Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Kerem Tunçeri, Kerem Tunçeri açıklamalar, Kerem Tunçeri Dünya Şampiyonası - Basketbol Haberleri

        A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Kerem Tunçeri, İspanya'nın evsahipliğinde 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nda başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

        Kerem Tunçeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada C Grubu'nda ABD, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda ve Ukrayna ile mücadele edeceklerini hatırlatarak, öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirtti.

        Zor bir grupta olduklarını ifade eden Kerem Tunçeri, "Tabii kolay olmayacak, çünkü zorlu bir gruptayız. Genç bir takımız ve yeni bir antrenörümüz var. Türk halkı, Dünya Kupası'nda her maçı kazanmak için elinden geleni yapacak bir takım görecek. Savaşan, mücadele eden bir takım görecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak adım adım düşünmek lazım. İlk hedef gruptan çıkmak olmalı bence. Zaten ondan sonrasını bakacağız" diye konuştu.

        2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası kadrosuna alınmayan deneyimli oyuncu, yeniden milli takımda olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Milli takım forması giymek herkese nasip olmayan bir şey. 14 yaşından beri milli takım forması giyiyorum. Ne zaman çağırdılarsa geldim. Şu anda her şey iyi gidiyor. İtalya'da da iyi çalıştık. Hazırlık maçlarında da iyi mücadele ettik. Genel olarak iyi gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Ümit ve genç milli takımın Avrupa şampiyonalarında aldıkları başarılardan gurur duyduğunu anlatan Kerem Tunçeri, "Genç oyuncularımız çok iyi performans sergiliyorlar. Hem ümitler hem de gençler çok önemli başarılar elde ettiler. Hepsiyle gurur duydum. İnşallah bu başarılarını daha üst seviyelerde de devam ettirirler" değerlendirmesinde bulundu.

        "BEŞİKTAŞ'A DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"

        Kerem Tunçeri, Türkiye Basketbol Ligi'nde 2005-2006 sezonunda formasını giydiği Beşiktaş İntegral Forex'e yeniden transfer olduğundan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Beşiktaş geçen yıl iyi bir sezon geçirdi. Tekrar Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutluyum. Beşiktaş'ta taraftarlarımızla beraber inşallah iyi bir sezon geçiririz" dedi.

        Tecrübeli oyuncu, yapılan yatırımlarla Türkiye Basketbol Ligi kalitesinin geçtikçe arttığını anlatarak, yeni sezonun çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlara sahne olacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ