Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Galatasaray'ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat - Futbol Haberleri

        Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat, "Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı hedefliyorum ve istiyorum" dedi.

        Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen ve kulübün eski başkanlarından Alp Yalman ile girdiği seçim yarışını kazanan Yarsuvat, sonuçların açıklanmasının ardından listesinde bulunan isimlerle büyük sevinç yaşadı ve tebrikleri kabul etti.

        Alkışlar arasında kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan Yarsuvat, seçimin demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, "Galatasaray camiasında, bu bir seçimdir. Esasında birbirimizden hiçbir farkımız yoktur. Çünkü biz Galatasaraylıyız. Alp Yalman kardeşim kazansaydı ben ona yardımcı olacaktım, ben kazandım eminim o da bana yardımcı olacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Biz kardeşliği, insana sevgiyi ortaya koymak için bir araya geldik. Galatasaraylılar böyle bir yetiştirme tarzına sahip. Biz, insanı sevdiğimiz ve değer verdiğimiz için diğerlerinden farklıyız" ifadelerini kullandı.

        Yarsuvat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Galatasaray Kulübü üyelerinin kendilerini önemli bir göreve layık gördüğünü vurgulayarak, "Zor bir görev olduğunu biliyoruz. Her şeyi halletmeye çalışacağız. İyi ve rekabetçi bir seçim oldu. Beni mutlu eden de budur. Bunun dışında yarından itibaren kolları sıvayıp, Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

        Seçime katılım oranından memnuniyetini ifade eden Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın dördüncü yıldız hedefiyle ilgili olarak, "Sadece ben başkan olduğum için değil, kim başkan olursa olsun Galatasaray'ın menfaati ve başarısı için dördüncü yıldızı isteyecektir. Ben de dördüncü yıldızı istiyorum" dedi.

        Sarı-kırmızılı takımın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli'nin görevine devam etmesi görüşünde olduğunu kaydeden Yarsuvat, "Futbolla meşgul olacak arkadaşlarımızın verdiği raporlar çerçevesinde davranacağız ama benim görüşüm Prandelli'nin gitmesi yönünde değil" değerlendirmesinde bulundu.

        Yarsuvat, Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig'de yarın İstanbul Başakşehir ile yapacağı maça gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine, Passolig'inin olmadığını ifade etti.

        ALBAYRAK: "GÜZEL BİR SEÇİM OLDU"

        Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulunda yer alan Abdurrahim Albayrak, genel kurul sorası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok güzel bir seçim olduğunu söyledi.

        "Alp Yalman başkanım da kazansaydı, biz yine onun yanında olacaktık. Biz kazandık ve diğer listedeki arkadaşların bize yardımcı olacağına inanıyorum" diyen Albayrak, "Herkes burada Galatasaray'a hizmet için var. Böyle sıkışık bir dönemde Galatasaray'a sahip çıktılar. Birlik ve beraberliğin ne olduğunu herkese gösterdiler" diye konuştu.

        Galatasaraylı futbolcuların kendisiyle ilgili mesajları olduğunun aktarılması üzerine Albayrak, şunları söyledi:

        "Biraz önce yine aradılar. Onların hepsini seviyorum. En kısa zamanda beraber olacağız. Florya'da çorbayı beraber içeceğiz. Beraber çalışacağız. Yarın maça gideceğim. Ama Florya'ya gitmeyeceğim. Böyle bir şey yaparsam, eski yönetime ve başkana saygısızlık olur. Ancak Ünal Aysal başkanım arar da böyle bir görevlendirme yaparsa, yine yanlarında olurum. Futbolcuları her dakika arıyorum, onlar da beni arıyorlar. Onlar benim kardeşim, evladım. Onlarla bir an önce buluşmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum. Onlar beni özledi, ben de onları özledim."

        FUTBOL ŞUBESİ, ALBAYRAK VE DÜRÜST'E EMANET

        Galatasaray'da yeni seçilen yönetimle birlikte, futbol şubesinden yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ile eski ikinci başkan Ali Dürüst sorumlu olacak. Duygun Yarsuvat'ın başkanlığını yaptığı yönetimin etkili isimlerinden Albayrak, daha önce Ünal Aysal yönetiminde birlikte çalıştığı Ali Dürüst ile futbol şubesinin başında bulunacak.

        YARSUVAT 7 AY İÇİN GÖREVDE

        Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Duygun Yarsuvat, bu görevini 7 ay süreyle üstlenecek. Seçim öncesi konuşmalarında, Galatasaray Kulübü'nün tüzüğü gereği seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısında yapılması gerektiğini, kendisinin de 2015 yılı mayıs ayında yeniden seçime gideceğini sık sık dile getiren Yarsuvat, bir geçiş dönemi yönetimi görevi üstlenecek. Yarsuvat, 2015 yılı mayıs ayındaki seçimde yeniden aday olmayacağını, bu süre içinde başkanlığı düşünen kişilerin hazırlık yapması gerektiğini ifade etmişti.

        PRANDELLİ KALIYOR

        Duygun Yarsuvat, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Başkan, teknik direktör Prandelli ile yola devam edileceğini belirtip, "Hala aynı görüşteyim ancak futbolla meşgul olacak arkadaşlarımızın raporlarıyla hareket edeceğiz. Benim görüşüm Prandelli'nin görevinde kalmasından yanadır" dedi.

        Yarsuvat, "Yarınki maça gidecek misiniz" şeklindeki soruya, "Passolig'im yok" diye cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ