Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer futbolu bırakan yıldızlar, gallas futbolu bıraktı - Futbol Haberleri

        Kariyeri boyunca Fransa, İngiltere ve son olarak Avustralya'da forma giyen Gallas, yeşil sahalarda profesyonel olarak 19 yıl hizmet etti.

        Profesyonel futbola 1995'te ülkesinin Caen takımında başlayan Gallas, daha sonra Olympique Marsilya ile İngiltere'nin Chelsea, Arsenal ve Tottenham Hotspur ekiplerinde mücadele etti. 37 yaşındaki futbolcu geçen sezonu Avustralya'nın Perth Glory takımında geçirdi.

        Kulüp kariyerinde 539 maça çıkan ve 36 kez fileleri havalandıran Gallas, Fransa Milli Takımı'nın da 84 defa formasını giydi.

        FRANSA'NIN 1977 JENERASYONU

        Gallas, Fransa'nın 1977 jenerasyonundan çıkardığı önemli futbolcular arasında yer alıyor.

        Fransa Milli Takımı, Gallas'ın yanı sıra Thierry Henry, David Trezeguet, Mikael Silvestre ve Willy Sagnol gibi 1977 doğumlu oyunculardan oluşan çekirdek kadro ile katıldığı organizasyonlarda dereceye girmeyi başardı. Bu futbolculardan Silvestre ve Trezeguet Hindistan Süper Ligi'nde kariyerlerine devam ediyor. Sagnol, ülkesinde Bordeaux'nun teknik direktörlüğünü yürütürken, Henry, ABD'de New York Red Bulls forması giyiyor.

        Yakaladığı başarılı jenerasyon ile 1996'da 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Fransa, bu yaş grubundan bazı oyuncuların da dahil olduğu kadrosuyla 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Şampiyonası'nda zirvede yer aldı.

        Fransızlar bu yaş grubuyla 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda şampiyonluğu, 2006 FIFA Dünya Kupası'nda ikinciliği elde etti.

        İRLANDA CUMHURİYETİ'NE ATTIĞI GOL TARTIŞILDI

        Gallas'ın milli takım formasıyla 2010 FIFA Dünya Kupası elemeleri play-off turunda İrlanda Cumhuriyeti'ne attığı gol uzun süre tartışma konusu oldu.

        Normal süresi 1-0 İrlanda Cumhuriyeti'nin üstünlüğüyle sona eren ve uzatma devresine giden maçın 103. dakikasında, Henry'nin eliyle indirdiği topu kale alanında ağlara gönderen Gallas, ülkesini Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na taşıdı.

        2014 YILINDA FUTBOLA VEDA EDENLER

        2014'te futbola veda eden isimler arasında Gallas'ın yanı sıra kariyerleri başarılarla dolu birçok oyuncu bulunuyor.

        Barcelona'da Carles Puyol, Manchester United'da Ryan Giggs, Inter'de Javier Zanetti gibi kulüpleriyle özdeşleşmiş futbolcular, 2014'te kramponlarını asan isimler olarak göze çarptı. Üç farklı takımda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Clarence Seedorf ve Arjantin'in yetiştirdiği önemli yeteneklerden Juan Sebastian Veron, bu yıl futbolu bırakan oyuncular arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ