Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 0 - Dortmund: 4 Maç Özeti ve Golleri izle, Galatasaray 0 Dortmund 4 maçının özeti ve golleri - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - BORUSSIA DORTMUND MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Arena'da yıkıldık, dağıldık, kabus gibi bir gece yaşadık... Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Dortmund'a 4-0 yenildi! Alman devinin gollerini; 6 ve 18. dakikada Aubameyang, 41'de Reus ve 83'te Ramos kaydetti. Galatasaray'ın neredeyse pozisyon bulamadığı maçta Pandev oyundan çıkarken yuhalandı. Sarı-kırmızılı ekip bu sonucun ardından 1 puanda kaldı!..

        Gruptan oynanan diğer maçta ise Arsenal, deplasmanda 89 ve 90'da attığı gollerde Anderlecht'i 2-1 yendi. D Grubu'nda Dortmund, 9 puanda lider... Arsenal'in ise 6 puanı bulunuyor. Anderlecht, Galatasaray ile 1 puana sahip. Grupta temsilcimiz averajla sonuncu sırada bulunuyor...

        Galatasaray, Devler Ligi'ndeki 3 maçında toplam 9 gol yedi. Galatasaray, Alman rakiplerine karşı evinde oynadığı üst üste 7. maçı da kazanamadı.

        GALATASARAY: 0 - BORUSSİA DORTMUND: 4

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)

        GALATASARAY: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 62 Yasin Öztekin), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 61 Dzemaili), Sneijder, Selçuk İnan, Pandev (Dk. 78 Emre Çolak), Burak Yılmaz

        DORTMUND: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels (Dk. 69 İlkay Gündoğan), Sokratis, Mkhitaryan, Bender (Dk. 55 Ginter), Kehl, Reus, Kagawa (Dk. 82 Ramos), Aubameyang

        GOLLER: Dk. 6 ve 18 Aubameyang, Dk. 41 Reus, Dk. 83 Ramos (Borussia Dortmund)

        SARI KARTLAR: Dk. 25 Sneijder, Dk. 68 Semih Kaya (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Borussia Dortmund öne geçti. Hızlı gelişen konuk takım atağında Mkhitaryan'ın pasıyla soldan ilerleyen Reus'un yerden ortasında, Aubameyang arka direkte müsait durumda buluştuğu topu tek vuruşla ağlara yolladı: 0-1.

        18. dakikada Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkardı. Piszczek'in sağdan yaptığı ortada, altıpas önünde uygun durumda topla buluşan Aubameyang, yine tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

        24. dakikada Mkhitaryan'ın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kagawa'nın şutunda, kaleci Muslera topa sahip oldu.

        26. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Melo'nun kafasından seken topa arka direkte Burak Yılmaz'ın yapmak istediği vuruş istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

        28. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak Yılmaz, şutunu çekeceği sırada geriden gelen savunma oyuncusunun dokunduğu top kornere gitti.

        31. dakikada soldan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Mkhitaryan, dar açıda olduğu için orta yapmayı tercih etti. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Aubameyang'ın sert şutunda, önce yan direğe ardından da çizgide bulunan Semih Kaya'nın topuğuna çarpan meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

        41. dakikada Borussia Dortmund 3. golünü attı. Topla birlikte sağ çaprazdan ilerleyen Reus, ceza sahası dışından attığı sert şutla meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 0-3.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

        59. dakikada Mkhitaryan'ın ortasında, savunmadan seken topu ceza sahasının sol çaprazında kontrol eden Reus'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        60. dakikada savunmada Semih Kaya'nın kaptırdığı top sonrası Reus'un ceza sahası dışında yerden yaptığı vuruşta, kaleci Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.

        66. dakikada ceza yayı içinde topu alan Kagawa'nın açısını düzelttikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

        72. dakikada Reus'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mkhitaryan'ın yerden şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

        79. dakikada Dzemaili'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in çaprazdan uygun durumda attığı şutta, kaleye paralel giden top taca çıktı.

        83. dakikada İlkay Gündoğan'ın ara pasında ceza sahasında topu kontrol eden Ramos, müsait durumda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-4.

        MAÇTAN NOTLAR

        BURAK YILMAZ BOŞ GEÇTİ

        Sarı-kırmızılı takımın bu sezon "Devler Ligi"nde oynadığı iki maçta da gol bulan Burak Yılmaz, Borussia Dortmund karşısında bu kez skor üretemedi. D Grubu'nda 1-1 eşitlikle biten Anderlecht maçında ve 4-1 kaybedilen Arsenal maçında birer gol kaydeden Burak, Alman ekibi karşısında gol atamadı. Burak, Galatasaray formasıyla çıktığı 18 Şampiyonlar Ligi maçında toplam 10 kez fileleri havalandırdı.

        SAVUNMA ALARM VERİYOR

        Galatasaray'ın Borussia Dortmund'a mağlup olduğu karşılaşmada, sarı-kırmızılı ekibin savunması alarm vermeyi sürdürdü.

        Alman ekibinin ataklarını durdurmakta büyük sıkıntı yaşayan ve yapılan kademe hatalarıyla ön plana çıkan Galatasaray, kalesinde 4 gol görürken, sarı-kırmızılıların "Devler Ligi"ndeki 3 maçında yediği gol sayısı da 9'a ulaştı. İlk maçında Anderecht ile İstanbul'da 1-1 berabere kalan "Cim Bom", ikinci maçında Arsenal'a deplasmanda 4-1 yenilirken, seyircisi önünde Borussia Dortmund'a 4-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

        REUS'UN GOLÜ ALKIŞLANDI

        Karşılaşmanın 41. dakikasında Marco Reus'un Borussia Dortmund'u 3-0 öne geçiren golü, tribünlerden alkış aldı. Reus'un ceza sahası dışında yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşla attığı şık gol, Alman taraftarların yanı sıra sarı-kırmızılı taratfarlarca da alkışlandı.

        TRİBÜNLER ERKEN BOŞALDI

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Borussia Dortmund karşısındaki oyunundan memnun kalmazken, tribünleri de erkenden boşaltmaya başladı. Maçın ikinci yarısında da Galatasaray'ın skora yönelik çabalarının karşılık vermemesi üzerine, taraftarlar bitime 15 dakika kala Türk Telekom Arena'yı boşaltmaya başladı. Müsabakanın sonlarında tribünlerin önemli ölçüde boş kaldığı görüldü.

        PRANDELLİ'DEN ÇİFT FORVET

        Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Almanya'nın Borussia Dortmund takımını ağırlarken, teknik direktör Cesare Prandelli takımını çift forvetle sahaya sürdü. Borussia Dortmund karşısında Burak Yılmaz ve Pandev'i ileri ikilide oynatan Cesare Prandelli, hemen arkalarında ise Sneijder'i görevlendirdi. İtalyan teknik adam, Alex Telles ile Pandev'e "Devler Ligi"nde ilk 11 başlatma alışkanlığını yine devam ettirdi.

        Prandelli, altıncı haftası geride kalan Süper Lig'de yalnızca 5. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında forma verdiği Alex Telles'i, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçta da ilk 11'de oyuna başlattı. Tecrübeli teknik adam, yine ligdeki Eskişehirspor ve Balıkesirspor müsabakalarının son bölümlerinde süre verdiği Goran Pandev'i de geride kalan Anderlecht ve Arsenal maçlarında olduğu gibi Borussia Dortmund müsabakasında da ilk 11'de sahaya sürdü.

        OLCAN, BRUMA VE VEYSEL KESİK YEDİ

        Sarı-kırmızılı ekipte Olcan Adın, Bruma ve Veysel Sarı, Borussia Dortmund maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Ligde 2-1 kazanılan Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan Olcan Adın ile Veysel Sarı, bu kez Prandelli'nin tercihleri arasında yer almazken, Bruma'nın forma hayalleri bu maçta da karşılığını bulmadı. Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde oynadığı Bursaspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarına ilk 11'de başlayan Portekizli oyuncu, ardından bu kulvardaki son 3 maçta süre alamazken, Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht ile Arsenal maçlarında ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

        Öte yandan, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan isimlerden Blerim Dzemaili ise Borussia Dortmund maçının yedekleri arasında yer aldı.

        HAMİT, 424 GÜN SONRA İLK 11'DE

        Galatasaray'ın Borussia Dortmund karşısında maça başlayan oyuncuları arasında yer alan Hamit Altıntop, 424 günlük aranın ardından ilk 11'de kendisine yer buldu. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ve son haftalarda yedekler arasından süre almaya başlayan Hamit Altıntop, ilk 11 hasretini Borussia Dortmund maçında sona erdirdi. Sarı-kırmızılı ekiple ilk 11'deki son maçına, 2013-2014 sezonunun ikinci haftasında 25 Ağustos 2013'te Bursaspor deplasmanında yapılan maçta çıkan Hamit, aradan geçen 424 günün ardından yeniden 11'de yer aldı.

        TARAFTARA YOL İŞKENCESİ

        Galatasaray-Borussia Dortmund maçını Türk Telekom Arena'da izlemek isteyen taraftarlar, adeta yol işkencesi çekti. Yapılan çalışmalar nedeniyle Sanayi-Seyrantepe metro seferleri gerçekleştirilemezken, Cendere Yolu'nun yine çalışmalar gerekçesiyle kapatılması, Türk Telekom Arena'ya ulaşımı oldukça zorlaştırdı. İETT tarafından Seyrantepe metro istasyonunun bulunduğu alandan ücretsiz seferler konulmasına karşın bu uygulamanın da yetersiz kaldığı görüldü. Türk Telekom Arena'ya ulaşım için yürümeyi tercih eden çok sayıda taraftar, güçlükle stada ulaşabildi.

        İLKAY YEDEK, NURİ ŞAHİN TRİBÜNDE

        Borussia Durtmund takımının gurbetçi oyuncularından İlkay Gündoğan, Galatasaray maçına yedekler arasında başlarken, Nuri Şahin ise tribünde yer aldı. Uzun süreli sakatlığının ardından Bundesliga'da son oynadıkları Köln maçında yeniden sahalara dönen İlkay Gündoğan, teknik direktör Jürgen Klopp'un ilk 11'deki tercihleri arasına giremedi. Öte yandan, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Nuri Şahin ise tribünden müsabakayı takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ