Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Işıl Alben, Işıl Alben röportaj - Basketbol Haberleri

        Gökhan TÜRE/HTSPOR

        Potanın Perileri, evsahipliği yapacağımız 2014 Dünya Şampiyonası ile yeni bir maceraya yelken açarken; Ay-Yıldızlı ekibin hedeflerini, kısa bir süre önce Rusya’nın Dinamo Kursk takımına transfer olan milli guard Işıl Alben’le konuştuk. Kariyerinde ilk kez yurt dışında boy gösterecek olan ünlü guard, “gözbebeği” olarak gördüğü kulübü Galatasaray’la yaşadığı ayrılığa, Avrupa’da arka arkaya kazandıkları madalyaların yanında olimpiyat 5.’liğiyle süsledikleri müthiş yükselişe ve eylül ayındaki Dünya Şampiyonası’na dair düşüncelerini Habertürk’le paylaştı:

        ‘CESUR DAVRANDIM’

        “Aslında Dinamo Kursk’a Eurocup’ta oynamak için transfer olmuştum. Ama bir anda kendimi Avrupa Ligi’nde Galatasaray ile aynı grupta buldum. Aslında böyle olmasını hiç ama hiç istemiyordum. İlk kez Avrupa’da büyük bir kulübe gidiyorum. Ben cesur olunması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’de gençlerin önünü açmak, onlara cesaret vermek gerekiyor.”

        ‘TEK DERDİM SOĞUK’

        “Kursk ile ilgili kafamda fazla soru işareti yok. 2009’da G.Saray’la Eurocup’ı kazandığımda takım arkadaşım olan Seimone Augustus orada oynuyor. Yine eski takım arkadaşlarımdan Epiphanny Prince de orada. Uyum sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. İkisi de daha önceden tanıdığım insanlar. Tek yadırgayacağım şey soğuk olacak. Günlük hayatımı evde geçireceğim için o da sorun olmaz. Ülkemi ve Galatasaray’ı orada en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım. Hayata hep pozitif bakmaya çalışan bir insanım. Zor olacağını düşünmüyorum.”

        ‘SEYİRCİ POZİTİF ETKEN’

        “Dünya Şampiyonası bizim için bir ilk olacak. Halkımızın önünde oynamak eminim ki bizi poztif etkileyecek. Fransa maçımız çok önemli bir maç. Önümüzdeki süreçte de bu doğrultuda çalışacağız. Sonra da Kanada ve Mozambik maçları var. İlk turu kayıpsız geçip sonrasına avantaj sağlayamaya çalışacağız.”

        ‘EŞLEŞME KABUS GİBİ’

        “Tabii ki Galatasaray ile eşleşmemiz beni fazlasıyla üzdü. Daha şimdiden kafamda kabus gibi defalarca o günü yaşıyorum. Zor olacak. Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Ama sonuçta bugüne kadar bana emek vermiş, sevgisini göstermiş herkes; formasını giydiğim her takım için mücadele ederken, kazandığım paranın hakkını vermemi bekleyecektir.”

        ‘BAŞARACAK GÜÇTEYİZ’

        “Biz başarıya ve madalyaya alıştık. Tabii ki hedefimiz öncelikle madalya kazanmak. Ben bunu başaracak güçte olduğumuza inanıyorum. Dünya Şampiyonası olması dolayısıyla işimiz daha zor. Dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynayacağız. Ama ben yine de Türk halkının dualarıyla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ