Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe derbisi sonrası açıklamalar, Burak Yılmaz derbi sonrası açıklamalar, Umut Bulut derbi sonrası açıklamalar, Alper Potuk derbi sonrası açıklamalar - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, Fenerbahçe ile oynadıkları derbide aldıkları sonucun sevindirici olduğunu söyledi.

        Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, derbi mücadelesinde oyundan önemlisinin sonuca gitmek olduğunu vurgulayarak, "Bugün bunu yakaladık. Bu nedenle mutluyuz. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ederim" dedi.

        Milli takımda oynamaması ile ilgili spekülasyonlara değinen Burak Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Benim futbol geçmişime baktığınız zaman, eğer oynamakla alakalı ufacık bir ışık bile varsa sahada olduğumu hepiniz görmüşsünüzdür. Ben, Kayseri Erciyesspor maçında sakatlandım. Onun ardından 15 gün geçti. Hiç kendimi anlatmam, böyle şeyleri sevmem ama o kadar kötü bir durumda bırakıldım ki bunları söylemek zorunda hissediyorum. 15 gün boyunca hiç takımla çalışamadım. Özel sağlık ekibi ve fizyoterapistlerle çalışmak zorunda kaldım. Söylenmez belki ama bugün de iğne oldum. Sakatlığım geçmedi ancak böyle bir maçta kesinlikle sahada olmak istedim."

        "Milli görev, milli duygu benim için şereftir, namustur" diyen tecrübeli futbolcu, "Hiçbir zaman kaçmadım, kaçmam da... Ayrıca milli takım kadrosundan çıkartılmam da benden kaynaklı değil. Milli takım ve kendi doktorlarımızın aldığı karardan dolayı Çek Cumhuriyeti maçında sahada olamayacağım için kadrodan çıkarıldım. Söylediklerimin hepsi yüzde 100 doğrudur. Hiçbir zaman yalan söylemedim. 15 gündür çok kötü bir durumdaydım" ifadelerini kullandı.

        UMUT BULUT: "ALVES'İN KIRMIZI KART GÖRMESİ BİZE AVANTAJ SAĞLADI"

        Sarı-kırmızılı takımın bir diğer golcü oyuncusu Umut Bulut, Fenerbahçe karşısında güzel bir galibiyete imza attıklarını dile getirdi.

        Maça iyi başlamadıklarını kaydeden Umut, "Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra baskımız yoğunlaştı. Olcan'ın pozisyonu gol olsaydı, maç daha farklı olabilirdi ama neticede kazanan taraf biz olduk. Alves'in kırmızı kart görmesi bize çok avantaj sağladı" diye konuştu.

        Sarı-kırmızılı oyuncu, oynamak için her hafta hazır beklediğini, teknik direktör Prandelli'nin görev verdiği anlarda da elinden geleni yaptığını söyledi.

        Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla yapacakları maça değinen Umut Bulut, "Bu galibiyet mutlaka artı bir motivasyon sağlayacaktır. Fenerbahçe galibiyeti bizim için çok önemli. Camiamız ve taraftarlarımız için de. Moral bulmamız için de önemliydi. İnşallah Dortmund maçını da kazanarak, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibyetimizi alırız" diye konuştu.

        SELÇUK İNAN: MUTLULUK BUGÜN YAŞANDI AMA...

        Tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinden dolayı maçı statta izlemeyen başkan Ünal Aysal'ın dün akşam kampı ziyaret ettiğini hatırlatan Selçuk, şunları kaydetti:

        "Başkanımız, bu maçı kazanmanın çok önemli olduğunu söyledi. Önce kendimiz, sonra taraftarlar, ondan sonra da kendisi için oynamamızı rica etti. Bu galibiyeti başkanımıza da armağan etmek istiyoruz. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Takım kaptanı olarak içimden bunları söylemek geldi. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

        Selçuk İnan, Fenerbahçe derbilerinde alınan galibiyetlerin ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "Fenerbahçe galibiyetlerinden sonra bayram havası yaşanıyor. İnşallah bu mutluluğu sezon sonuna kadar götürebiliriz. Mutluluk bugün yaşandı ama yarın bitmesi gerekiyor. Her maçımız önemli ve zor. Salı günü de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile önemli bir maçımız var. Bundan sonra inşallah bu tür galibiyetleri devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

        DZEMAİLİ'DEN HAKEMLERE ELEŞTİRİ

        Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili, derbi maçı yöneten hakem ekibini eleştirdi.

        Sarı-kırmızılı takımın yediği tek golün öncesinde topun taca çıktığını savunan İsviçreli oyuncu, "Öyle bir gol yedik ki top 1 metre dışarıya çıktı. Kendi kendime 'hakemlerimiz böyle devam edecek mi?' diye soruyorum" şeklinde konuştu.

        Dzemaili, önemli bir derbi maçı kazanmayı bildiklerini anlatarak, "İlk yarı güzel bir oyun ortaya koyamadık ama ikinci yarıda kontrol bizdeydi. Sürekli topla oynayabildik. Son derece önemli bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Terimizin son damlasına kadar mücadele ettik ve kazanmayı başardık" değerlendirmesinde bulundu.

        Bruno Alves'in kırmızı kart gördüğü pozisyonu değerlendiren İsviçreli oyuncu, "Futbolla alakası olmayan bir faul olduğunu düşünüyorum. Sırtımda hala izleri var" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ