kale çizgisi üstünde iyi pozisyon alan Sosa, meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı.

        55. dakikada rakibine baskı kuran ev sahibi takımda Doka, ceza alanı önünde kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

        57. dakikada Beşiktaş, İsmail'in rakip alandaki hatasıyla kalesinde pozisyon yaşadı. Bu oyuncunun hatalı pasını alan Semih, topu biraz sürdükten sonra Visca'nın önüne bıraktı. Visca, ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu. Ancak arkadan yetişen İsmail, hatasını telafi etti ve hamle yaptığı meşin yuvarlak kornere gitti.

        63. dakikada Beşiktaş, Demba Ba'nın golüyle eşitliği yakaladı. Sosa'nın ara pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Senegalli oyuncunun sert şutunda, üst direğe çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

        70. dakikada sağdan kullanılan taç atışında Cenk'ten seken ve Yalçın'ın hamle yapamadığı topu önünde bulan Demba Ba'nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        75. dakikada Kerim Frei, sürüklediği atakta takımına üstünlük golü getirdi. Bu oyuncu taşıdığı topu Sosa'nın önüne bıraktı. Sosa'nın sert şutunda kaleci Volkan, meşin yuvarlağı çeldi ancak pozisyonu iyi takip eden Kerim, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

        Geride kalan iki haftada oyuncularının gördüğü kırmızı kartla sıkıntı yaşayan Beşiktaş, İstanbul Başakşehir karşısında da aynı duruma düştü. 9. dakikada sarı kart gören Franco, 76. dakikada Doka'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı görerek, takımını kalan dakikalarda yalnız bıraktı.

        90+3. dakikada İsmail Köybaşı'nın kırmızı kart görmesiyle de Beşiktaş, kalan süreyi 9 kişi oynadı.

        90+4. dakikada sağdan kullanılan serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Ferhat'ın vuruşunda, kaleci Cenk meşin yuvarlağı tokatladı. Altıpasın önünde topu önünde bulan Mehmet, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı ceza alanı dışına gönderdi. Beşiktaşlı oyuncular, daha sonra topu kontrol etti.

        Beşiktaş, son bölümlerinde sıkıntılar yaşadığı karşılaşmayı 2-1 kazandı ve 2 haftanın ardından 3 puan aldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçına 5 futbolcusundan yoksun çıktı.

        Siyah beyazlılarda, kart cezalıları Gökhan Töre, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek de İstanbul Başakşehir karşısında takımlarını yalnız bıraktı.

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei, Veli Kavlak'ın yerine Jose Sosa, Olcay Şahan'ın yerine de Cenk Tosun'a ilk 11'de şans tanıdı.

        Partizan ile oynanan son UEFA Avrupa Ligi maçında olduğu gibi kaleyi Tolga Zengin'in yerine Cenk Gönen korudu. Cenk, ligde 7 maç sonra ilk 11'de forma giydi.

        OLCAY LİGDE İLK KEZ MAÇ KAÇIRDI

        Siyah beyazlı takıma 2012-2013 sezonun başında transfer olan Olcay Şahan, Beşiktaş kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında forma giyemedi. Fenerbahçe ile 8. haftada yapılan derbide kırmızı kart gören Olcay Şahan, İstanbul Başakşehir deplasmanında takımdaki yerini alamadı.

        Beşiktaş kariyerinde büyük bir istikrar yakalayan ve üst üste 76 lig maçında forma giymeyi başaran milli futbolcu, Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düştü ve ligde ilk kez takımıyla sahaya çıkamadı.

        CENK TOSUN 6 MAÇ SONRA 11'DE

        Beşiktaş'ta Spor Toto Süper Lig'in ilk 2 haftasında sahaya ilk 11'de çıkan Cenk Tosun, 6 maç sonra Bilic'in ilk tercihi oldu.

        Son 6 lig maçının ikisinde sonradan oyuna giren, diğer 4 maçta ise şans bulamayan Cenk Tosun, sakat ve cezalı futbolcuların çok olduğu haftada İstanbul Başakşehir karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

        Cenk Tosun, Demba Ba ile forvette görev aldı.

        MOTTA YEDEK

        Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, ligde son 4 maçta, Avrupa kupalarında ise tüm karşılaşmalarda 90 dakika sahada tuttuğu Ramon Motta'yı İstanbul Başakşehir karşısında yedek soyundurdu.

        Motta'nın yerine savunmanın solunda İsmail Köybaşı forma giydi. Sakatlığı geçen Serdar Kurtuluş ise ligde 2 maç sonra ilk 11'de sahaya çıkıp, savunmanın sağında görev aldı.

        ÜMİT KARAAL İLK KEZ KADRODA

        Beşiktaş'ta sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle teknik direktör Bilic, kadroya genç oyuncularını da dahil etti.

        Genç futbolcu Ümit Karaal, bu sezon ilk kez resmi bir maçta 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Tolga Zengin'in sakatlığında geçen perşembe günü oynanan Partizan maçında kadroya giren genç kaleci Emre Metin de Süper Lig'de ilk kez 18 kişilik kadroya dahil edildi. Atınç Nukan ise ligde 4. kez 18 kişilik kadroya girmeyi başardı.

        Siyah beyazlılarda bu üç genç futbolcunun yanı sıra Necip Uysal, Ersan Gülüm, Uğur Boral ve Ramon Motta yedek kulübesinde oturdu.

        ATATÜRK TİŞÖRTLERİYLE ISINDILAR

        Beşiktaşlı futbolcular, siyah beyazlı kulübün dün satışa çıkardığı Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıktı.

        Beşiktaş Kulübü'nün Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle hazırladığı tişörtlerle ısınmaya çıkan oyuncular, ısınma öncesi basın mensuplarına poz verdi.

        MAHMUT TEKDEMİR CEZALI

        İstanbul Başakşehir'de kart cezalısı Mahmut Tekdemir, Beşiktaş karşısında forma giyemedi.

        Lacivert turunculu ekipte Mahmut Tekdemir'in yerine Rajko Rotman forma giydi. İstanbul ekibi, bu tek değişiklik dışında geçen haftaki Gençlerbirliği maçının kadrosuyla sahada yer aldı.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Sporseverler İstanbul Başakşehir-Beşiktaş karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi.

        Toplam kapasitesi 17 bin olan Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi. Beşiktaşlı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümü dolduramadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ