Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Maradona bile tek yapamazdı - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM

        -KADIKÖY'DE SESSİZ GECE- HABERİ İÇİN TIKLAYIN

        Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, 6 Belçikalı futbolcu karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Tahmin edileceği gibi, ne kadar büyük bir yıldız olursa olsun Maradona da, 6 rakibini birden geçmeyi başaramadı.O anda pas verecek bir arkadaşını aradı gözleri, ama bulamadı.

        Bu fotoğraf 1986 Dünya Kupası'nda çekildi. Finalde Almanya'yı 3-2 mağlup eden Arjantin, Meksika'da düzenlenen turnuvayı yıldız futbolcusu Maradona'nın muhteşem futbolu ve şık golleriyle kazandı.Fotoğraf makinesinin arkasındaki isim Steve Powell, bu poz sayesinde muhteşem bir üne kavuştu. Evet, o kadar ünlü bir kare ki, hala gazetelerde manşete çıkıyor. İngiliz gazetesi Times, bu fotoğrafı kullandı ve altına West Ham United Menajeri Gianfranco Zola'nın ağzından şu cümleleri yazdı: "Maradona'nın bile iyi takım arkadaşlarına ihtiyacı var."

        Fenerbahçe, Süper Lig'de son 20 yılın en kötü lig başlangıcını yaptı. İlk 5 hafta sonunda 3 mağlubiyet, 2 yenilgi alarak sadece 6 puan toplayabildi. Ortak düşünce, sarı-lacivertli takımın futbolunun keyif vermediği yönünde. Özellikle deplasman maçlarında sergilenen futbolve alınan kötü sonuçlar ilerisi için umut vermek yerine sarı-lacivertli taraftarların karamsarlığını artırıyor.

        Fenerbahçe'de savaşan, skora etki edecek tek futbolcu Alex görünümünde.Yeni transfer Emre Belözoğlu, Aurelio'nun boşluğunu doldurması beklenen Josico veMaldonado henüz form tutamadı. Güiza ileride tek kalıyor, çok çalışkan bir santrafor ancak bu çaba şu ana kadar tabelanın değişmesinde pek de etkili olmadı.

        Sivasspor'la deplasmanda oynanan ve 2-1 kaybedilen son lig maçındasakatsakat oynamasına rağmen Brezilyalı futbolcu Alex elinden geleni yaptı. Daha önceki karşılaşmalarda olduğu gibi, yaptığı asistler ve golleriyle kuşkusuz Fenerbahçe'nin en yararlı futbolcusu durumunda. Ancak Maradona'nın fotoğrafında bahsettiğimiz gibi, tek bir futbolcunun çabasıyla galibiyet alınmıyor. En büyük yıldızlar bile iyi takım arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.

        Eleştirilerin odak noktası teknik direktör Luis Aragones. 'Eksiklikleri görüyor, ama gerekli müdahaleleri zamanında yapamıyor' iddiasıyla kötü gidişin sorumlusu olarak gösteriliyor. Hem İspanyol çalıştırıcı hem de Fenerbahçe için Dinamo Kiev maçı eleştirileridurdurmak ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak adına ilk adımı atmak için önemli bir fırsattı ama iyi değerlendirilemedi.Çünkü Kiev karşısında alınacak kötü sonuç-kötü futbol, Aragones üzerindeki eleştirilerin dozunu artıracak ve İspanyol hocanın gönderilmesi yönündeki görüşlerin daha net bir şekilde dillendirilmesini sağlayacaktı. Bu da oldu. Hatta istifa sesleri dahi yükseklmeye başladı.

        Kendilerinden çok şey beklenen futbolcuların artıkağırlıklarını koyarak, Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkartmaları gerekiyor. Sadece Alex'in çabasının yetmeyeceği geride kalan 5 maçta çok iyi anlaşıldı. Kiev maçı hem Aragones hem Fenerbahçe için kötü gidişi durdurmanın tam zamanıydı ama olmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ