Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Sneijder Kasımpaşa maçına yedek kulübesinde başladı, Sneijder neden yedek kaldı - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Kasımpaşa maçı öncesi Galatasaray, büyük bir krizle sarsıldı... Geçen sezon Türkiye Kupası’nı kazandıran, Devler Ligi’nde gruptan çıkılmasını, ligde de 2. sıranın alınmasını sağlayan Wesley Sneijder, Kasımpaşa karşılaşmasının 11’ine alınmadı. F.Bahçe derbisinde zaferi getiren isim olan Sneijder’a alacaklarının tıkır tıkır ödenmesi, Ünal Aysal döneminde kendisine ayrıcalıklar tanınması yerli oyuncuları kızdırdı. Bazı futbolcular, yönetim değişince önce Florya’dan sorumlu olan başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak’a sonra da teknik direktör Prandelli’ye bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Chedjou’nun da takım arkadaşlarına destek verdiği öğrenildi.

        ‘TEKNİK TASARRUF’

        Kontratı yenilenmeyen, takımın gidişatını da beğenmeyen Sneijder’ın tavırları da tuz biber ekti. Kasımpaşa maçı öncesi 3 gün kamp yapılmasına sinirlenen Hollandalı yıldız idmanlarda isteksiz gözükürken, Prandelli’nin uyarılarına da kulak asmayınca kendisini 11’in dışında buldu. İtalyan hoca, maç öncesi bu konudaki sorulara “Teknik bir tasarruf” cevabını verdi.

        11’DE SADECE 3 YABANCI

        Prandelli, “Hadi bakalım, siz oynayın” dercesine Kasımpaşa önünde 11’de 8 yerliye şans verirken; sadece 3 yabancı forma giydi. Sakat Melo’nun yokluğunda Muslera, Chedjou ve Telles ilk tertipte şans bulurken, kulübede Sneijder, Dzemaili ve Pandev oturdu.

        4. KEZ YEDEK KALDI

        Sneijder, G.Saray kariyerinde 4. kez yedek kaldı. 2012-13 sezonunun devre arasında geldiği G.Saray’da ilk 2 resmi maçına yedekler arasında çıkan Hollandalı, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’ndaki 1’er maçta sonradan oyuna girmişti. Bu sezon ise 11 resmi maçın tamamında ilk tertipte görev almıştı.

        OCAK’TA AYRILIK GÖRÜNÜYOR

        Sözleşmesi uzatılmayan Wesley Sneijder’ın son gelişmelerin ardından devre arasında ayrılabileceği iddia edildi... Hollanda Milli Takımı’ndan eski hocası olan Van Gaal’in çalıştırdığı Manchester United, yine Inter’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadığı Mourinho’nun ekibi Chelsea, Wesley Sneijder ile yakından ilgileniyor. Ayrıca Sneijder’ın ismi Liverpool ve Monaco’yla da anılıyor. G.Saray’a Inter’den 7.5 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer edilen Sneijder’ın 1.5 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

        MESAJA UYUZ OLMUŞ

        Hollandalı yıldızın menajeri Guido Albers, kamp konusundaki rahatsızlığa açıklık getirdi. Albers, “Sneijder’ın kampla alakalı kesinlikle büyük bir rahatsızlığı yok. Sadece bu 3 günlük kampın bildiriliş şeklinden rahatsız. Telefonla gelen mesajla çağrıldı. Bu yöntemin çok doğru olmadığını düşünmüş. Yüz yüze iletişime geçilmemesinden rahatsız olmuş. Neden 11’e alınmadığını kendisi de bilmiyor. Çok formda ve oynamak istiyordu” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ