Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Borussia Dortmund-Galatasaray yanıcı maddeler dolayısıyla 2 kere durdu - Futbol Haberleri

        Galatasaray, gruptaki 4. maçında deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Maçta sarı-kırmızılı taraftarların 52. dakikada sahaya yabancı madde atması sebebiyle karşılaşma durdu. Ardından maçın hakemi yardımcılarını yanına çağırıp durum değerlendirmesi yaptı.

        Bu esnada Galatasaraylı oyuncular Selçuk İnan ve Felipe Melo sar-kırmızılı taraftarların yanına giderek, taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Oyun yaklaşık 2 dakikalık duraklamanın ardından devam etti.

        Maçta ikinci duraklama ise 86. dakikada yaşandı. Galatasaraylı taraftarlar gene sahaya yabancı madde atarken, Dortmund tribünlerine de meşale atıldı. Olayın ardından yangın çıkması duruma karşı ekipler yangın söndürücü ile tribüne çıktı. Polis ekipleri tribünde güvenlik önlemleri aldı.

        Maç 2 dakikalık duraklamanın ardından devam etti. Mücadele Borussia Dortmund'un 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

        Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Borussia Dortmund'a 4-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. TRT1'de Stadyum programının sunuculuğunu yapan Ersin Düzen'in Twitter hesabından paylaştığı sözlerde, Yarsuvat Galatasaray tribünlerinden atılan meşalelere dikkat çekti.

        Başkan Yarsuvat, "2-1'den sonra, beraberik golünü atacakken, tribünden atılan meşaleler yüzünden futbolcuların motivasyonu bozuldu. Futbolcular tribünlere gitti, maç durdu. Futbolcular da oyundan soğudular. Oysa her şey o an iyiye gidiyordu" dedi.

        UEFA'dan men edilebileceklerini belirten Yarsuvat, "UEFA'dan bize büyük ceza gelebilir. Zaten risk altındaydık. Bizi men bile edebilirler. Yaşanan olaylara çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

        Teknik direktör Cesare Prandelli hakkında konuşan Yarsuvat, "Skordan sadece Prandelli'yi sorumlu tutmak haksızlık olur. Prandelli bu zamana kadar hep yalnız bırakılmış. Prandelli sezon sonuna kadar takımın başında kalacak" şeklinde konuştu.

        Skordan oyuncuların da sorumlu olduğunu sözlerine ekleyen Yarsuvat, "Prandelli'yi şimdi göndersek, kimi takımın başına getireceğiz? Sorumlu sadece hoca değil. Futbolcular da çalışacak" yorumunda bulundu.

        Prandelli'nin tazminatı olmadığını sözlerine ekleyen başkan, "Tazminatı yok. Göreve yeni geldik. Hocaya destek vereceğiz ve onunla devam edeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ