Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL jan vesely fenerbahçe ülker'de, fenerbahçe basketbol transfer, fenerbahçe ülker transfer, jan vesely transfer, jan vesely kimdir - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, gelecek sezon THY Euroleague’de iddialı bir kadro oluşturmak için yaptığı hamlelere bir yenisini NBA patentli Çek forvet Jan Vesely ile ekledi.

        Sarı-Lacivertliler’in, Denver Nuggets ile yollarını ayıran 24 yaşında ve 2.13 boyundaki power forvetle prensip anlaşmasına vardığı ve önümüzdeki hafta içinde İstanbul’a gelmesi beklenen oyuncuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

        RASKOVİC FAKTÖRÜ

        Denver’dan ayrılışı sonrası Avrupa’dan birçok kulübün peşinden koştuğu Vesely’nin transferinde, Fenerbahçe Ülker’in coachu Zeljko Obradovic ile Vesely’nin menajerlerinin aynı kişi (Alex Raskovic) olmasının da önemli rol oynadığı ifade edildi. Çek oyuncunun da Obradovic’le çalışmaya sıcak bakmasıyla transferin netlik kazandığı vurgulandı.

        Kısa forvet pozisyonunda da görev yapabilen ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken Vesely, NBA’de Denver’dan önce Washington Wizards’ta da forma giymiş, NBA’e gitmeden önce ise Sırp ekibi Partizan’la THY Euroleague’de Final Four tecrübesi yaşamıştı.

        GHERARDINI’DEN OBRADOVIC’E ÖVGÜ

        Fenerbahçe Ülker’in İtalyan genel menajeri Maurizo Gherardini’nin “İki transfer daha yapacağız” açıklamasının ardından gelen Vesely transferi, SarıLacivertli camiada büyük heyecan yaratırken, F.Bahçe’nin bir oyuncuyu daha kadrosuna katarak transferi kapayacağı öğrenildi.

        Gherardini, Benetton’da birlikte çalıştığı Sırp coach Zeljko Obradovic’e de övgüler yağdırdı. Gherardini, “Obradovic’le Benetton’da da birlikte çalışmıştık. Birbirimizi tanıyor olmamız bir şans. Zaten birçok konuda aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Basketbol açısından harika bir adam. Kariyerine baktığımızda onun bir benzerinin olmadığını görebiliriz” dedi.

        JAN VESELY KİMDİR?

        Profesyonel kariyerine 2007-08 sezonunda Slovenya’nın Geoplin Slovan takımında başlayan Vesely, 2008-11 yılları arasında ise Sırp Partizan’da forma giydi. 2010’da Partizan’la THY Euroleague FinalFour’unda boy gösteren, 2011 ’de NBA’de Washington Wizards tarafından draft edilen genç yıldız, 3 yıl süreyle Wizards forması giydi ardından da 2013-14 ’te Denver Nuggets’ın yolunu tuttu. Vesely, NBA kariyeri boyunca 3.6 sayı, 3.5 ribaund , Euroleague’de ise 7.7 sayı, 4 ribaund , 1 asist

        ortalamaları tutturdu .

        AİLECEK SPORCULAR

        Jan Vesely’nin babası Jan, eski bir basketbolcu. Anne Vesely ise eski bir voleybolcu. Vesely’nin küçük kız kardeşi ve kız arkadaşı Eva Kodouskova da yine birer basketbol oyuncusu. Çek oyuncu iyi seviyede Çekçe, Slovence, Sırpça ve İngilizce konuşuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ