Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor 2 Lokeren 0 Maç Özeti ve Goller, Trabzonspor, Lokeren'i 2-0 yendi maçı, Trabzonspor: 2 - Lokeren: 0 (Maçın detayları) - Futbol Haberleri
        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR - LOKEREN MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Fırtına, Avrupa'da esiyor... Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. maçında Belçika ekibi Lokeren'i 2-0 yenmeyi başardı. Galibiyeti getiren goller; 54. dakikada Yatabare ve 86. dakikada Constant'tan geldi... Bordo-Mavili ekip grupta 6 puana yükseldi. Öte yandan karşılaşmanın hakemi Liran Liany, Trabzon'un 'net penaltı'sını vermedi. L Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Metalist Kharkiv, sahasında Polonya ekibi Legia Varşova'ya 1-0 yenildi.

        BÜLENT YAVUZ YORUMLADI:

        43. dakikada Lokeren ceza sahası içine gelen topta; savunma oyuncusu eliyle mücadele ediyor... Daha doğrusu koldaki pazu kısmıyla oynuyor. Bu tipik bir avantaj engellemeydi ve alan büyüttüğü için de kasıtlı bir hareketti, dolayısıyla hakemin, düdük çalıp penaltı vermesi gerekirdi.

        TRABZONSPOR: 2 - LOKEREN: 0

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Liran Liany, Danny Krasikow, David Elias Bitton (İsrail)

        TRABZONSPOR: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Zeki Yavru, Medjani, Constant (Dk. 88 Soner Aydoğdu), Mehmet Ekici (Dk. 73 Salih Dursun), Waris, Yatabare, Cardozo (Dk. 82 Sefa Yılmaz)

        LOKEREN: Barry, Galitsios (Dk. 59 Mertens), Maric, Scholz, Odoi, De Pauw, Persoons (Dk. 76 Remacle), Overmeire, Abdurahimi (Dk. 63 Dutra), Leye, Vanaken

        GOLLER: Dk. 54 Yatabere, Dk. 86 Constant (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 3 Maric, Dk. 48 Vanaken, Dk. 81 Mertens (Lokeren), Dk. 76 Salih Dursun, Dk. 77 Waris (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Galitsios'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Fatih Öztürk topu üstten kornere gönderdi.

        4. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, yere çarpan top az farkla direğin yanından auta çıktı.

        8. dakikada orta alandan atılan uzun pasta Abdurahimi, kafa ile topu ceza alanı dışındaki Persoons'un önüne indirdi. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda kaleci Fatih Öztürk'ü geçen top direğin hemen dibinden auta çıktı.

        24. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde De Pauw, topu gerisinde bulunan Abdurahimi'ye çıkardı. Bu futbolcunun şutunda top yandan auta gitti.

        34. dakikada Medjani'nin pasında ceza yayının hemen gerisinde Constant'ın sert şutunda, kaleci Barry sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi.

        38. dakikada Mehmet Ekici'nin pasında ceza alanı son çizgisinde rakibinden sıyrılan Cardozo'nun,Waris'e doğru çıkartmak istediği topa kaleci Barry, sahip oldu.

        42. dakikada Constant'ın ara pasında, kalesini terk eden Barry, Waris'ten önce yatarak topu kontrol etti.

        45. dakikada Bosingwa'nın kendi ceza alanına yakın yerden taç atışında Belkalem'in müdahale edemediği top Leye'nin önüne düştü. Bu futbolcunun ceza alanı sol çaprazından şutunda top yandan auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Constant'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanındaki Cardozo'nun sert şutunda top üsten auta gitti.

        53. dakikada Zeki Yavru'nun soldan ortasında, ceza alanında Waris'in şutunda savunmaya çarpan top direğin dibinden kornere çıktı.

        54. dakikada Trabzonspor golü buldu. Mehmet Ekici'nin sağ taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Yatabere'nin kafa vuruşunda, top kaleci Barry'in sağından filelerle buluştu: 1-0

        73. dakikada Zeki Yavru'nun pasıyla topla buluşan Cardozo sol çaprazdan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun şutunda, kaleci Barry topu kornere çeldi.

        74. dakikada Constant'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Yatabere'nin kafa vuruşunda, kaleci Barry'i geçen topu çizgi üzerinde Leye, kafayla kornere çıkardı.

        78. dakikada Remacle'nin pasında, ceza alanındaki Dutra'nın yerden vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk yatarak topun sahibi oldu.

        86. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Bosingwa'nın pasında, ceza alanı sağ çaprazındaki Constant'ın yerden vuruşunda, top direğin dibinden ağlara gitti: 2-0

        90+2. dakikada Dutra'nın ceza alanına yakın mesafeden şutunda, kaleci Fatih Öztürk topu kornere çeldi.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Avrupa Ligi L Grubu üçüncü maçında, Belçika'nın Lokoren takımını sahasında 2-0 yenen Trabzonspor, grupta ikinci sıradaki yerini korudu. Gruptaki ilk maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını deplasmanda 2-1 yenen, ancak ikinci maçta sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımına 1-0 yenilen bordo-mavililer, Lokeren maçıyla grupta ikinci galibiyetini elde etti.

        Legia Varşova'nın 9 puanla lider olduğu grupta, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 6 puanla ikinci sıradaki yerini koruyan bordo-mavililer, gruptan çıkma adına önemli bir engeli geride bıraktı. Lokeren ise 3 puanla 3. sırada kaldı.

        ART ARDA İKİNCİ GALİBİYET

        Lokeren maçıyla bu sezon 11'inci resmi maçını oynayan Trabzonspor, ilk kez art arda 2'nci galibiyetini elde etti. Ligde geçen hafta Mersin İdmanyurdu'nu sahasında 3-1 yenerek 6'ncı haftada ilk galibiyetini elde eden bordo-mavililer, Lokeren galibiyetiyle de bu sezon ilk kez 2 maç üst üste kazandı. Bir grup Trabzonspor taraftarı, maç öncesi pankart açarak şike kararları nedeniyle UEFA'ya gösterdikleri tepkiyi maç içerisinde de tekrarladı. Bordo-mavili taraftarlar, 61. dakikada ellerindeki siyah balonları uçurdular.

        YATABARE İLK GOLÜNÜ ATTI

        Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü atan Yatabare, bordo-mavili forma altında ilk golünü kaydetti. Portekizli oyuncu Bosingwa'yı da Portekiz Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Ilidio Vale, Trabzon'a gelerek izledi. Karşılaşmanın ardından bordo-mavili futbolcular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı. Taraftarlar, tribünleri tek tek dolaşarak sevinçlerini taraftarlarya paylaştı.

        TRABZON ÇİFT FORVETLE OYNADI

        UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki üçüncü maçında, Belçika'nın Lokeren takımını sahasında ağırlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic takımını çift forvetle sahaya sürdü. Lokeren karşısında Yatarabere ve Cardozo'yu ileri ikilide oynatan Halilhodzic, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 11'inci resmi maçına çıkan bordo-mavili takımda ilk kez bu iki ismi ilk 11'de oynattı. Majeed Waris'e de görev veren Halilhodzic, bu sezon forvet hattındaki 3 flaş transferine de aynı ayda ilk kez görev verdi.

        8 YABANCI İLK 11'DE

        Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, ilk 11'de 8 yabancı oyuncusuna da görev vererek, ilk kez tüm yabancıları bir arada oynattı. Bordo-mavili takımda Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Medjani, Constant, Waris, Cardozo ve Yatabere ilk 11'de forma giyen yabancı oyuncular olurken, yerli oyunculardan da kaleci Fatih Öztürk, Mehmet Ekici ve Zeki Yavru forma giydi.

        HALİLHODZİC İKİNCİ KEZ TRİBÜNDE

        Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, kulübedeki yerini alamadı.

        Tribünden karşılaşmayı izleyen Boşnak teknik adam, bu sezon ikinci kez takımından ayrı kaldı. Halilhodzic, ligde İstanbul Başakşehir ile deplasmanda oynanılan maçta da aynı davranışı nedeniyle ceza almış ve Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maçı tribünden izlemişti.

        CONSTANT 3 MAÇ SONRA FORMA GİYDİ

        Trabzonspor'un Gineli oyuncu Kevin Constant, 3 maç sonra tekrar formasına kavuştu. Sakatlığı nedeniyle ligde Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen, geçen hafta Mersin İdmanyurdu maçında da yedek soyundurulan Gineli oyuncu, Lokeren maçında ilk 11'de sahaya çıktı

        PAPADOPOULOS MASKEYLE

        Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadığı maçta elmacık kemiği kırılan oyuncusu Papadopoulos da Lokeren maçında takımda yer aldı. Elmacık kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen Papadopolos, yüzüne göre yapılan koruyucu maskeyle sahada mücadele ederek iki maç sonra formasına kavuştu.

        EKSİKLER

        Trabzonspor'un UEFA'ya bildirdiği 22 kişilik listede yer alan oyunculardan sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir ve İshak Doğan kadroda yer almadı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic, bu oyuncuların yanı sıra Fatih Atik'i de kadroya dahil etmedi. Bordo-mavililerin ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçın ardından sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Mustafa Yumlu da 7 resmi maç sonunda ilk 18'de kendine yer buldu.

        TARAFTAR İLGİSİ

        Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde geniş boşluklar gözlenirken, müsabakayı yaklaşık 6-7 bin taraftar izledi. Yaklaşık 200 dolayında Belçikalı taraftar da Trabzon deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.

        UEFA'YA ŞİKE PANKARTI

        Trabzonspor'un kale arkası tribününde bulunan bir grup taraftar, açtıkları pankartlarla UEFA'nın verdiği "şike" kararlarına tepki gösterdi. Pankartta, "Make up your mind UEFA. Zero tolerance or Euro tolarence?" ifadesi yer aldı.

        KONUK TAKIMA YEMEK

        Trabzonspor Kulübü, Lokeren Kulübü ve UEFA temsilcilerine yemek verdi. Yemeğe, kulüp başkan yardımcısı Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu, UEFA Temsilcisi Nebojsa Ivkovic, Lokeren Kulübü Başkanı Roger Lambrecht ve kulüp yetkilileri katıldı. İki kulübün yetkilileri maç anısına birbirlerine hediye sundu. Trabzonspor, Lokeren maçıyla ilk kez bir Belçika takımıyla karşı karşıya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ