Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Vahid Halilhodzic Rıza Çalımbay tartışma - Trabzonspor Haberleri

        Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise iki takımı da kutladığını belirterek, "Yağmura rağmen çok iyi mücadele oldu ama biz bugün mağlubiyeti hak ettik. Şöyle hak ettik, ölü toptan o golleri yemeyeceksin. Trabzon'un bize üstünlük kuracağı tek taraf orasıydı. Devre arasında özellikle söyledik, adamları tekrar eşleştirdik. Fakat maalesef arkadaşlarımız, dalgınlık da demeyeceğim, iki tane duran toptan gol yedik" dedi.

        Hakem Tolga Özkalfa'nın yönetimine de tepki gösteren Çalımbay, "Maç 2-1 iken Sinan'a vermediği bir faul, onun dönüp bize gol olması var. Hakemin o faulü vermemesini anlayamadık. Mücadeleden kopmayan bir takımımız vardı. 2-1 götürmeye razıydık ama hakem buna izin vermedi. Aynı hakem Beşiktaş maçında bariz golümüzü vermemişti. 4 hafta sonra aynı hakem bizim maça verildi. Mazeret bulmuyoruz. Mağlubiyeti hak ettik böyle goller yediğimiz için" diye konuştu.

        "HALİLHODZİC, TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRIYOR"

        Çalımbay, Trabzonspor teknik heyetine tepkisini şu sözlerle açıkladı:

        "Centilmenlik dışına çıkan, oyuncuların sakatlanması için uğraşan bir takım değiliz. Böyle oyuncularla işim olmaz, oynatmayız da öyle oyuncuları. Mustafa'ya onlar kadar üzüldük. Belki daha fazla üzüldük. Vederson da kişilikli insandır, gelip kasıtlı şekilde kimseye girmez. Başta teknik direktörleri olmak üzere herkes oyuncumun üzerine geliyor. Teknik direktörleri maalesef Türkiye'yi karıştırıyor. Her pozisyonda ya sahanın içine giriyor ya da hakeme koşuyor. Her şeyden önce o Trabzonspor'un teknik direktörü. Herkese örnek olmak zorunda. Trabzonspor'un teknik direktörü olmak kolay değil. Onun yapıcı olması lazım. Onun oradaki oyuncuları koruması lazım, sahip çıkması lazım. Benim oyuncumun üzerine gelmelerine gerek yok. Zaten kırmızı kart görmüş. Onun için buna da üzüldük."

        MUSTAFA AKBAŞ'IN DURUMU

        Karşılaşmanın ilk yarısının uzatma bölümünde rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve beyin travması şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Mustafa Akbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saha kenarında yapılan ilk müdahalesinde başının döndüğünü ve midesinin bulandığını söyleyen oyuncunun hastanede yapılan kontrollerde çok önemli bir sorunun gözükmediği, ancak bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi. Kulüpten Mustafa Akbaş'ın sakatlığıyla ilgili yapılan açıklamada ise "Mustafa'nın radyolojik incelemeleri normal bulundu. Şikayetleri nedeniyle 4-6 saat hastanede kontrol altında tutulacak" ifadeleri kullanıldı.

        HALİLHODZİC CEVAP VERDİ

        Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin kendileri için çok iyi olduğunu belirterek, "Kariyerim boyunca bir maçı kazanmak için bu kadar mücadele edip yorulmamıştım" dedi.

        Takımının iyi bir maç çıkardığını ifade eden Halilhodzic, şöyle devam etti:

        "Geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçıyla hiç alakası olmayan bir maç sergiledik bu akşam. Böyle devam edersek Trabzonspor, her rakibi zorlar ve her zaman galibiyete ulaşabilir. Oyuncularımı istekleri ve gösterdikleri kaliteden dolayı tebrik ediyorum. Zemin çok ağırdı. 3 gol attık, 9 da net gol fırsatımız vardı. Rakip gereksiz bir faul sonrası penaltıdan golü bulabildi. Bu akşam maçı kazanmak kolay değildi. O yüzden bu galibiyet bize çok büyük bir güven verdi. Tabi ki bu galibiyet bize hem neşeyi getirdi hem daha zevkli bir çalışma imkanı bize sundu."

        Kardemir Karabükspor yenilgisinin ardından oyuncularla arasında hararetli konuşma geçtiğine dikkati çeken Boşnak teknik adam, "O maçtan mutlu değildim, oyunu beğenmemiştim. Oyuncularıma dile getirdiğim söz 'Bu bir defa olur, ikincisini görmek istemiyorum' şeklindeydi. Çünkü orada sergilediğimiz tavra, oynadığımız oyuna ikinci bir şans tanımam. O yüzden bu milli maç arasında iyi çalıştık ve maça çok iyi odaklandık. Gördüğünüz gibi her oyuncu koştu mücadele etti. Bu şekilde devam edeceğini umuyorum, böyle istiyorum. Mücadelede eksik oyuncu olursa takımdan ayrı kalır" diye konuştu.

        "OCAK AYINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEĞİZ"

        Halilhodzic, çalışmalarda birkaç sıkıntılarının bulunduğunu kaydederek, "Muhtemelen Ocak ayında değişikliğe gideceğiz. Ben Trabzonspor'a çalışmak için geldim. Hedeflerimiz var. Herkes bizim beklentimize, uyumumuza hazır değil. Sakatlıklar oluyor, bizim çalışmamıza bazı oyuncular ayak uyduramıyor. Bazı oyuncuları uyardık. Trabzonspor'un beklentisi diğer kulüplere benzemez. Dört dörtlük olmaları gerektiğini onlara söyledik. Bunu kabul etmeyen oyuncularla yollarımıza devam etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

        ÇALIMBAY'A YANIT

        Halilhodzic, bir gazetecinin "Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay sizin için 'Türkiye'yi karıştırıyor. Her pozisyonda ya saha içine giriyor ya da hakemlere koşuyor. Oysa herkese örnek olmak zorunda' şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

        "Ben karşı takımın hocasını tanımıyorum. Bu şekilde konuştuysa kaba bir eleştiri. Rakip oyuncu tesadüfen kırmızı kart görüp sahadan dışarı atılmadı. Orada gözümün önünde bir şey oldu. Bir müdahale oldu, Serdar'ın ayağı kırıldı sandım, çok korktum. 5 dakika önce Mustafa Akbaş sedyeyle sahadan çıkartıldı. Sedyede affedersiniz kustu. Ne bekliyorsunuz benden, oturup orada beklememi mi? Ben oyuncuları koruma adına şikayetimi dile getirdim ve ayaklandım. Bu benim görevim. Kaba demeyeceğim farklı bir şey onun ifadeleri. Etik açıdan o şahıstan ders alacak değilim. 45 senedir futbolun içindeyim. İki dünya kupası geçirdim. 5 UEFA Şampiyonlar Ligi turnuvasına katıldım. Beni rahat bıraksın herkes kendi işiyle ilgilensin. Meslektaşlarımdan etik yönünden ders alacak değilim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ