Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Pep Guardiola, Bayern Münih, Manchester United, Guardiola hangi takımı tutuyor? Guardiola Bayern Münih, Guardiola Manchester United, - Futbol Haberleri

        Yeni çıkan "Pep Confidential: The Inside Story of Pep Guardiola's First Season at Bayern Munich" adlı kitapta, Guardiola'nın Bayern Münih'te geçirdiği ilk sezon ve teknik adamlık kariyerinin bilinmeyen yönleri anlatıldı.

        Yazar Marti Perarnau'nun kaleme aldığı biyografide, 2011 yılının 4 Mayıs'ında Ferguson'un çalıştırdığı Manchester United'ın Schalke'yi 4-1 yendiği Old Trafford Stadı'ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçını, Guardiola ile yardımcısı Manel Estiarte'nin tribünden izlediği belirtildi.

        "Kırmızı Şeytanlar"ın performansından çok etkilenen İspanyol teknik adamın, yardımcısına dönerek "Buradaki atmosferi sevdim. Bir gün bu takımı çalıştırmak isterim" dediği ifade edildi.

        Kitapta, Guardiola'nın Avrupa'nın "efsanevi" takımları ve futbolcularına karşı derin bir hayranlık ve saygı duyduğu da vurgulandı.

        Barcelona'dan ayrılmasının ardından İspanyol teknik adama Avrupa'nın birçok önemli kulübünden teklif geldiği öne sürülen kitapta, "Guardiola, eski arkadaşı Manchester City'nin futbol direktörü Txiki Begiristain ile New York'ta takımı çalıştırması için görüştü. Roman Abramovic ise onunla Paris'te buluşarak Chelsea'nin başına geçmesini istedi. Bayern Münih de imza atması için yoğun ilgi gösterdi ve Pep Bayern'i seçti" ifadeleri kullanıldı.

        Öte yandan The Telegraph gazetesi ise David Moyes'in geçen sezonun ortasında kovulmasının ardından Manchester United'ın nisanda Guardiola'ya teklif sunduğunu ve İspanyol teknik adamın "Bayern'deyim ve iki yıl daha görevimin başında kalmak istiyorum" cevabını verdiğini iddia etti.

        Manchester United'ın mevcut teknik direktörü Louis van Gaal, Guardiola'nın Barcelona'da futbol oynadığı dönemde aynı takımda teknik direktörlük yapıyordu. Van Gaal'in ayrılmasının ardından Guardiola bu kez teknik adam olarak Katalan temsilcisinde göreve gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ