Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Partizan, Beşiktaş, Partizan-Beşiktaş maçı ne zaman? Partizan taraftarları, Partizan güvenlik, - Futbol Haberleri

        Mücadelenin 44. dakikasında ortaya çıkan bir hava aracı ve üzerindeki 'Büyük Arnavutluk' bayrağı maçın tatil edilmesine, taraftarların da birbirine girmesine neden olmuştu. Bu olayın ardından iki takım futbolcuları arasında kavga çıkmış, Sırp taraftarların da sahaya girmesiyle maç tatil edilmişti.

        Belgrad'da yaşanan gerilim, akıllara Partizan ile Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde 23 Ekim’de oynayacağı maçı getirdi. Sırplar’ın maç için Belgrad'a gidecek Beşiktaş taraftarıyla sürtüşme ihtimali endişeleri artırdı. Sırp medyası Beşiktaşlı taraftarların Partizan maçında Arnavutluk bayrağı açacağını iddia edip "Türkler gelmesin" diye yazdı.

        Konuyla ilgili olarak öncelikle Sırbistan Futbol Federasyonu arandı. Görüşülen medya sorumlusu “Bu konu bizi ilgilendirmez” dedi. Gergin bir üslupla konuşan yetkili “Bunu Partizan kulübüne sorun” diyerek telefonu kapattı.

        TÜRK BAYRAĞI YAKILMIŞTI

        Ardından bu kez Partizan kulübüne ulaşıldı ve Başkan Dragan Djuric ile görüşüldü. Djuric’e Beşiktaş maçı ve Sırp gazetelerinin manşetleriyle ilgili fikirlerini sormadan önce geçen ay bir başka Sırp ekibi Kızılyıldız’ın Novi Pazar maçında yakılan Türk bayrağı hatırlatıldı.

        Söz konusu maçta fanatik Sırplar, Novi Pazar maçında Türk bayrağını ateşe vermişti. Çünkü Boşnak nüfusun ağırlıkta yaşadığı Novi Pazar şehrinin aynı isimli takımı Sırbistan'da, Fenerbahçe ile yakın ilişkileriyle biliniyordu.

        GÖZLER ARTIK UEFA’DA

        Bu hatırlatmaya rağmen Djuric ortada bir sorun görmediklerini belirtti. “Bu konuyla ilgili bizce daha fazla konuşacak bir şey yok” diyerek Beşiktaş taraftarlarının gelip gelmemeleriyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Tüm bu gerginlikler üzerine UEFA’nın gruptaki Partizan-Beşiktaş maçları için karşılıklı olarak deplasman maçlarına taraftar götürmeye izin verip vermeyeceği merak ediliyor.

        YASAKTI AMA ÇARŞI GİRDİ

        2012’de Partizan-Beşiktaş basketbol maçı öncesi Sırplar Siyah-Be-yazlı taraftarlara salonu kapatmıştı. Ancak Çarşı yasağı delip maçı yerinde izlemişti.

        23 Ekim Perşembe günü oynanacak maça Beşiktaş taraftarlarının gitmemesi yönündeki istek, 15 Kasım 2012’de iki kulübün basketbol takımları arasında oynanan Euroleague maçını akıllara getirdi. Onlarca yıldır Belgrad Arena’da hiçbir deplasman takımı taraftarı, Partizanlılar’ın karşısına çıkamamıştı. Sırp yetkililer, Belgrad Arena’da oynanacak karşılaşmaya Beşiktaşlı taraftarların güvenlik gerekçesiyle alınmayacağını duyurmuştu. Ancak Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı yasağı delip maçı salonda izlemişti .

        İŞTE O DÖNEMDE ADIM ADIM YAŞANANLAR

        - Türkler’in geleceği iddiaları üzerine otellere baskınlar düzenlendi, pasaportların fotokopileri alındı. Bazı taraftarlar gözaltına alındı. Belgelerinde ve sicillerinde sorun olmayanlar serbest bırakıldı fakat fişlendi.

        - Partizan’ın salonunda deplasman tribünü yoktu. Sırp polisi, salonda aniden ortaya çıkacak Beşiktaş taraftarının oluşturacağı riski göze alamadı ve uzun yıllar sonra ilk kez bölge açtı. Beşiktaş taraftarının haberleşerek açılan özel tribünde buluşması istendi.

        - Böylece 30 kadar Beşiktaşlı, karşılaşmayı Belgrad Arena’da takip ederek Partizan’ın uzun yıllar süren deplasman taraftarı almama geleneğini yıkmayı başardı.

        (Bugün)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ