Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Enes Kanter A Milli Takım (Enes Kanter sakatlık) - Basketbol Haberleri
        1

        HTSPOR / Gökhan TÜRE
        Milli Takım’a sakatlığı nedeniyle gelemeyeceği açıklanan Enes Kanter konusunda dün “skandal” bir gelişme yaşandı.

        2

        NBA’de Utah Jazz’ın sezonu nisan ayında kapamasına karşın dizinden 2 ay gecikmeli olarak haziran ayı sonunda menisküs ameliyatı olan 22 yaşındaki pivotla ilgili birkaç gün önce yapılan, “Dünya Kupası’na yetişemez” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

        3

        Milli Takım kurmaylarının, yıldız oyuncunun babası Mehmet Kanter ve menajeri Max Ergül’le birkaç gün önce yaptığı son görüşmede, Enes’in menisküs yırtığının dikildiği ve bu yüzden iyileşme sürecinin 12 haftayı bulacağı ifade edilmişti. Ancak menajerinden istenen doktor raporu bir türlü sağlık ekibine ulaştırılmadı.

        4

        RAPOR BİLİNÇLİ VERİLMEMİŞ
        Bunun üzerine takım doktoru Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, Enes’e menisküs operasyonunu yapan ABD’li Prof. Michael Terry ile temas kurdu.

        5

        Terry, Beyzadeoğlu’na “Enes’e basit bir operasyon yaptık. Menisküsü dikmedik, sadece temizledik. Kendisi şu anda Chicago’da doktor denetiminde düz koşulara başladı” yanıtını verince işin aslı gün yüzüne çıkmış oldu.

        6

        Doktor raporunun da, yıldız oyuncuyu Milli Takım’a değil de NBA’de yeni sezona hazırlamayı amaçlayan menajer Ergül tarafından bilinçli olarak TBF’ye bildirilmediği öğrenildi.

        7

        ATAMAN: AĞUSTOS’TA BEKLİYORUZ
        Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman da Enes Kanter ile ilgili olarak yaşanan son gelişmelerin ardından yıldız oyuncuya, Milli Takım aday kadrosuna katılması çağrısında bulundu. Ataman, “Enes’in ağustos ayının ilk ya da ikinci haftasında aday kadrodaki yerini almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

        8

        BEYZADEOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
        Milli Takım doktoru Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, gelişmelerin ardından dün konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beyzadeoğlu, “ABD’li cerrah Michael Terry ile konuştum. Kendisinden menisküse tamir değil, küçük bir temizlik yapıldığı; ayrıca bir de enjeksiyon yapıldığı bilgisini aldım. Yine kendisinin şu anda Chicago’da koşulara başladığını öğrenmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ