Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Nihat Şahin Mersin İdman Yurdu - Futbol Haberleri

        2007'de Körfez İskenderunspor'da profesyonelliğe ilk adımını atan Nihat Şahin, iki sezon sonra Ofspor'da forma giymeye başladı. Burada gösterdiği performansla dikkati çeken genç file bekçisi, 2011'de Sivasspor'a transfer oldu. Yeni takımında Türkiye Kupası maçında ilk kez forma giyen Nihat, bu maçta Mersin İdman Yurdu'na karşı kaleyi korudu.

        Sivasspor'un kadrosunda 3 sezon bulunmasına rağmen 9 lig maçında forma giyme şansı bulan Nihat Şahin, bu sezon öncesi Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu ile sözleşme imzaladı.

        Kırmızı lacivertli ekip, Bulgaristan Milli Takımı kalecilerinden Vikolay Mihaylov'u da kadrosuna katınca spor kamuoyunda Nihat Şahin'in yedek tercih edileceği düşüncesi oluştu.

        Kamp dönemindeki hazırlık maçlarında gösterdiği performansla teknik direktör Rıza Çalımbay'ın dikkatini çeken Nihat, ligin ilk haftasındaki Beşiktaş maçında formayı kaptı ve bir daha bırakmadı.

        Mersin İdman Yurdu'nun ligde oynadığı 6 maçta da takımda yerini alan Nihat, bu karşılaşmalarda 7 gol yemesine karşın sayısız kurtarışlarıyla ekibinin 10 puan toplamasına katkı veren oyunculardan oldu.

        Kritik kurtarışlarıyla da sporseverin dikkatini çeken Nihat, ligde iyi konumda bulunduklarını belirterek, geçen hafta oynadıkları Trabzonspor maçında duran toplarda konsantrasyon eksikliği yaşadığı için 3 gol yediklerini söyledi.

        Bu haftaki Eskişehirspor maçına çok iyi hazırlandıklarını aktaran Nihat, rakibin iyi mücadele ettiğini ancak sahalarında oynayacakları maçta 3 puan almak zorunda olduklarını kaydetti.

        Kişisel performansı hakkında konuşmayı çok sevmediğini anlatan Nihat, giydiği formanın hakkını vermek için elinden geleni yaptığını söyledi.

        Her Türk oyuncusu gibi kendisinin de milli takımda oynama hayali kurduğunu ifade eden Nihat, "Tabi ki her kaleci gibi ben de çağrılmayı bekliyorum. Ben iyi olduğum sürece mutlaka Fatih hocanın bir gün beni çağıracağını ümit ediyorum ve bekliyorum. İnşallah milli formayı giymek bana da bir gün nasip olur" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ