Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Çanakkale Dardanelspor, Ufukcan Engin, Çanakkale Dardanelspor Ufukcan, Çanakkale Dardanelspor altyapısından çıkan oyuncular, Gol atan en genç oyuncular, - Futbol Haberleri

        Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'un geçen cumartesi günü iç saha maçlarını oynadığı İstanbul Güngören'deki Mimar Yahya Baş Stadı'nda Payas Belediye 1975 karşısındaki tek golünü Ufukcan Engin kaydetti. Ürettiği skorla yenik durumdaki takımına 1 puanı getiren Ufukcan, aynı zamanda şuan Kayserispor forması giyen ve Altay'da oynadığı dönemde Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Tokatspor filelerini havalandırarak gol atan en genç oyuncu olma unvanını da Okay Yokuşlu'dan almış oldu. Ufukcan, 15 yaş 218 günlük iken Payas Belediye 1975'e attığı gol ile Okay Yokuşlu Tokatspor ağlarına 15 yaş 324 günlük iken bıraktığı golün önüne geçti.

        Türk futboluna büyük yıldızlar kazandıran Çanakkale Dardanelspor'un Futbol Okulu'ndan yetişen, iki ayağını da rahat kullanabilen ve şutör özelliğe sahip olan Ufukcan Engin, 2014-2015 futbol sezonu başında profesyonelliğe geçiş yaptı. U-16 Milli Takım kadrosunda da sık sık yer bulan Ufukcan, 90 dakika forma giydiği ikinci maçında ilk golünü kaydederek şimdiden tarihe geçmeyi başardı.

        Genç yetenek, Çanakkale Dardanelspor altyapısında yetişen, şuan Galatasaray ve A Milli Takım'ın vazgeçilmez oyuncusu olan Selçuk İnan'ı örnek aldığını belirterek, "Golü atıp takımıma 1 puan kazandırdığım için çok mutluyum. Bu skor bana en genç gol atan oyuncu unvanını da getirdi. Maç sonrası arkadaşlarım, teknik kadromuz ve Başkanımız Niyazi Önen beni kutladı. Amacım önce Dardanelspor'un başarısı için ter döküp kaptanlık bandını takmak. Sonra da bu kentten çıkıp adını dünyaya duyuran Selçuk İnan gibi çok başarılı bir futbolcu olmak" dedi.

        SÜPER LİG TAKIMLARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

        Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu üyesi Suat Durak, genç yeteneklerini Türk futboluna kazandırmak için çaba harcadıklarını belirterek, Ufukcan'ın başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Diğer yandan Ufukcan'ın talipleri şimdiden sıraya girmeye başladı. Genç oyuncu için özellikle Galatasaray başta olmak üzere çok sayıda kulübün Çanakkale Dardanelspor'a teklife bulunduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ