Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Papa, Papa Dünya Kupası - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Müthiş bir futbol keyfine sahne olan Dünya Kupası’nda saha dışından da oldukça renkli haberler gelmeye devam ediyor... Hedefleri kupayı kazanmak olan Latin Amerika’nın iki ezeli rakibi Brezilya ve Arjantin çekişmesinin sınırları Papa’ya kadar ulaştı...

        Brezilyalı üst düzey bir yöneticinin, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco’ya telefon açarak Arjantin’in Dünya Kupası’nı kazanması için dua etmemesini istediği öğrenildi. Arjantin vatandaşı olan Papa Francesco, bir ayin sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, “Brezilya’dan biri bana telefon açarak, ‘Kupa konusunda sizden tek bir ricada bulunacağım. Tarafsız olun, çünkü kupa bizim olacak’ sözlerini etti” diye konuştu.

        İKİSİ DE YARI FİNALDE

        Gazetecilerin gülüşmeleri üzerine sözlerine devam eden Papa Francesco, “Ben de o kişiye, ‘Neden benden bu ricada bulunuyorsun’ dediğimde o da bana ‘Çünkü siz Tanrı’ya daha çok yakınsınız’ cevabını verdi” ifadelerini kullandı. Dünya Kupası’nın ev sahibi Brezilya, yarı finalde bugün TSİ 23:00’te Almanya ile karşılaşacak. Arjantin ise yarın yine yarı finalde Hollanda ile kozlarını paylaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ