Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ergin Ataman açıklama, Coach, galatasaray liv hospital, Euroleague hedef, takım başarısı - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Liv Hospital ve Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman, "Galatasaray olarak ligde şampiyonluk, Euroleague'de de geçen senenin üzerine biraz daha çıkmak istiyoruz" dedi.

        Galatasaray Liv Hospital takımı, 2014-2015 sezonu öncesi ilk çalışmalarına başlamadan önce basın mensupları ile buluştu.

        Sarı-kırmızılı takımın baş antrenörü Ergin Ataman, Abdi İpekçi spor salonunda düzenlenen basın gününde yeni sezon öncesi hedeflerini açıkladı.Ayrıca A Milli Basketbol Takımı'nın da baş antrenörlüğünü de yapan Ataman, milli takım ile birlikte geçen ay içerisinde Dünya'nın en iyi 8 takımı arasında yer aldıklarını hatırlattı ve 12 Dev Adam imajını tekrardan Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.

        "TAKIMIN İSKELETİNİN KORUNDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

        Yeni sezon adına açıklamalarda bulunan tecrübeli koç, "Biliyorsunuz toplamda yedi, dördü Türk Milli Takımı'nda diğerleri de kendi ülkelerinin milli takımlarında görev aldı. Onlara tabi bir sürede dinlenme imkanı verdik. Geçen hafta Zadar'da bir turnuva vardı ve orada ilk olarak oyuncularımızı toplayabildik. Üç maç yaptık orada da ve bugünden itibaren de Abdi İpekçi'de çalışmalarımıza başlayacağız.

        Yarın bir turnuvada yer almak için Litvanya'ya gideceğiz. Yeni sezon başlıyor, yeni gelen oyuncularımız var. Geçen seneden kalan önemli oyuncular var. Takımın iskeletinin korunduğunu düşünüyorum. Çeşitli bir kadro kurduk. Her mevkide alternatiflerin bol olduğu bir kadro. Geçen yıla göre bütçemizi daha aşağıya çektik. Ama kalitemizi yükselttiğimizi düşünüyorum ben açıkçası. İyi transfer yaptık. İnşallah sonu iyi olacak" yorumunda bulundu.

        "GEÇEN SEZON MAALESEF SAKATLIKLAR ERKEN GELDİ"

        Son 2 sezondur sarı-kırmızılı takımda yaşanan sakatlıkları sorduğumuz Ergin Ataman, bu konuda dert yanarak sözlerine şöyle devam etti,"Geçen sezon maalesef sakatlıklar erken geldi. Sezon başlar başlamaz bir anda oldu. Bu da çok büyük bir şansızlıktı. Yoksa onun dışında herhangi bir hazırlıklarla alakalı sorunumuz olduğunu düşünmüyorum.

        Zaten oyuncularımızın yarısı Dünya Şampiyonası'ndan hazır geldiler. Diğerleri de burada yardımcı hocalarımızla birlikte çalıştı. Tabi sakatlık ne zaman, nerede gelir bilemiyorsunuz. Biz en azından bu sene bunlara önlem alarak geçen sene nazaran daha çeşitli bir kadro kurduk."

        "EUROLEAGUE'DE TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI TAKIM OLMAYI BAŞARDIK"

        'Geçen sezon lig şampiyonluğu finalinde yaşanan, '4. maça çıkmama' tercihinin, özellikle bu sezon başında oyuncularda bir handikap oluşturup oluşturmayacağı' sorusuna Ataman şu cevabı verdi,"Geçen sene biz Galatasaray camiası ve taraftarına yakışır bir biçimde mücadelemizi son gün son dakikaya kadar devam ettirdik. Euroleague'de Türkiye'nin en başarılı takımı olmayı başardık. Avrupa'da Galatasaray'ı ilk sekize sokmayı başardık.

        Play-Off'larda da seride eşitliği sağlayarak finale kadar geldik. Sonra kulübümüzün aldığı kararların arkasında durarak sezonu dimdik kapattık. Şu anda da aynı güçte, aynı hedeflerde ve rakiplerimiz kim olursa olsun bütçeleri ne olursa olsun bunları düşünmeden Galatasaray olarak ligde şampiyonluk, Euroleague'de de geçen senenin üzerine biraz daha çıkarmak istiyoruz ve bu hedefle sezona başlıyoruz."

        "12 DEV ADAMIN İMAJINI TEKRARDAN KAZANDIRDIK"

        'Hem A Milli Takım'ın yoğun temposundan yeni çıkmış olmanız sebebiyle, hem de ara vermeden başlayacak lig temposuna adapte olma konusunda kendinizi nasıl hazırlıyorsunuz' şeklindeki soruya başarılı çalıştırıcı, A Milli Takım'da çok keyifli zamanlar geçirdiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti,"Ben milli takımda çok keyifli anlar yaşadım.

        Türkiye'nin çeşitli takımlarında forma giyen oyuncularımla soyunma odasında Türkçe konuşarak çok keyifli anlar yaşadık. Belki sonunda çok büyük bir başarıya imza atamadık ama Türkiye'yi dünyanın en iyi sekiz takımı arasına sokmayı başardık. 12 Dev Adam'ın Türkiye'deki imajını tekrardan kazandırdık. Onun için bu tatlı bir yorgunluk.

        O yüzden ben ve oyuncularım hazır, hiçbir sorun yok. Sezonu da güzel bitireceğiz. Seneye de inşallah Avrupa'da milli takım olarak madalya alarak olimpiyatlara gideceğiz."Ergin Ataman, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın başlamasına günler kala, Türk Milli Takımı'nın da başarılı olacağına inandığını ve ay-yıldızlı bayanların önceki şampiyonlardaki başarısını daha yukarı çekeceğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ