Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dortmund: 4 - Galatasaray: 1 Maç Özeti ve Goller, Dortmund: 4 - Galatasaray: 1 / MAÇ ÖZETİ - Futbol Haberleri
        DEVLER LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... DORTMUND - GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Olmadı Aslanım, olmadı... Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki dördüncü maçında Borussia Dortmund'a deplasmanda 4-1 yenildi. Alman devinin gollerini 39. dakikada Marco Reus, 56. dakikada Sokratis, 75. dakikada Immobile ve 85. dakikada Semih kendi kalesine kaydetti. Sarı-Kırmızılılar'ın tek golünü ise 70. dakikada Hakan Balta attı.

        Bu arada 51. dakikada, Dortmund - Galatasaray maçı sahaya atılan meşaleler nedeniyle durdu. Maçın hakemi anons yaptırırken, 3 dakikalık beklemenin ardından kaldığı yerden devam etti.

        Grupta oynanan diğer maçta ise Arsenal ile Anderlecht 3-3 berabere kaldı. Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı neredeyse kalmadı. D Grubu'nda 12 puanı lider Dormund, gruptan çıkmayı garantiledi. Arsenal'in 7, Anderlecht'in 2, Galatasaray'ın ise 1 puanı bulunuyor.

        Galatasaray'ın tek golünü atan Hakan Balta tarihe geçti. Hakan, Şampiyonlar Ligi ve Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Galatasaray'ın 200. golünü kaydetmiş oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla karşılaşan Galatasaray'da, teknik direktör Cesare Prandelli ilk maça göre ilk 11'de 3 değişikliğe gitti.

        Prandelli, İstanbul'daki ilk müsabakaya göre Burak Yılmaz ve Telles'i yedek soyundururken, Pandev'i ise kadroya almadı. İtalyan teknik adam, Almanya'daki maçta Umut Bulut, Hakan Balta ve Dzemaili'ye ilk 11'de görev verdi.

        Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp ise ilk maça göre takımın oluşumunu bozmadı.

        Alman teknik adam sakatlığı bulunan ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen savunma oyuncusu Mats Hummels'in yerine Erik Drum'u sahaya sürdü. Sakatlığından sonra henüz iyileşmeyen, ancak antrenmanlara başlayan milli futbolcu Nuri Şahin kadroda yer almazken, sarı-siyahlı takımda forma giyen Türk asıllı Alman Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan ise yedekler arasında yer aldı.

        Karşılaşmaya Galatasaray taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümden yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

        Öte yandan, Borussia Dortmund'un resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, iki hafta önce İstanbul'da oynanan karşılaşmanın misafirperverlik içinde geçtiğine dikkat çekilerek, bu akşam da bir futbol şölenin gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyulacağı belirtildi.

        Bu arada, Galatasaray taraftarlarının, Borussia Dortmund taraftarlarına ayrılan Güney Tribünü ile bunun yanında yer alan bölümlere giremeyeceği uyarısı yapıldı. Bundan dolayı kombine kart sahibi Alman taraftarların bu bölümdeki yerlerini Galatasaray taraftarlarına satmamasını ve sarı-kırmızılı taraftarların da bu tribün için satılan biletleri almamaları çağrısı yapıldı.

        Maçın başlamasına 3 saat kala taraftarlar stada gelmeye başladı. Karşılaşmada yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ