Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları, Fenerbahçe Galatasaray maçının hakem kararları, Bülent Yavuz Galatasaray Fenerbahçe maçı yorumları - Galatasaray Haberleri

        Derbi maçta Cüneyt Çakır, bütün polemiklere ve baskılara rağmen hakemlik terbiyesinden, kuralların uygulanmasından ve otoriter kimliğinden asla taviz vermedi.

        Müsabakanın 2. dakikasında Burak-Kadlec mücadelesinde Galatasaray'ın santrforu kendini çok kolay bıraktı. Tribünler "Penaltı" diye ayağa kalkarken hakemin kararı yüzde yüz doğruydu.

        Çakır, zaman zaman çağdaş hakemlik anlamında mükemmel avantaj uygulamaları yaparak maçın seyir zevkini yükseltti. Emenike-Chedjou mücadelesinde 10 kusurlu hareketi gerektirecek herhangi bir müdahale yoktu.

        Chedjou'nun ayağı, düşürmek için değil pozisyon icabı oradaydı. Sarı kartları yerinde ve zamanında kullanan "Ordinaryüs Profesör" Cüneyt Çakır 53. dakikada Bruno Alves'in, Dzemali'ye göstere göstere tekmesini kaçırmadı.

        F.Bahçeli oyuncuya çıkan kırmızı kart doğru bir karttı. Müsabakanın 90+5. dakikasında top net bir şekilde tamamı taç çizgisini geçtiği halde yardımcı hakem Tarık Ongun'un hakemine; "Devam ,top çıkmadı " işareti vermesi kesinlikle yanlıştı. Top, dışarıdaydı...

        Galatasaray lehine taç verilmeliydi. Çakır, yardımcıya uyunca, ki mecburen uyması gerekir, F.Bahçe gol yaptı. Bu nizami bir gol değildi. Hakemler, iyi niyetli oldukları ve maçı iyi yönettikleri için; nizami olmayan bu gol neticeye tesir etmedi. Bu kesinlikle hakem şansıydı. Tertemiz maç yöneten Çakır'a laf söyleyenler şimdi kendilerini sorgulasınlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ