Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, U20 Erkekler Avrupa Şampiyonası, Türkiye İspanya Basketbol şampiyonası - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Geçtiğimiz yıl Letonya’da “Gençler” kategorisinde kazandığı altın madalyanın ardından “büyüyüp” bir yıl sonra Ümitler’de yine zirveye çıkan altın jenerasyon, A Milli Takım’da da aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi?.. Cevap; eğer kulüplerinde daha fazla süre alır ve tecrübe kazanıp gelişirlerse, evet! Türk sporunda gençken parlayıp büyüyünce sönen yıldızların sayısını hesaplayamayız. Büyük çoğunluğu da yedek bankında oturmaktan paslanıp, kaybolup giderler hep... Ümit Milli Takım’la Girit’te tarihi bir başarı elde eden coach Erhan Toker, daha bir gece önce ‘ekol’ İspanya’yı devirip şampiyonluk kürsüsüne çıkan oyuncuları altın madalyalarını boyunlarından çıkarmadan, hem şampiyonayı değerlendirdi hem de öğrencilerinin bu başarıyı “yıllardır madalya kovaladığımız” A Takım seviyesine nasıl taşıyacaklarına dair yol haritasını Habertürk için çizdi:

        ‘BUGÜNÜN İŞİ DEĞİL’

        “Şampiyon olduk ama bu yıllardır süregelen bir programın devamıdır. Yani bizim için sürpriz değil. Milli Takımlar’ın her kategorisinde bu mevcut. Bu başarıda en büyük öncelik oyuncularımızın performansı kadar bize iyi bir çalışma ortamı sağlayan TBF’nindir. Gerek kamp gerekse hazırlık maçları olsun bize her türlü imkanı sundular. TBF’ye, buradaki teknik ekibe ve birbiriyle çok iyi iletişim içerisinde çalışan bütün altyapı antrenörlerine, kulüplere ve bu sporcuların ailelerine teşekkür etmek istiyorum. Onları hep yanımızda hissettik.”

        ‘HEPİMİZ KEMİK GİBİYİZ’

        “Takımdaki bazı sporcularımız 5-6 kez Avrupa Şampiyonası oynama tecrübesine sahipler. Bu kadroda daha önce Avrupa Şampiyonası oynamamış sadece 2 oyuncumuz vardı. Turnuvanın en tecrübeli takımlarından biriydik. Hepsi çok iyi arkadaşlar. Takım kimyası iyi oluştu. Ve kazanılan her maçla da oyun kalitemiz yükseldi. Sonuçta da mutlu sona ulaştık.”

        ‘CİDDİ SÜRE ALMALILAR’

        “Cedi Osman dışında kulüplerinde ciddi süre alan hiç oyuncu yok. Bu oyuncularımızın uluslararası anlamda Milli Takım’la ciddi tecrübeleri olmalarına karşın koca sezonu kenarda geçirmeleri aşılması gereken bir sorun. Hiçbiri kulüplerinde süre alamadılar. Onları oynatalım. Sadece çalışma, antrenman yapma yeterli değil. Hata yapmayı öğretip ardından doğrusunu öğretecek bir ortam yaratmamız şart. Ama sistemden dolayı bunu yaratamıyoruz. Bu çocuklar, kulüplerinde de oynarsa; bu başarıyı A Milli Takım seviyesine de taşıyabiliriz. Ne yapıp edip bir yöntem bulmalıyız. Bu çocuklara sorumluluk yükleyecek ve güvenecek bir ortam oluşturulmalı. Sonuçta oynayıp süre aldıklarında kimseyi mahçup eden bir durum oluşmuyor. Onlara güvenmeliyiz. Ve ağabeyleriyle rekabet edecek şansı onlara tanımalıyız.”

        ONU EFES KEŞFETTİ

        Anadolu Efes’in Bosna Hersek’te keşfettiği Makedon asıllı milli yıldız Cedi Osman, bundan 8 yıl önce altyapı antrenörleri tarafından Lacivert-Beyazlı kulübe kazandırıldı. Ailesiyle Makedonya’dan Bosna’ya göç eden Cedi, kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Caner’le birlikte Efes’in altyapısında oynamaya başladı. Efes’in altyapı takımlarının yanısıra pilot takımı Pertevniyal’de de bir süre İkinci Lig tecrübesi yaşayan Cedi, geçtiğimiz sezon ise A Takım kadrosu içinde kendisine yer buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ