Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Alp Yalman, Duygun Yarsuvat, Ünal Aysal, Galatasaray Olağanüstü Kongre, Galatasaray seçimleri, Galatasaray başkanlık seçimi, Duygun Yarsuvat kimdir, Alp Yalman kimdir, - Galatasaray Haberleri

        Sarı-kırmızılı genel kurul üyeleri, yeni dönemde başkanlık koltuğuna oturacak kişi için, 74 yaşındaki Alp Yalman veya 77 yaşındaki Duygun Yarsuvat arasında bir tercihte bulunacak.

        Her iki aday da seçim öncesi yaptıkları konuşmalarda, özellikle mali disiplin konularında atacakları adımlara dikkati çekerlerken, bu iki ismi birbirinden ayıran temel konu ise bir sonraki seçimin yapılacağı tarih oldu.

        Alp Yalman, bir geçiş dönemi için göreve talip olmadıklarını ve bir sonraki seçimli genel kurulu en erken 2016 yılı mayıs ayında toplayacaklarını söylerken, Duygun Yarsuvat'ın bu konudaki savı ise, kulüp tüzüğünde seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısında yapılacağının öngörüldüğü, kendilerinin de 2015 yılı mayıs ayında tekrar seçime gidecekleri şeklinde oldu.

        YALMAN, YÖNETİCİLİK TECRÜBESİYLE ÖN PLANDA

        Galatasaray Kulübü'nün başkan adaylarından Alp Yalman, bu görevi daha önce 3 dönemde yapmış oldukça tecrübeli bir isim.

        Sarı-kırmızılı kulüpte, 1973 yılından itibaren Mustafa Pekin, Ali Uras ve Ali Tanrıyar başkanlığındaki yönetimlerde 14 yıl çeşitli görevler alan Yalman, 1990-1996 yılları arasında üst üste 3 dönem başkanlığa seçilerek, 6 yıl da bu sorumluluğu üstlenip, toplamda 20 yıl aktif olarak idareci pozisyonlarında bulundu.

        Alp Yalman'ın başkanlığı döneminde Galatasaray Futbol Takımı, 2 lig, 2 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı.

        Göreve gelmesi durumunda Yalman, sarı-kırmızılı kulüpte 4. kez başkanlık koltuğuna oturacak.

        YARSUVAT, AKADEMİK KİMLİĞİYLE TANINIYOR

        Başkanlık yarışında Alp Yalman'ın rakibi durumundaki Duygun Yarsuvat, akademik kimliğiyle tanınan bir isim.

        Galatasaray Lisesi mezunu olan ve üniversite eğitimini İstanbul Hukuk Fakültesi'nde alan Duygun Yarsuvat, Türkiye'ninde önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri durumunda.

        Galatasaray Üniversitesi'nin 2004-2008 yılları arası rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun da 1998-2002 yılları arasında başkanlığını yürüttü.

        Türk Ceza Hukuku Derneği'nin kurucu üyesi, Uluslararası Ceza Hukuku Derneği'nin ise yönetim kurulu üyesi olan Yarsuvat, halen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders vermekte.

        Seçimi kazanması durumunda Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün 35. başkanı olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ