Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım cedi osman habertürk, cedi osman açıklama, cedi osman basketbol - Basketbol Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Arifcan YAZGAC

        8 Nisan 1995’te Makedonya’da doğdu Cedi Osman. 1999’da ailesiyle Bosna’ya taşındı. Ancak hareketli bir çocuk olduğundan okul sonrasında sürekli basketbol oynadı.

        Derken, Anadolu Efes tarafından keşfedildi ve basketbol onun için hobi olmaktan çıkıp hayatın amacı haline geldi. Uzun zamandır yeteneklerini tüm Avrupa’nın konuştuğu Cedi bunu, Ümitler Basketbol Şampiyonası’nda hem altın madalyayla hem de MVP ödülüyle taçlandırdı.

        HABERTÜRK olarak ‘Jedi Şövalyesi’ lakaplı genç yıldızla tatlı bir sohbet gerçekleştirdik. Lafı fazla uzatmayalım, sözü MVP’ye bırakalım...

        ‘ŞUTUM VE DRİPLİNGİM EKSİK’

        - Anadolu Efes’te bir rol oyuncusu, Milli Takım’da ise bir lider olarak dikkat çekiyorsun. Bir oyuncu için ikisi arasındaki fark ne?

        1. Lig’de gençlerden çok, tecrübeli isimler bulunuyor. Bu yüzden ben, bizim takımdaki tecrübeli isimlerden faydalanıp kademe atlamaya çalışıyorum. Evet, iki farklı ekipte iki farklı rolde bulunabiliyorsunuz. Ancak bu birbiriyle ilişkili bir şey. Çünkü Efes’te bu sezon dakika alamasaydım, kendimi Ümitler Şampiyonası’nda bu kadar rahat hissetmezdim.

        - Peki şu an için hangi eksiklerinden bahsedebilirsin?

        Şutum ve driplingim konusunda eksiklerim var. Bu biraz da geçmişte boyumun hızlı uzamasından kaynaklandı. Sezon içerisinde bunların üstüne fazla gitme şansı bulamadım. Ama tabii ki bu eksikleri kapatınca her şey bitmiyor. Daha fazla çalışmak her zaman önemli.

        ‘IVKOVİC BÜYÜK ŞANS’

        - Anadolu Efes’te Dusan Ivkovic gibi önemli bir coachla çalışma fırsatı bulacaksın. Ligde yabancı sınırı da değişti. Neler hissediyorsun?

        Sence sürelerin artacak mı? Dusan Ivkovic, dünyaca ünlü bir coach ve benim için de çok önemli bir şans. Onun bana öğreteceklerine açım. Benim bu şansı en iyi şekilde değerlendirmem gerekiyor ki kendime bir şeyler katayım. Ivkovic yabancı sınırına bakmayıp kim iyiyse ona süreyi verecektir. Şu anda kağıt üzerinde güçlü bir kadro oluşturduk ama bunu saha içine de yansıtmamız gerekiyor.

        ‘SEREMONİYE ÇALIŞMIŞTIK’

        - Ümitler Finali’nin kupa seremonisinde öyle bir hava vardı ki ‘Kazanacağımıza emindik. Bakın seremoniye bile çalıştık’ hissi uyandırdınız. Gerçekten çalıştınız mı?

        Çalıştık, aramızda konuştuk diyebilirim. Aslında geçen seneki seremoninin aynısını yaptık. Çok mutluyduk. Yani seremonide biraz çalışmışlık, biraz da doğallık vardı.

        ‘SAVAŞÇILIĞIMLA ‘JEDİ’YİM’

        - Sana ‘Jedi Şövalyesi’ yakıştırması yapanlar oluyor mu? Arapça’da da adın ‘Büyük lider’ anlamına geliyor.

        Diyen de oluyor demeyen de. Ama bunu ismimden ziyade saha içinde savaşmamdan dolayı söylesinler isterim.

        - 86-87 jenerasyonu, 2006’da Ümitler’de Avrupa 2.’si oldu. O kadrodan birçoğu 2010’da dünya ikinciliği yaşadı. Bu jenerasyon bu başarıları tekrarlayabilir mi?

        Tekrarlamanın yanında üstüne de koyabilir. Avrupa’ya ve dünyaya ‘Gümbür gümbür geliyoruz’ mesajını verdik. Çok yetenekli oyunculara sahibiz. Ancak en büyük özelliğimiz yeteneklerimizden ziyade, kardeşlik duygumuz.

        - Ümitler Şampiyonası’nın MVP’si seçildin. Neler söylemek istersin?

        Benim için gurur verici ama bu ödülü takıma borçluyum. Takım arkadaşlarım yardım etmeseydi bunu başaramazdım. Bu yüzden MVP ödülünü takıma armağan etmek istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ