Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Galatasaray - Kasımpaşa maçındaki hakem kararları (Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, MHK'yi topa tuttu) - Kasımpaşa Haberleri

        Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, Galatasaray maçından sonra karşılaşmanın hakemine, Merkez Hakem Komitesi’ne (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ateş püskürdü. Ciner, yaptığı açıklamada “Eğer onurları varsa toplu halde hemen istifa etsinler” dedi.

        Orta hakem Hüseyin Göçek’in tüm takdir haklarını G.Saray için kullandığını, ilk golde yan hakem Orkun Aktaş’ın taraflı tarafsız herkes tarafından çok net bir şekilde görülen ofsayt pozisyonuna “Devam” dediğini, ikinci golde Chedjou’nun topa koluyla vurmasının es geçildiğini vurgulayan Ciner, şöyle konuştu:

        ‘KAZANILMIŞ HAKKIMIZI GASP ETTİLER’

        “Zamanında Galatasaray forması giymiş bir adama Kasımpaşa maçında görev veren Merkez Hakem Komitesi’nin, geçen sene tüm hakem ve gözlemci raporlarına rağmen Beşiktaş maçını tekrar eden, Kasımpaşa’nın kazanılmış haklarını gasp eden, göz göre göre hakkını yiyen insanların, azıcık onurları varsa hemen istifa etmeleri gerekiyor. MHK Başkanı Zekeriya Alp her zaman saygınlığı ile bilinen bir kişidir. Ama şu da var ki; Sayın Alp geçen sezon hakemlerinin, kendi kurulunun, gözlemcinin, ayrıca UEFA’dan gelen eğitimden sorumlu hakem heyetinin ve FIFA eğitimcilerinin bile ‘Bu maç tekrarlanmaz’ dediği bir karşılaşmanın yeniden oynanmasına sessiz kaldı. Azıcık onuru olsaydı geçen sene bırakması gerekirdi.”

        ‘BİZİ KİMSE ENGELLEYEMEZ’

        Galatasaray’ın büyük bir camia olduğunun ve kesinlikle hakemlere ve federasyona ihtiyacı bulunmadığının altını çizen Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Ciner, “Maçı katleden ve kendi elleriyle 3 puanı G.Saray’a hediye olarak veren hakemler acaba hangi amaca hizmet ediyor?

        Bu açıklamayı maç sonucuna göre yapmıyorum. Konu, iki senedir sadece bizlerin aleyhine değil, birçok kulübümüze yönelik inanılmaz hatalar yapan, hak yiyen federasyon ve MHK ile ilgilidir. Türkiye’de örneği bulunmayan bir organizasyona sahip olan Kasımpaşa bu tip hakem oyunlarına ve federasyon tezgahlarına rağmen önümüzdeki senelerde Türkiye’nin en gözde kulübü olacaktır. Bunu kimse engelleyemez” şeklinde sert tepki gösterdi.

        ‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

        Turgay Ciner, MHK’nin bulunduğu konumun öneminin aksine oluşturduğu kimliğin anlaşılmaz olduğunu vurgulayıp, “Tekrar belirtmek istiyorum. Bugüne kadar futbolun gerçek yapısına ters kararlar veren, başkalarının müdahalesine izin veren Merkez Hakem Komitesi ve başkanının bugünden tezi yok hemen istifa etmesi gerekiyor. Bu bizim başımıza gelenler bir değil, iki değil. Biz futbola kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar yaptık. Bu kişiler, bu yatırımlarımızı engellemeye çalışan insanlar olduklarını akıllarından çıkartmasınlar. Bundan sonra kim haklarımızı gasp ederse, Kasımpaşa’dan hak ettiği yanıtı alacaktır. Sessiz kalmayacağız. Sesimiz her zamankinden çok daha gür çıkacak. Kaderimize asla razı olmayacağız. Kasımpaşa’nın gücünü kimse hafife almasın” diyerek sözlerini bitirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ