Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Brezilya Brezilya Kolombiya Neymar (Neymar'ın sakatlık anı) Neymar nasıl sakatlandı (2014 Dünya Kupası) Neymar'ın omurgasında kırık tespit edildi (Brezilya Kolombiya maçı) - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Brezilya 2014'ün en büyük yıldızlarından Neymar, yarı finalden itibaren yok. Kolombiya karşısında maçın 87. dakikasında aldığı darbeyle yerde kalan Barçalı yıldız, acı içinde hastaneye kaldırıldı. Hemen ilk tetkikleri yapılan ünlü golcünün omurgasında kırık tespit edildi.

        Brezilya Futbol Federasyonu sağlık ekibinden Rodrigo Lasmar, karşılaşmanın ikinci yarısında yaşanan bir pozisyonun ardından acı içinde yer kalan ve oyuna devam edemeyen Neymar'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yıldız oyuncun karşılaşmanın ardından Sao Carlos Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Lasmar, "Kontrollerde, Neymar'ın 3. omurunda kırık tespit edildi. İyileşme süreci diğerlerine oranla daha hızlı gerçekleşse de, önümüzdeki haftaya kadar sahalara dönmesinin imkanı yok" ifadelerini kullandı.

        Neymar'ın ameliyata alınacak olmasına rağmen ciddi bir durumu olmadığını kaydeden Lasmar, " Yine de çok acı çekiyor ve iyileşmesi için hareket etmemesi gerekiyor. Birkaç hafta boyunca vücudunun daha az hareket etmesine yardımcı olacak özel bir koruma kemeri takacak" şeklinde görüşlerini aktardı.

        NEYMAR'I SAKATLAYAN ZUNİGA KONUŞTU

        Niyetinin Neymar'ı sakatlamak olmadığını açıklayan Juan Camilo Zuniga, "Niyetim asla ve asla Neymar'ı sakatlamak değildi. Sahaya çıktığımız zaman güçlü oynamamız gerekli, ama tabii ki amacımız kimseyi sakatlamak değil. Maçta iyi bir futbol vardı, Brezilya da biz de iyi oynuyorduk. Orada o hamleyi yaparken rakibe kötülük yapmak aklımın ucundan geçmedi, tek niyetim ülkemi savunmaktı.Umarım en kısa sürede iyileşir. Çok ciddi bir sakatlık değil. Brezilya'nın ve dünya futbolunun en yeteneklilerinden biri" ifadelerini kullandı.

        Brezilya, Kolombiya engelini aşmayı başardı fakat Kaptan Thiago Silva sarı kart cezalısı durumuna düştü ve Neymar da sakatlığı sebebiyle turnuvayı kapadı.

        BREZİLYA NEYMAR'A AĞLIYOR

        Correio Braziliense, Correio Braziliense gibi Brezilya'nın önemli gazeteleri, Brezilya'nın Kolombiya karşısındaki 2-1'lik zaferini siyah beyaz başlıklarla vererek, Neymar'ın sakatlığı nedeniyle turnuvada kalan maçlarda forma giyemeyeceğini manşetine taşıdı.

        Neymar'ın turnuvada yer almayacak olmasının ardından 8 Temmuz'da Mineirao Stadı'ndaki yarı final mücadelesinde Brezilya'nın Almanya karşısındaki şansının azaldığını kaydeden ülke basını, "Sambacılar"da Neymar'ın yerini dolduracak oyuncunun olmadığı görüşünde birleşti.

        Maçın ardından ülke genelinde yapılan kutlamalara da 22 yaşındaki oyuncunun sakatlık haberi gölge düşürdü. Neymar adına tezahüratta bulunan taraftarlar, genç yaşına rağmen performansıyla takımının en önemli oyuncusu konumundaki yıldıza destek verdi.

        Barcelona'dan takım arkadaşı Arjantin'in yıldızı Lionel Messi'nin yanı sıra Radamel Falcao, Mario Balotelli, Mesut Özil ve Lukas Podolski gibi futbolcular da, kişisel sosyal paylaşım sitelerinden Neymar'a "geçmiş olsun" mesajı iletti. Brezilya'nın Hırvatistan ve Kamerun'u yendiği karşılaşmalarda 4 gol atan Neymar, takımının turnuvada üst tura çıkmasında etkili performansıyla önemli rol oynamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ