Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Dünya Kupası unutulmaz anlar - Dünya Kupası 2014 Haberleri
        1

        30. Kupa hediyesi Rihanna ile 1 hafta seks!
        Arjantin kalecisi Romero'nun eşi Eliana Guercio, finali kazanmaları durumunda Sergio'ya Rihanna ile 1 hafta seks vaat etti. Kupanın gelmesi durumunda bu söz için elinden geleni yapacağını belirten Guercio, ülkesinde manşetlere çıktı. Arjantin, finalde Almanya'ya kaybedince bu sözler vaat olarak kaldı...

        2

        29. Ronaldo için soyundu
        Ünlü manken Andressa Urach, Portekizli yıldız Ronaldo'nun formasını vücuduna boyattı ve Portekiz'i böyle desteklediği gösterdi. Kaynak: Sporx

        3

        28. Tiki-taka'nın sonu
        2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu İspanya, Hollanda'ya 5-1 mağlup oldu; gruptan çıkamadı. Çok kötü bir performans sergileyen İspanya, yoğun eleştirilere maruz kaldı.

        4

        27. Dünya Kupası'nda ünlü oldu
        Belçika taraftarı Axelle Despiegelaere’i Dünya Kupası maçları esnasında ekranda gören bir kozmetik firması, genç taraftarla sözleşme imzaladı. Daha sonra av fotoğrafları ortaya çıkan Despiegelaere'le yapılan anlaşmanın iptal edildiği söyleniyordu. Ancak firma, Belçikalı güzelle bir çekimlik anlaşma yaptıklarını ve bunun bozulmadığını açıkladı.

        5

        26. İlginç tahmin

        Brezilya'lı model Jessica Lopes, Brezilya-Hırvatistan mücadelesi için skor tahmininde bulunmuştu. Tahmini doğru çıkan model fenomen haline geldi ancak diğer tahminlerinde bu başarıyı devam ettiremedi.

        6

        25. Olaylar olaylar
        Dünya Kupası boyunca Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde kupa karşıtı gruplarla güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar gündemden hiç düşmedi.

        7

        24. UNICEF elçisi bunu yaparsa...
        Hollandalı televizyoncu ve UNICEF'in eliçisi Nicolette van Dam'ın twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafta frikiklerde kullanılan beyaz çizgi köpüğünü yere uzanan iki Kolombiyalı futbolcunun çekmesini temsillemeye çalışması üzerine Unicef yayınladığı bir bildiride Hollandalı televizyon yıldızı ile bağların koparıldığını duyurdu.

        8

        23. Yasaklar delindi
        İran'da toplu yerlerde Dünya Kupası maçlarının izlenmesi yasaklandı, ancak futbolseverler bu yasağı deldi.

        9

        22. Şili kazansaydı...
        Turnuva başlarken, Şili’nin zaferine 8 saatlik ücretsiz sex vaat eden Doll, Avustralya galibiyetinin ardından bu süreyi artırarak, “İspanya’yı yenersek 12 saat ücretsiz sex yapacağım” mesajını paylaşmıştı. ispanya galibiyeti sonrası sözünü yerine getiren Doll, Şili'nin kupayı kazanması durumunda 26 saatlik bir maraton sözü verdi

        10

        21. Indi korkuttu
        Hollandalı defans oyuncusu Martins Indi'nin grupta oynanan Avustralya maçında yaşadığı anlık sakatlık korkuttu.

        11

        20. "Brezilya'da bir ölüm"
        İngiltere'nin turnuvadan elenmesinin ardından FA Başkanı Greg Dyke, Peter Robb'un kaleme aldığı "Brezilya'da bir ölüm" isimli kitabı okuması kameralara yansıdı.

        12

        19. Hocaya su!
        Arjantin'in forvet oyuncusu Ezequiel Lavezzi, maça verilen arada su içerken teknik direktör Sabella'nın hararetli taktik verme isteğini, elindeki şişeden Sabella'ya su fışkırtarak dindiriyor.

        13

        18. Çocuk daha uzun!
        Fransa'nın kupada etkili olan oyuncularından olan Valbuena'non boy sorunsalı turnuva boyunca çok konuşuldu. İşte bir maç seramonisinde Valbuena ile onun boyuna yaklaşan çocuğun kafalarının değiştirilerek hazırlanan o kare...

        14

        17. Yan hakem kaldı!
        İspanya - Şili mücadelesin öncesinde takımlar ve hakemler seramoni için sahaya çıkmak üzereyken ilginç bir olay yaşandı. Takım kaptanlarına ve hakemlere şans dilemek üzere koridora gelen yetkili önce Casillas'ın elini sıktı. Sonrasında yan hakemi atlayarak orta hakeme geçince yan hakemin eli havada kalınca bu ilginç görüntü ortaya çıktı.

        15

        16. Rekortmen Klose
        Almanya'nın Dünya Kupaları tarihinde en çok gol atan oyuncusu konumunda turnuvaya başlayan Miroslav Klose, Brezilya'da bulduğu 2 golle turnuva tarihinin en golcü oyuncusu Ronaldo'yu geride bırakması.

        16

        15. "Organizasyon"
        Almanya-Cezayir mücadelesinde Alman oyuncular, kazanılan serbest vuruşta bir organizasyon yapmak istediler. Topa doğru gelen Müller önce düştü sonra bir şey olmamış gibi devam etti. Oluşan bu görüntü akıllara kazındı.

        17

        14. Çekirge
        Brezilya'ya 2-1 kaybederek turnuvadan elenen Kolombiya'nın maçtaki tek golünü penaltıdan bulan James Rodriguez'in koluna kocaman bir çekirge kondu ve santra yapılıncaya kadar orada kaldı.

        18

        13. Teknoloji lazımmış
        Gol çizgisi teknolojisi Dünya Kupaları Tarihi'nde ilk kez Brezilya'da kullanıldı. İşe yaradığı tescillendi. Kritik pozisyonlarda karar verici oldu.

        19

        12. Van Gaal'in bir planı var
        Hollanda'nın çeyrek finalde Kosta Rika'yı penaltı atışları sonrasında devirirken, teknik direktör Van Gaal'in 2. uzatma devresinin sonunda yaptığı değişiklik kupaya damga vurdu. Turnuva boyunca Hollanda'nın kalesini koruyan Cillessen'in yerine Tim Krul'u dahil eden kurt hoca. Tecrübeli kalecinin kurtardığı 2 penaltı atışı sonrasında yarı finalü yükselme sevinci yaşadı.

        20

        11. Sabella boşlukta
        Arjantin teknik direktörü Alejandro Sabella, Belçika ile oynanan çeyrek final mücadelesinde Higuain'in son dakikalarda kaçırdığı pozisyon sonrasında kendini boşluğa bırakması tüm dünyada büyük yankı buldu.

        21

        10. ABD Savunma Bakanı
        Amerika Birleşik Devletleri kalecisi Tim Howard, Belçika maçında tam 16 kurtarış yaparak kalesinde devleşti. Howard'ın bu performansı mağlubiyeti önleyemedi.

        22

        9. Neymar'ı da aranıza alın!
        Çeyrek finalde Kolombiya karşısında erkenden öne geçen Brezilya'da gol sevinci sırasında Neymar yerde kaldı.

        23

        8. Bu direk unutulmayacak
        2. Tur açılış maçında Şili ile karşılaşan Brezilya'nın turnuva şansı 120. dakikada direkten döndü. Şilili Pinilla'nın 120. dakikada çıkardığı şut Julio Cesar'ın koruduğu kale direğinden dönünce maç penaltılara gitti ve Sambacılar kazanan taraf oldu. Pinella direkten dönen bu pozisyonu sırtına dövme olarak kazıttı.

        24

        7. Arsene Bond
        Arsenal menajeri Arsena Wenger, Dünya Kupası'nı takip etmek üzere bulunduğu Rio'da ünlü Copacabana plajında denize girerken görüntülendi. Wenger'in vücudu ve mavi şortu James Bond'u canlandıran Daniel Craig'e benzetildi.

        25

        6. Brezilya ağladı
        Brezilya adına turnuvanın en iyi oyuncusu olan Neymar'ın Kolombiya ile oynanan çeyrek final karşılaşmasında Zuniga tarafından sakatlanarak kupayı kapatması.

        26

        5. "Hay s... ya"
        Brezilya karşısında 7-0 önde olan Almanya'da Türk asıllı oyuncu Mesut Özil, skoru 8-0'a getirme şansını değerlendiremedi ve sonrasında ağzından Türkçe küfürler çıktığı görüldü. "Hay s... ya!"

        27

        4. Van Persie'ing'
        Hollanda ile İspanya arasında oynanan grup maçında Robin Van Persie, Casillas'ın olduğu kaleye öyle bir kafa golü attı ki... O kafa vuruşu sırasında verdiği poz ise dünya genelinde fenomen oldu.

        28

        3. Alkışlar James'e
        Dünya Kupası'nın yıldız oyuncularından olan Kolombiyalı James Rodriguez'in, 2-1 yenilerek turnuvaya veda ettikleri Brezilya mücadelesi sonrasında David Luiz ve Dani Alves tarafından teselli edilmesi ve taraftarlara alkışlatılması.

        29

        2. "Isırık"
        Uruguay'ın yıldız forvet oyuncusu Luis Suarez, İtalya maçında tecrübeli defans oyuncusu Chiellini'nin omzunu ısırdı ve FIFA'dan 9 maç ve 4 ay futboldan men cezası aldı.

        30

        1. Brezilya (Bir) - Almanya (Yedi)
        Yarı finalde karşılaşan ev sahibi Brezilya ve turnuvanın favorisi olarak gösterilen Almanya maçının astronomik bir skorla bitmesi: 7-1

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ