Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray Fenerbahçe maçında yaşananlar, Fenerbahçe soyunma odası, Galatasaray Fenerbahçe bruno alves kırmızı kart, aziz yıldırım ismail kartal, aziz yıldırım'dan takıma konuşma - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Galatasaray yenilgisi sonrasında Fenerbahçe cephesinde isyan sesleri yükselmeye başladı... Ancak işin ilginci; Sarı-Lacivertli camiada herkesin isyanının farklı kişilere olmasıydı. En büyük tepki hiç kuşkusuz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bruno Alves’eydi.

        Taraftarların yanı sıra yönetim de Portekizli oyuncuya adeta ateş püskürdü. Takımın emeklerine ve formaya ihanet edildiği fikrinde buluşan taraftarlar, Alves için “Hain” ifadesini kullandı. Alves’in soyunma odasında herkesten özür dilemesi, takım arkadaşları nezdinde hiçbir karşılık bulmadı. Portekizli stopere en çok sinirlenen isim ise başkan Aziz Yıldırım’dı.

        Derbiyi arkadaşlarıyla izleyen ve takımın oynadığı futboldan çok memnun olan Yıldırım, Alves’in amatörce hareketiyle küplere bindi. Tüm bu gelişmelerden sonra F.Bahçe’de stoper ikilisinde formanın Bekir ve Kadlec’e teslim edilmesi bekleniyor. Alves’in ise yedek kulübesine mahkum kalacağı ifade ediliyor.

        FUTBOLCULARIN HEDEFİ ÇAKIR

        Derbinin ardından Fenerbahçe camiasında en çok tepki gösterilen isimlerden biri de hakem Cüneyt Çakır’dı. Futbolcular, soyunma odasında Çakır’ın maçın sonucuna direkt etki ettiğini ifade ettiler. Özellikle Gökhan, Emre, Volkan, Selçuk, Kuyt, Meireles gibi tecrübeli isimler, “Maç öncesinde Cüneyt Çakır için ‘Şaibeli hakem’ yorumu yapılınca bu tarz bir durumun oluşacağından korkuyorduk. Cüneyt Çakır gibi dünyada üst düzey maçlar yöneten bir hakem bile bu sözlerden etkilendi. Chedjou’nun Emenike’ye yaptığı hareket, bizim kaleden bile görülebilecek bir müdahaleydi. Ama Cüneyt Çakır, bu açıklamalardan etkilendiği için penaltı ve kırmızı kartı veremedi. Sarı kartlarda standartı yoktu. Tamamen ev sahibi lehine bir yönetim sergiledi. Bu açıklamalara artık bir çözüm bulunmalı. Emeğimizle oynuyorlar. O penaltı ve kırmızı kart verilse, şu an çok farklı şeyler konuşulurdu” dediler.

        İSMAİL KARTAL DA NASİBİNİ ALDI

        Tepkilerden nasibini alan bir diğer isim de İsmail Kartal’dı... Sarı-Lacivertliler’in tecrübeli hocasının Galatasaray yenilgisi sonrasındaki, “Yenilgiye üzülmedim. İyi yoldayız” ve “10 kişi kaldıktan sonra haddimizi bilerek oynadık” sözleri büyük tepki gördü. Sanal ortamdaki öfke, dün tribünlere yansıdı. Erkekler voleybol liginin ilk hafta maçında F.Bahçe, Ziraat Bankası ile oynarken; tribünlerde yer alan GFB’li taraftarlar, “Haddini bil İsmail” ve “Ersun Yanal ve Alex” tezahüratları yaparak tepkilerini dile getirdiler.

        'ÜZÜLME İSMAİL'

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maç sonunda İsmail Kartal’a mesaj gönderdi. Yıldırım oynanan oyundan ve maçın genel halinden çok memnun olduğunu belirtirken, “Üzülme İsmail, takım çok iyi hazırlanmış. 10 kişi kalana kadar top göstermedik. Şutlar dışında pozisyon yok. Tek eksik goldü. Buna da artık bir çözüm bulmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

        'DİRİLİŞİMİZ OLACAK'

        Teknik direktör İsmail Kartal, derbi sonrası Samandıra’ya dönen takımla kısa bir toplantı yaptı. Kartal, oyuncularına “Uzun süre 10 kişi oynamamıza rağmen sahanın hakimi bizdik. 4. yıldızı biz takacağız, kimse merak etmesin. Bu mağlubiyetin sorumlusu benim. Bu maç bizim dirilişimiz olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ