Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Dwyane Wade yuvada kaldı (NBA Miami Heat) - Basketbol Haberleri

        NBA takımlarından Miami Heat, transfer sezonunda "serbest oyuncu" statüsüne geçen all-star oyuncusu Dwyane Wade ile 2 yıllığına anlaştı.

        NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Miami Heat, 2012 ve 2013'ün şampiyon kadrosunda bulunan LeBron James'in Cleveland Cavaliers'a gitmesinin ardından onun gibi "serbest oyuncu" statüsündeki bir diğer yıldız oyuncu Dwyane Wade ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

        Heat formasıyla 3 kez şampiyonluk yaşayan, 10 kez de all-star seçilen Wade, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "DwyaneWade" isimli hesabından yaptığı "Yuva, kalbinin bulunduğu yerdir. Yuvam, şehrim, evim" açıklamasıyla taraftarlara, lige geldiğinden bu yana 11 sezondur oynadığı kulübünde kaldığını müjdeledi.

        Kariyeri boyunca 24,3 sayı, 6 asist, 5 ribaunt ortalamalarıyla oynayan 32 yaşındaki basketbolcu, geçen sezon maç başına 19 sayı, 4,7 asist ve 4,5 ribaunt üretmişti. Dört kez ligin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen James'in Cavaliers'a gitmesinin ardından all-star forvet Luol Deng'i alan Heat'in, son 4 sezondur NBA Finali'ne yükselmeyi başaran kadrosundaki bir diğer kilit isim Chris Bosh ile de 5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

        POPOVİCH'E AVRUPA ŞAMPİYONU YARDIMCI

        Gregg Popovich yönetiminde 5 kez (1999, 2003, 2005, 2007, 2014) şampiyonluk yaşayan San Antonio Spurs, 1998, 2001, 2006 ve 2008 yıllarında Avrupa Ligi'nde zirveye çıkan İtalyan teknik adam Ettore Messina'yı antrenör yardımcılığına getirdi.

        Popovich, 54 yaşındaki İtalyan çalıştırıcıyı teknik heyete kattıkları için gurur duyduklarını belirterek, "Messina, olağanüstü bir antrenör, büyük bir lider ve çok şey öğrenilecek biri" ifadesini kullandı.

        2006 ve 2008'de "Avrupa'da yılın başantrenörü" seçilen Messina, son olarak başında olduğu Rus kulübü CSKA Moskova'yı 2013'te lig şampiyonluğuna taşımıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ