Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Türkiye: 78 - Letonya: 53, FIBA Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası - Basketbol Haberleri

        Türkiye: 78 - Letonya: 53

        Salon: Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi

        Hakemler: Paulo Marquez (Portekiz), Ademir Zurapovic (Bosna Hersek) Vanessa Ann Devlin (Avustralya)

        Türkiye: Kadir Bayram, Berk Uğurlu 2, Doğuş Özdemiroğlu, Yiğit Arslan 3, Tolga Geçim 9, Oğulcan Baykan 6, Furkan Korkmaz 22, Ege Arar 9, Ayberk Olmaz 4, Okben Ulubay 6, Metehan Akyel, Egemen Güven 17

        Letonya: Renars Birkans, Arturs Grinbergs 4, Ervins Meznieks 8, David Cima 14, Rihards Lomazs 3, Dzeiks Krumins, Rudolfs Stradnieks 2, Klavs Cavars 6, Richards Melderis, Rauls Avenitis 4, Rinalds Malmanis 12

        1. periyot: 20-16

        Devre: 39-30

        3. periyot: 59-45

        FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye, Letonya'yı 78-53 yenerek, yarı finale yükselen son takım oldu.

        Türkiye, karşılaşmaya etkili başladı. Üst üste geliştirdiği hücumlarla sayılar bulan ay-yıldızlılar, savunmada da rakibine katı savunma uyguladı. Toparlanan ve maça ortak olan Letonya ise Cima, Lomazs, Cavars ve Malmanis ile sayılar buldu. İlk 7 dakika 14-13 Letonya'nın üstünlüğüyle geçildi. Letonya'ya karşı sert savunmasını sürdüren Türkiye, Tolga, Furkan ve Okben'in basketleriyle 18-16 öne geçti. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot 20-16'ı ay-yıldızlıların üstünlüğüyle sona erdi.

        İkinci periyoda Alper'in sayısıyla başlayan Türkiye, boyalı alanda rakibine sayı bulma imkanı tanımadı. Dış atışlarda yüzdeli oynayan ay-yıldızlılar, Furkan, Ayberk, Okben, Oğulcan ve Egemen'in sayılarıyla farkı 7 sayıya (33-26) çıkardı. Hızlı hücumlarla farkı azaltmaya çalışan Letonya ise Cima ve Meznieks ile sayılar buldu. Tempolu oyununu sürdüren Türkiye, periyodun bitimine 3 dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı. İlk yarı 39-30 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

        İkinci yarıya da etkili başlayan Türkiye, Egemen ve Ege'nin basketleriyle farkı 16 sayıya çıkardı: 48-32. Baskılı oyununu sürdüren ay-yıldızlılar, arka arkaya bulduğu smaçlarla üçüncü periyodun ilk 5 dakikasını 52-34 önde geçti. Farkın açılmasını engellemek isteyen Letonya ise Grinbergs, Meznieks ve Malmanis ile sayılar bulmasına karşın, üçüncü çeyreği Türkiye, 59-45 üstün bitirdi.

        Türkiye, final periyoduna sert savunma yaparak başladı. Pota altından ve dış atışlardaki sayılarla farkı 19'a çıkaran ay-yıldızlılar, rakibinin farkı kapatmasını engelledi. Maçın bitmesine 4.5 dakika kala fark 20 sayıya (70-50) çıktı. Bulduğu hızlı hücumları sayıya çeviren ve taraftar desteğini arkasına alan Türkiye, Letonya'yı 78-53 yenerek yarı finale yükseldi.

        Ay-yıldızlılar, yarı finalde Hırvatistan ile eşleşti.

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ