Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosundaki beş oyun kurucu, Habertürk’e Ay-Yıldızlı ekipteki yeni yapılanma ve Dünya Kupası’na yönelik açıklamalarda bulundu - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosundaki beş oyun kurucu, Habertürk’e Ay-Yıldızlı ekipteki yeni yapılanma ve Dünya Kupası’na yönelik açıklamalarda bulundu. Geçmişte yüksek hedefler koymanın Milli Takım’a çoğunlukla zarar getirdiği konusunda fikir birliğine varan beşli, 12 Dev Adam’ın yeni vizyonu hakkında şunları söyledi:

        KEREM TUNÇERI: SAVAŞACAĞIZ

        “Ergin Ataman’ın getirdiği yeni bir sistem var. Buna adapte olursak başarıyı yakalayacağımızın farkındayız. Buradaki kadro, Türkiye’nin en iyi oyuncularından oluşuyor. Herkes çok iyi çalışıyor. Sahada savaşan bir Milli Takım olacak. Kırılgan olduğumuz konusundaki eleştirilere katılmamız mümkün değil. Ama bu sorunun da üstesinden gelecek bir teknik kadroya sahip olduğumuza inanıyorum.”

        ENDER ARSLAN: TURNUVAYA ODAKLANMALIYIZ

        “Daha önceki turnuvalarda en bariz hatamız, turnuvaya gitmeden kendimize hedefler koymaktı. Bu sene yapmamız gereken turnuvaya odaklanmak. Ben her şeyden önce savunmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Takım savunması ve hücumda da takım basketbolu önemli olacaktır.”

        DOĞUŞ BALBAY: KENDŞ YAPACAKLARIMIZ ÖNEMLİ

        “Türkiye’nin en iyi 20 oyuncusu olarak buradayız. En çok hakeden son 12 kişi ile şampiyonaya gideceğiz. Geçen senelerden tecrübe edindik. Biz sahada kendi yapacaklarımıza odaklanarak, maç maç bakıp hareket edeceğiz. Ne ABD’yi gözümüzde büyütüyoruz, ne de diğerlerini küçümsüyoruz. Herkesi ciddiye alacağız.”

        MEHMET YAĞMUR: SKORER EKSİKLİĞİMİZ AŞİKAR

        “Ergin Ataman’ın takımları başarıya odaklanmış ekiplerdir. Dünya Kupası’nda grubu ABD’den sonra en üst seviyede bitirmemiz gerekiyor. Savaşmamız gerektiğine inanıyorum. Skorer eksiğimiz olduğu aşikar. Ama biz de bu açığı saha içinde de dışında da daha çok çalışıp, çabalayacak gidermeyi amaçlıyoruz.”

        BARIŞ ERMİŞ: GURUR DUYULACAK

        “Bence en iyi şekilde hazırlanıp, iyi bir takım kimliği oluşturmak en önemlisi. Belki gelmeyen isimlerin eksikliği konuşuluyor. Ama biz yapabileceklerimizin en iyisini sahaya yansıtıp herkesin gurur duyacağı bir takım oluşturmak istiyoruz. İyi bir sinerji yakalarsak her şeyin üstesinden geliriz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ