Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray Fenerbahçe derbisi, İsmail Kartal basın toplantısı, İsmail Kartal'ın açıklamaları - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kartal, 10 kişi kalmalarına sitem ederken, Sneijder'in attığı golleri övdü ve "Türk Telekom Arena gibi zor bir deplasmanda Haddimizi bilerek oynadık" sözlerini kullandı.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-1 yenildikleri maçla ilgili, "Bu akşam kazanmayı bence hak eden taraf bizdik" dedi.

        Türk Telekom Arena'daki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk 45 dakikada kontrolü ellerinde tuttuklarını ifade eden Kartal, "İlk yarıda rakibimize net bir pozisyon vermedik. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı. Dengeyi bulduk sonra bir kırmızı kart gördük. Galatasaray'ın baskısı sürdü. 10 kişi kalmamıza rağmen zaman zaman dengeli oyun oldu. Kontrollü oynamaya çalıştık. Haddimizi bilerek oynamaya çalıştık. Sonuçta Galatasaray ile deplasmanda oynuyorsunuz" diye konuştu.

        Rakip takımın baskısına bir yere kadar dayandıklarını ifade eden Fenerbahçe Teknik Direktörü, şöyle devam etti:

        "Sneijder gibi usta bir ayağın vurduğu iki mükemmel şutla gol oldu. Buna rağmen bırakmadık ve bir gol attık. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı da tebrik ediyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele ettik ve maçı kazanabilirdik. Bu akşam kazanmayı bence hak eden taraf bizdik. 10 kişi kalmasaydık bu maç çok daha farklı olabilirdi. Ama futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bir anlık kırmızı kart ve kontrolsüz girişlerle, bir takımın kaderiyle oynayabiliyorsunuz. Bu oyuncularımı verdikleri mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Her geçen gün gelişen bir takımız. Geliştiğimizi görebiliyorum. Şampiyonluk yolunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar bu yarışı bırakmayacağız mücadele edeceğiz."

        "TECRÜBELİ OYUNCULARIN LÜZUMSUZCA ATILMASI İYİ BİR ŞEY DEĞİL"

        Maçta kırmızı kart gören Bruno Alves'in kariyerli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Kartal, oyuncusunun gereksiz bir kart gördüğünü ima ederek, "Böylesine maçlarda tecrübeli oyuncuların lüzumsuzca, ölü bir noktada oyundan atılması iyi bir şey değil. Herhalde o da, aşırı kazanma hırsından da olabilir. Öyle düşünüyoruz" diye konuştu.

        Kartal, Afrikalı oyuncuları hatırlatılarak Ebola hastalığı konusunda bir önlem alıp almayacakları sorusuna, "Kulübümüzün doktoru, sağlık ekipleri bunu değerlendirip ona göre bir planlama yapacağız" cevabını verdi.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü, Webo yerine Emenike tercihinin adaletli olup olmadığı yönündeki soru üzerine de "Bu kararımdan çok memnunum. Rakibi ne kadar tahdit ettiğini, ne kadar yıprattığını hepimiz izliyoruz. Gol atamamış olabilir ama her zaman için rakipler adına tehdit edici bir oyuncudur. Kuvvetli ve süratli bir oyuncu olduğu için tercih ettim. Webo da değerlidir. Her maçı analiz ederek sahaya oyuncu çıkartıyorum."

        "GOLLERDE VOLKAN'IN SAKATLIĞININ ETKİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

        İsmail Kartal, Volkan Demirel'in kalesinde gördüğü iki golde belindeki rahatsızlığın etkisinin olduğunu düşünmediğini vurgulayarak, "Sakatlığının etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sneijder bu ülkede topa en iyi vuran, kaleyi gördüğü yerden en isabetli vurabilen oyunculardan bir tanesi. Top da gitmesi gereken yerlere gitti. Onu da tebrik ediyorum" dedi.

        Fenerbahçe'nin teknik patronu maçta yedekler arasında bulunan Diego ile ilgili olarak da "Mukaveleli oyuncumuzdur. Beş maçtır oynamıştır. Kendisine zamanı gelince, yeri gelince yine şans vereceğiz. Beklenen golleri de atacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Bu arada, Emre Belözoğlu'nun, daha önce sakatlandığı sol bacak arka üst adalesinde yaşadığı sorun nedeniyle, riske edilmemek için oyundan çıkarıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ