Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Anadolu Efes Ivkovic, Dusan Ivkovic açıklama - Basketbol Haberleri

        Medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, "Anadolu Efes basketbol geleneği olan çok güçlü bir takım. Türkiye'nin en güçlü takımlarından birisi. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Henüz 4-5 haftadır takımla çalışıyorum. Toplam 10 hazırlık maçı yaptık. Zamana ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Çok yetenekli genç oyuncularımız var. Bunun yanında tecrübeli yabancı oyuncularımız da var. Çok çalışmamız gerekiyor. Takım kimyasını oturtup, en iyi şekilde lige girmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

        Sezon planlamasında transfer düşünüp düşünmediği yönünde bir soruya tecrübeli çalıştırıcı, "Uzun rotasyonumuzda Avrupa tecrübesi olan oyuncularımız var; Krstiç, Sariç gibi. Kısa rotasyonumuzda ise oyuncularımız Cenk ve Birkan sakatlandı. Oyuncu transferini konuşmak için biraz erken. Önümüzdeki zamana bakacağız." cevabını verdi.

        Yunanistan'da çalıştığı dönemde Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic ile orada da rakip olduğu ve bu rekabetin Yunan basketbolunu geliştirdiği yönündeki bir soru üzerine de Dusan Ivkovic, "Yunanistan'da ben 14 yıl çalıştım. Obradovic de orada çalıştı. İkimiz de önemli takımları çalıştırdık." diyerek şöyle cevap verdi: "Yunanistan Milli Takımı'nda mücadele eden oyuncuların kulüp takımlarında koçlarıydık. Milli takımda büyük başarılar elde ettiler. Şimdi Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'de büyük hedefleri var. Bizim de Anadolu Efes'te büyük hedeflerimiz var. Benim elimde şu an gençler ve ümitler Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanmış milli takımlardan birçok oyuncu var. Sayın Tuncay Özilhan'a da daha önce söylediğim gibi bizim başlıca hedefimiz bu oyuncuların yetişmelerine en iyi şekilde katkıda bulunup, Türk basketboluna hediye etmek. Tabi bunun için de zamana ihtiyacımız var. Bu önümüzdeki bir kaç senelik dönemde olabilecek şeyler. Gençler için elimizden gelen her türlü yardımı göstereceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ