Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım a milli basketbol enes kanter, enes kanter basketbol, - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Dev turnuva için İtalya’nın Bormio dağ kasabasında kampa giren Ay-Yıldızlı ekipte, bir ay önce dizinden ameliyat olan NBA patentli yıldız pivotun Dünya Kupası’na yetişemeyeceği açıklandı.

        Bormio’da bulunan takım doktoru Tahsin Beyzadeoğlu, Enes’in ameliyat sonrası Dünya Kupası’na yetişebileceği yönünde yaptığı olumlu açıklamalara karşın yıldız oyuncunun geçirdiği meniskus ameliyatının bu beklentiyi ortadan kaldırdığını ifade etti.

        Beyzadeoğlu, Enes’in dizindeki menisküs yırtığının dikildiğini ve bu yüzden iyileşme süresinin benzeri diğer operasyonlara göre daha uzun olduğunu vurgulayarak, “Eğer Enes’in menisküsü alınmış olsaydı kamuoyuna aksettirildiği gibi 4 hafta içinde iyileşebilirdi. Ancak menisküsündeki yırtık dikildi. Dolayısıyla iyileşme süreci 12 haftayı buluyor. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra yeniden güçlenmesi için gerekli süre de hesaba katıldığında Dünya Kupası’na yetişmesi imkansız” dedi.

        ATAMAN ÇARE ARIYOR

        Milli Takım Coachu Ergin Ataman da Ersan İlyasova’nın ardından Enes Kanter’in de olmayışının yarattığı sıkıntıya çare aradıklarını ifade ederek, “Enes’in de gelememesi üzücü. Ancak kadromuzda hala onun yerini doldurabilecek kapasitede isimler var” diye konuştu.

        Bilindiği gibi Enes geçtiğimiz yıl Slovenya’daki Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampına katılmayı reddetmiş ve şampiyonada forma giymemişti.

        ERDENAY GELDİ

        Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, dün Bormio’ya geldi. Özel işleri nedeniyle takımla birlikte İtalya’ya uçamayan Erdenay, önceki gece geç saatlerde Borrmio’ya geçip, dünkü çalışmaları takip etti.

        MESAİ SÜRÜYOR

        A Milli Basketbol Takımı, dün sabah kondisyon çalıştı. Atletizm ağırlıklı çalışmaya sakatlıkları süren Ender Arslan ve Furkan Aldemir katılmazken, Kerem Tunçeri ile Emir Preldzic düz koşu yaptı. Salondaki antrenman şut çalışmasıyla tamamladı. Milliler akşam da çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ